Xarxa Afic

Categories

Mostrant els resultats de 81 a 90 de 1054

31-07-2019 Ruta pel Cementeri dins de la Fira Modernista 2019

Els historiadors i membres del CAEHA, Lluís Vidal i Elisa Beneyto, realitzaran durant la Setmana Modernista 2019, una ruta guiada pel cementeri que se centrarà en els panteons. La ruta compta amb la col·laboració del Grup de Danses Sant Jordi que realitza la dansa del Velatori. Per a participar, cal inscripció prèvia que es pot realitzar a www.ticketalcoi.com

30-07-2019 Es licita l'última fase del Grup d’habitatges Sant Jordi

L’Ajuntament d’Alcoi trau a licitació l'última fase del grup d’habitatges Sant Jordi. Les obres suposaran la millora d’ un total de 20 habitatges situats al carrer Entença 3 i 5, i Espronceda número 3 d’Alcoi. La primera fase va consistir en la rehabilitació de l’interior dels habitatges, i la segona fase actuarà en les façanes, cobertes i elements exteriors. Cal recordar que la Generalitat va començar la rehabilitació en 2011 però, un any després, l'empresa que les estava executant les va paralitzar perquè no havia cobrat en tot l'any, la qual cosa va suposar que el projecte no es materialitzara íntegrament.

 

Amb l’arribada d’un nou govern a la Generalitat en 2015, es reprenen les negociacions entre l’Ajuntament i la Generalitat per donar una solució als propietaris d’aquests habitatges. Totes dues parts signaven un conveni el juliol de 2018 i a la tardor s’inicien les obres de la primera fase amb un cost d’adjudicació de 354.058, 57 euros. Al cost de les obres cal afegir el de redacció del projecte de les dues fases que va ser de 41.019 euros.

 

L’actuació d’aquesta primera fase va solucionar les humitats en els entresòls, l’estat de les cobertes i instal·lacions interiors i va consolidar el paviment de les plantes baixes. També es va actuar als patis dels tres immobles objecte de l'obra.

 

Maria Baca, regidora d’Habitatge destaca la finalització d’un projecte pendent des de 2011: «Una vegada més, aquest govern ha donat solució a un problema heretat del Partit Popular, un problema que afectava a més a més a 20 famílies de la nostra ciutat en un dels béns més necessaris per a qualsevol persona, el seu habitatge».

 

Les obres a l’interior de les vivendes s’acabaven a principis d’any, millorant el termini d’execució previst en quatre mesos, i els veïns van poder rebre les claus dels seus habitatges al mes de març, ocupant els pisos encara que quedava pendent la segona part de les obres que afectaven la part exterior del edifici. Una segona fase que ix amb un preu de licitació de 131.340,21 euros i que consistirà en rehabilitar les cobertes i façanes, i que donarà una solució definitiva a una obra que tindrà un cost total, finançat per la Generalitat Valenciana, de més de 500.000 euros.

30-07-2019 L’Alcalde, Toni Francés, rep als esportistes locals que han fet podi nacional o europeu

La Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi va acollir ahir a la vesprada a l’acte de reconeixement i lliurament de diplomes als esportistes locals que han aconseguit pujar al podi en campionats nacionals o europeus durant la temporada 2018-2019.

 

L’Alcalde, Toni Francés, acompanyat del regidor d’esports, Miguel Juan Reig, i membres de la Coporació, els va rebre al saló de plens municipals i els va fer entrega d’un diploma d’agraïment. Francés també va aprofitar l’acte per a posar en relleu la importància del seu esforç i compromís, ja que els seus triomfs ajuden a donar a conéixer la pràctica esportiva. Igualment, va destacar l’important paper que tenen al ser exemple de valors per a la resta d'alcoians i alcoianes. I va recalcar, que no obliden tampoc, que les seues competicions també són una promoció de la ciutat, i que amb ells, el nom d’Alcoi arriba a altres llocs, pel que han d’estar molt orgullosos de ser dignes representants de la seua ciutat.

