Xarxa Afic

Categories

Mostrant els resultats de 51 a 60 de 1054

19-08-2019 Presentació del Blogtrip que es farà el cap de setmana de la Fira Modernista 2019

L'Asociación Provincial de Turismo Alicante Interior ha preparat una activitat de promoció per al cap de setmana de la Fira Modernista. Es tracta d'un "blogtrip" on es convidaran a diferents bloguers i "influencers" perquè coneguen de primera mà la Fira Modernista d'Alcoi i es facen ressò de les seues activitats. Ens ho expliquen tot a aquest vídeo  https://www.youtube.com/watch?v=mE1fuftzv-w&t=7s , la regidora de turisme, Lorena Zamorano, i el Vicepresident de l'associació, Ramón Reche.

16-08-2019 Alcoi prop de les 100 mobilitats en Xarxa FP el primer semestre de l'any

Durant el primer semestre de 2019 a través de Xarxa FP s'han realitzat un total de 96 mobilitats, 69 corresponents a enviaments i 27 a acolliments, tant d'estudiants com de staff dels centres educatius de la ciutat.

D'aquests 69 enviaments, apuntar que 52 mobilitats han sigut d'estudiants i les destinacions d'aquests joves per a realitzar les seues passanties han sigut 9 de les 33 ciutats que formen l'organització, en concret: Oulu i Rovaniemi (Finlàndia), Viborg i Herning (Dinamarca), Munic i Berlín (Alemanya), Brussel·les (Bèlgica), Roma (Itàlia), Tartu (Estònia), i Lisboa (Portugal).

La valoració global dels estudiants d'FP que han realitzat les seues pràctiques a l'estranger gràcies al programa Erasmus+ i a l'organització Xarxa FP Alcoi durant aquest primer semestre és de 8,50 punts sobre 10, valorant positivament aspectes com el treball exercit pel Mobility Manager de destinació, la ciutat d'acolliment, l'empresa de pràctiques, l'allotjament, etc.

El regidor d'Educació, Alberto Belda, destaca que "la XARXA FP Alcoi ha consolidat el projecte que va iniciar fa 7 anys treballant coordinadament amb els centres d'FP de la ciutat en el seu camí cap a la internacionalització el que redunda en millores educatives i més oportunitats laborals per als nostres joves".

"Els joves graduats en FP tenen una major adaptabilitat i entrada en el mercat laboral si anteriorment han realitzat sojorns de pràctiques internacionals, ja que aconsegueixen una major i més diversa experiència i majors competències personals i lingüístiques", afirma l'edil.
"És molt important indicar que les empreses de la nostra ciutat valoren de forma molt positiva l'experiència d'acollir alumnes estrangers que s'integren amb els seus treballadors i a més, aquestes mobilitats d'acolliment (siguen d'estudiants o professors) contribueixen a "posar en el mapa" europeu a Alcoi i tenen un impacte econòmic a la ciutat, ja que cada persona que rebem realitza una despesa en allotjament, transport, oci, alimentació, etc.", conclou, Belda.

Respecte als 17 enviaments restants, corresponen a mobilitats de professors, professionals de l'FP o membres de Staff dels centres educatius de la ciutat que han visitat les ciutats d'Oulu i Rovaniemi (Finlàndia), Herning i Viborg (Dinamarca), Tartu (Estònia) i Roma (Itàlia).
En el que a acolliments es refereix, durant el primer semestre de l'any s'han realitzat 17 acolliments d'estudiants que han realitzat les seues pràctiques formatives en diferents empreses de la ciutat d'Alcoi. Aquests estudiants provenen de Roma, que va enviar durant els 5 primers mesos de l'any a un grup d'estudiants d'estètica, de Oulu (Finlàndia), Tartu (Estònia) i Viborg (Dinamarca).

Respecte als acolliments de staff, Alcoi ha rebut a 10 socis, principalment professors de la ciutat finesa d'Oulu, incloent-hi la visita de la Mobility Manager d'Oulu, Mrs. Kati Jauhinanen. Destaquem la visita de Mr. Giovanni Rago, Mobility Manager de Roma i membre del Comité Executiu de l'organització.

