Noticia

06-02-2024  Les entitats i persones interessades poden presentar les propostes per a l'Ordenança de 'Peatonalització' fins al 21 de febrer

Dilluns passat 29 de gener va tindre lloc la primera reunió de la Mesa de Mobilitat, donant començ el procés participatiu per a redactar la nova ordenança de conversió de zones de vianants.

En aquesta reunió es van convidar diferents grups d'interès de la nostra ciutat per a informar-los de l'inici d'aquest procés i de quines fases el componen. Van assistir tots els grups polítics de la Corporació, diferents associacions de veïns, el col·lectiu per un centre digne, a més de representants de la Federació de Comerç Alcoi Comercial, comerciants, veïns i tècnics municipals dels departaments de Participació, Mobilitat, Obres i Serveis. Allí van poder donar la seua opinió i comentar els seus primers suggeriments.

Pel que respecta al procés, tant les entitats com qualsevol persona que estiga interessada, hi poden participar, per a això s'ha habilitat un espai en el web municipal que conté tota la documentació necessària per a fer les aportacions: Ordenança de conversió en zona de vianants, Estudi de peatonalització, Estudi de trànsit i el Pla de mobilitat. Es pot accedir amb aquest enllaç: https://www.alcoi.org o directament des del web del Consistori.

Totes les persones interessades poden enviar les seues propostes per a la nova redacció de l'ordenança basant-se en l'ordenança anterior a l'adreça electrònica zonapeatonal@alcoi.org, fins al 21 de febrer. Posteriorment, s'enviaran totes les propostes a totes les persones i entitats participants per a continuar amb el procés de participació.

“Hem iniciat un procés per donar veu a tota la ciutadania. Sabem que no serà fàcil posar d'acord totes les persones, però la nostra intenció a dialogar al màxim per a arribar a un acord consensuat perquè pensem que serà el millor per a Alcoi i, en concret, per al centre de la nostra ciutat”, ha explicat el regidor de Mobilitat, Jordi Martínez.

Cal recordar que, per a la redacció de l'ordenança, també va tindre lloc un procés participatiu al qual van acudir comerciants i l'Associació de Veïns del Centre, els quals hi van donar el seu vot favorable. Després de la sentència del TSJ que indicava que la informació prèvia no era correcta, es va comunicar que es faria un procés obert a tota la ciutadania per tal d'aconseguir el consens més gran possible. Las mesura de crear una Mesa de Mobilitat va ser confirmada amb la moció que va presentar el PP i va ser aprovada per tots els grups.

Tornar