 

29-07-2019 Les Pintures Rupestres de la Sarga ja són propietat del poble d’Alcoi

L’adquisició dels terrenys on estan les pintures de la Sarga, incloses en el llistat de Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, ha sigut aprovada per la Junta de Govern local aquest matí. Cal destacar també que els abrics on es troben les pintures i els terrenys d’accés també són Bé d’Interés Cultural (BIC). L’operació també suposa, a banda de l’adquisició del territori on es troben els abrics i del perímetre de protecció, la compra de l’immoble conegut com el «Mas de la Cova» on està prevista la creació d’un Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre de la Sarga.

 

L’adquisició per part de la ciutat d’aquesta propietat suposarà que, siga més fàcil el manteniment amb fons públics d’aquest Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, l’únic avui en dia que té la nostra ciutat. Igualment, l’adquisició de la propietat també suposarà la millora dels accessos, la millora en la promoció de les pintures o l’ampliació del règim de visites guiades. Es pretén, des de l’Ajuntament, d’una banda, assegurar la protecció i el manteniment d’aquesta herència dels nostres avantpassats i d’altra, posar en valor un bé cultural i turístic de primera magnitud.

 

La propietat ha sigut adquirida per l’Ajuntament per valor de 256.415,10 euros a càrrec de la partida pressupostària «Adequació de l’entorn arqueològic de la Sarga». En total la superfície que passa a ser de domini públic consta de aproximadament 44 hectàrees on es troba inclosa la finca «Mas de La Cova».

 

La regidora de Patrimoni Històric, Lorena Zamorano, destaca la importància de regularitzar aquesta propietat: «Tots coneixem de les dificultats que hem tingut en poder invertir en les Pintures Rupestres de la Sarga a causa de ser de propietat privada. Ens troben amb l’únic Patrimoni Immaterial de la Humanitat declarat per la Unesco a la nostra ciutat. Uns abrics únics, un santuari on se superposen diferents manifestacions pictòriques prehistòriques de l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica: Art macro esquemàtic, art llevantí i art esquemàtic. Aquest jaciment d’art rupestre post paleolític, que tenim la sort de tindre a Alcoi, és a partir d’ara, propietat de les alcoianes i alcoians, i per tant, podem millorar la seua conservació i la seua promoció cultural i turística».

 

«També és important destacar l’adquisició del Mas de la Cova, ja que en aquesta propietat és on tenim previst realitzar el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre de la Sarga. Ara ja podem posar en marxa tot el procés per a fer d’aquesta propietat un centre model per a que les nostres pintures rupestres siguen, sens dubte, el recurs cultural i turístic que, per la seua importància i transcendència, es mereixen ser» conclou Zamorano.

 

Cal destacar que la ciutat d’Alcoi compta amb un total de 23 BICs, tres d’ells de caràcter immaterial, relacionats amb festivitats, dos al Nadal Alcoià: el Betlem de Tirisiti i la Cavalcada de Reis i recentment, les Festes de Moros i Cristians en el seu conjunt. 19 són immobles, incloent-hi el recinte murallat de la ciutat, els diversos abrics de la Sarga i el seu entorn, el sector antic de la ciutat, el Molinar, la Serreta, la torre de Barxell o el Puig, entre altres. També tenim el Bé moble de la campana amb inscripció gòtica de la Ermita de Barxell.

 

La ciutat compta a més dels 23 Bics, amb una declaració de Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO per a les pintures d’art rupestre de la Sarga que ara ja són un bé públic, patrimoni del poble d’Alcoi. Les pintures de la Sarga, situades a una zona de gran valor ambiental en el relleu muntanyós de la Serra dels Plans, van ser descobertes en l’estiu de 1951, i des d’aleshores, han estat a càrrec del Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó. En desembre de 1998 la UNESCO va declarar l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani Patrimoni de la Humanitat, i un dels jaciments escollits per a obtenir aquesta màxima distinció mundial va ser la Sarga (Alcoi), unes pintures que són testimoni de les societats que van viure a l’Alcoi prehistòric.

