Noticia

25-07-2018  Alcoi aprovarà el seu Pla Municipal d’infància i Adolescència aquesta setmana

La creació del programa «Entendre al bebè», la posada en marxa d’un nou òrgan participatiu per als menors, Consell Local de la Infància i l’Adolescència (CLIA); i la candidatura a «Ciutat Amiga de la Infància» per la Unesco han sigut diferents accions que ja han vist la llum però, tots aquest elements, tenen un punt en comú que els aglutina i marca les accions a mig i llarg termini: un pla municipal creat per a donar resposta a aquesta important part de la ciutadania.

El Pla Municipal d’Infància i Adolescència 2018-2023 que es votarà el pròxim plenari municipal, divendres 27 de juliol, és un instrument, que recolzant-se en el marc de la legislació, estableix línies d’actuació transversals per al desenvolupament efectiu de tots els drets de la infància i per aconseguir-ho, involucra a totes les instàncies de l'administració i la societat necessàries.

Una part important del document és l’estudi-diagnòstic que posa de manifest que Alcoi disposa d’una notable i diversa xarxa d’infraestructures, equipaments, programes i recursos humans per atendre les necessitats dels alcoians menors d’edat. Necessitats de l’àmbit de la protecció social, de la salut, de l’educació, la cultura i el temps d’oci. L’estudi destaca també punts forts de la ciutat com una identitat pròpia, un teixit associatiu ampli i variat, un llegat social i cultural, patrimoni arquitectònic i recursos naturals. Un document que també pretén ser crític per a poder seguir avançant i millorant. El document destaca problemes com són el sobre ús de noves tecnologies, consum d’alcohol, hegemonia del vehicle privat que afecta al medi ambient, desigualtat de gènere, individualisme o valors neomaterialistes.

Aroa Mira, regidora de Polítiques Socials, posa en valor aquesta nova eina: «Aquesta setmana aprovem un document important, fruit de molta feina però que també és una gran satisfacció perquè és un pla de futur, un estudi que ens ajuda a dissenyar Alcoi pensant en millorar la vida d’una part importantíssima dels ciutadans, aquells que tenen menys de 18 anys i que són en total, més de10.000 alcoianes i alcoians. Ciutadans que es mereixen tindre veu i que les polítiques públiques els tinguen en compte».

A banda de la creació del CLIA que al 2018 ja ha realitzat diverses activitats, també s’ha constituït la Mesa de Coordinació Interna, produint-se diferents reunions. La candidatura per ser Ciutat Amiga de la Infància també està en marxa i s’espera un pronunciament al mes de novembre per part d’UNICEF.

«És de justícia reconèixer que s’ha treballat molt en aquest àmbit, de manera clara i decidida per a crear diferents mecanismes així com un pla que els aglutine i que perdure més enllà de qui governe. Apostar per els infants és apostar pel futur, ells són el futur i amb ells, hem de treballar per a fer d’Alcoi la ciutat que tots ens mereixem» conclou Mira.

Tornar