 

29-07-2019 Concert de l'Agrupació Lírica de la Sociedad del Trabajo en la Fira Modernista

La agrupació Lírica de la Sociedad del Trabajo realitzarà el 21 de setembre, en acabar la Manifestació Modernista, i dins de les activitats de la Setmana Modernista 2019 un concert amb diferents peces, entre elles havaneres i sarsueles, tancant l’actuació amb la cançó “En el Barranco del Lobo”, ambientada en l’època de la Guerra del Marroc, temàtica que també tindrà la manifestació modernista d’enguany.

https://youtu.be/buAYmzGICZs

26-07-2019 Alcoi posa en marxa una «Smart Office»

La «Smart Office» ja està en marxa en la nostra ciutat. Ahir es va constituir aquest òrgan municipal, format tant per tècnics com per responsables polítics, amb un caràcter obert. L’oficina comptarà, a més del personal municipal tècnic i polític, amb diferents entitats i grups d’interés necessaris per a desenvolupar els diferents projectes, entre ells, les universitats o centres educatius de la ciutat, representants del teixit econòmic i social, empreses locals o altres administracions.

 

Alcoi va començar, fa anys, la transformació per a convertir-se en una Smart City, convençuda que el model de ciutat sostenible, integradora i intel·ligent era imprescindible per al futur de les alcoianes i alcoians. L’objectiu de fer d’Alcoi una ciutat «intel·ligent» és millorar la vida dels seus ciutadans, convertint aquesta necessitat en el centre de tota l’acció del govern municipal.

 

A través de la regidoria de territori i ciutat intel·ligent, els últims quatre anys, es va avançar molt en aquest tema, aconseguint grans resultats, tant en plans directors, propostes concretes com en subvencions de diferents administracions. Els objectius amb què naix aquesta oficina són, d’una banda, continuar impulsant tota la feina realitzada als últims anys des del govern municipal i d’altra, seguir treballant per posar en marxa nous projectes, continuar amb una destacada presència en xarxes i fòrums d’innovació i aconseguir finançament europeu, nacional, autonòmic i provincial en l’àmbit de les noves tecnologies.

 

Cal recordar, per exemple, que recentment l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI) ha subvencionat dos nous projectes a la ciutat: el «Smart Social» perquè la tecnologia ajude a les persones en situació de soledat no volguda i la Compra Pública Innovadora. La ciutat també ha rebut recentment el projecte europeu WIFI4EU per implantar el wifi gratuït a la ciutat.

 

El govern vol que l’oficina també siga un espai de difusió dels processos i accions a la ciutadania i d’assessorament a tots els departaments municipals, perquè la introducció de clàusules «smart» en els contractes de l’Ajuntament siga una realitat. Un altre dels objectius destacats és acreditar a Alcoi com a Destí Turístic Intel·ligent (DTI), ja que la ciutat ha sigut l’únic municipi de l’interior d’Alacant seleccionat per l’Agència Valenciana de turisme per posar en marxa un pla DTI.

 

L’alcalde, Toni Francés, que aquesta legislatura ha assumit les competències en gestió estratègica i ciutat intel·ligent, destaca la situació d’avantatge d’Alcoi respecte a altres territoris que cal aprofitar: «Ja fa huit anys que Alcoi va apostar per convertir-se no només en una Smart City sinó en referent de ciutat mitjana en aquest camp. Avui en dia, molts ajuntaments comencen a veure la importància de ser ciutat intel·ligent mentre Alcoi lidera aquest àmbit, essent reconeguda en la comunitat valenciana, Espanya i Europa. No obstant això, aquesta carrera és vertiginosa i, aprofitant tot el nostre bagatge, hem de seguir treballant per fer realitat noves iniciatives i impulsar tots els projectes que ja estem portant endavant. La «Smart Office» ens permetrà coordinar millor totes les accions, assessorar i implementar la filosofia de transversalitat que la Smart City requereix, tant en l’Ajuntament com en la societat en general».

 

Respecte, als projectes impulsats la passada legislatura, la nova oficina també tindrà un paper important. Els objectius en aquest cas són: actualitzar el Pla director Smart City, aprovat per unanimitat la passada legislatura; seguir desenvolupant els projectes com l’estratègia de desenvolupament urbà sostenible (EDUSI), convertir a l'illa de Rodes en parc tecnològic i seu del Districte Digital de la Comunitat Valenciana; seguir avançant en els programes de digitalització de la Comissió Europea com el «Digital Cities Challenge» i la seua continuació, «Intelligent Cities Challenge» i la inclusió de la ciutat en el grup de treball creat per la Comissió Europea sobre Big Data; la millora de la mobilitat sostenible, els pàrquings intel·ligents o el desenvolupament del «Street Lab» d’Entença com a laboratori per a testar nous productes.

25-07-2019 La manifestació de la Fira Modernista 2019 tindrà com a fil argumental el reclutament dels mossos per a la Guerra de Marroc

La manifestació de la Fira Modernista 2019, organitzada, un any més, per l’Associació «Amas de Casa Lucentum» tindrà com a fil argumental el reclutament dels mossos per a la Guerra de Marroc.

Abans de la manifestació, com en edicions anteriors, hi haurà a les 10.30 a la Glorieta un esmorzar popular. La manifestació serà a les 11.30 des de l’emblemàtic parc fins a la Plaça. Per la vesprada, a la Glorieta, las Amas de Casa Lucentum també faran una interpretació musical i humorística.

La presidenta de l’associació, Maribel Botella, recorda que la participació a la manifestació ha d’anar acompanyada d’una indumentària apropiada, ja que es tracta d’una recreació històrica. En aquella època, eren principalment els obrers els participants de les manifestacions i acudien amb la seua roba de treball, habitualment obscura.

https://youtu.be/u18BvrM9aw0

24-07-2019 Activitat d'oci i temps lliure per als joves de la comarca

La setmana passada, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat conjuntament amb el departament de joventut de la Mancomunitat i departaments de joventut de diferents municipis, entre els quals es troba Alcoi, van organitzar una activitat d'oci i temps lliurea la Platja de los Arenales del Sol (Elx). Fins allí es van desplaçar un total de 35 persones, entre joves de diferents municipis i tècnics de joventut, per a realitzar una multiactivitat nàutica consistent en la pràctica de tres esports nàutics (SUP, Kayak i Surf) i gaudir de la platja. Es tracta d'una activitat recreativa i d'oci que es celebra per segon any, amb la finalitat d'oferir alternatives d'oci saludable i establir relacions entre joves de la comarca.

24-07-2019 En marxa el canvi de paviment de la pista de futbol de Caramanxell

Les obres per millorar el paviment de la pista de futbol número 1 del poliesportiu Julio Agudo Garat, conegut com a Caramanxell, i situat al barri de la zona nord, ja estan en marxa. El cost de les mateixes serà de 57.846,37 euros, iva inclòs, i l’actuació ha estat adjudicada a l’empresa GRUPO NIBERMA,S.L. L’execució, que va començar la setmana passada, té un termini previst, segons contracte, de 8 setmanes. Es pretén col·locar un paviment més adequat a les disciplines que es practiquen que la gespa artificial que és el que hi havia fins ara.

 

L’aprovació de la licitació d’aquestes obres es va realitzar el passat mes de març però, tal com ja es va anunciar en aquell moment, estava previst que les obres no començaren fins que no s’acabara la temporada de futbol. D’aquesta manera s’aprofita l’aturada estival per no interrompre la temporada i perjudicar el menys possible als usuaris de l’espai.

 

Cal recordar que el canvi de paviment va ser una proposta presentada pels mateixos ciutadans, dins de la campanya dels Pressupostos Participatius 2018, i va ser la iniciativa més votada en aquell moment, demostrant l’interés ciutadà per millorar aquest espai, molt utilitzat pels esportistes locals.