Cal assenyalar que s'ha aconseguit l'objectiu marcat per l'Ajuntament d'Alcoi d'incrementar el nombre d'enviaments d'estudiants i staff que cada any tenen la possibilitat de viure aquesta experiència.
Pràcticament la totalitat dels centres d'FP de la ciutat col·labora amb XARXA FP Alcoi sent l'IES Cotes Baixes el centre que més mobilitats gestiona en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alcoi, seguit de CIP FP Batoi, Col·legi Sant Roc, EASD, IES Pare Vitòria i Col·legi Salesians Joan XXIII.

El tercer pilar d'aquest projecte són les empreses del municipi. Referent a això convé remarcar la importància de l'estreta col·laboració d'aquestes amb l'ajuntament d'Alcoi per a fer possible que els alumnes que s'acullen puguen realitzar els seus períodes de pràctiques en empreses d'Alcoi o mantenir reunions amb professionals dels països socis per a explorar noves vies de cooperació.

 

16-08-2019 Oberta tota la plaça Santa Rafael Maria

Després de la seua obertura al públic a la fi de juny, abans de la finalització del curs escolar, perquè els més joves pogueres gaudir dels jocs interactius, així com de la resta d'aquest espai, quedava una zona barrada en la qual estava creixent la gespa.

Aquesta zona ja ha sigut oberta, ja que la gespa s'ha desenvolupat correctament. Es tracta d'un emplaçament que conjuga el formigó i la gespa que permetirà en cas de qualsevol emergència l'entrada d'un vehicle fins al mateix col·legi, "amb aquesta actuació cobrim una necessitat i millor imatge a la plaça amb menys asfalt", ha indicat l'edil d'Obres i Accessibilitat Universal, Jordi Martínez. "Aquest tipus d'actuacions amb estructura de formigó coberta de gespa no s'ha realitzat en cap parc de la ciutat, tan sols va haver-hi alguna cosa semblant en la zona de la Sang", afirma, Martínez.

Recordem que la plaça Santa Rafael Maria ha sigut remodelada aconseguint que siga totalment accessible, estant preparada també per a casos d'emergència. Compta amb uns jocs interactius que són els primers d'aquest tipus que s'instal·len a Espanya.

16-08-2019 Exposició en la Fundació Mutua Levante

La Fundació Mutua Levante participarà en la Setmana Modernista amb l'Exposició 'Modernisme i invencions'. Un viatge al passat molt intens i interessant.

https://www.facebook.com/ajuntamentalcoi/videos/354170408852128/?t=3

14-08-2019 L'autobús urbà aconsegueix en el primer semestre les millors xifres dels darrers 10 anys

Les dades de viatgers del servei d'autobús urbà continuen augmentant i no només respecte a l'any passat, les xifres són les millors de la dècada cal remuntar-se a 2008 per a tindre més usuaris en la primera meitat de l'any.
El regidor d'Accessibilitat Universal, Jordi Martínez, destaca que: «Tenim les millors xifres de l'última dècada, recordem que en 2014 va haver-hi una reducció d'una línia i d'autobusos, açò demostra que els bons socials que vam implantar han funcionat, és una bona notícia que també indica la conscienciació que té la ciutadania respecte a la mobilitat sostenible i el medi ambient».

Recordem que des de meitat de 2015, és a dir l'inici de la passada legislatura el govern municipal, va posar en marxa la tarifa bàsica de 3 euros mensuals o 30 euros a l'any, per a escolars de menys de 16 anys, pensionistes i aturats sense prestació. Per aquest preu l'usuari pot pujar quantes vegades vulga a l'autobús i la segona tarifa de 4 euros al mes o 40 anuals, destinada a estudiants de 16 a 26 anys.
Martínez també indica que es continua treballant en campanyes per al foment del transport públic en aquells moments i sectors on aquestes són realment efectives. Per exemple, els dissabtes de les festes de Nadal, pujar a l'autobús és gratuït, una iniciativa que any rere any ha tingut molt bon acolliment.

14-08-2019 Actes de la Verge dels Lliris

La regidora de Festes, Carol Ortiz, ha presentat els actes de la celebració de la Verge dels Lliris, acompanyada de José Luis Ribes, vocal de festes de l'Arxiconfraria Verge dels Lliris i José Luis Llopis, consiliari Arxiconfraria Verge dels Lliris, vicari de Sant Jordi i rector de les parròquies del centre d'Alcoi.

https://www.facebook.com/ajuntamentalcoi/videos/686291111795816/?t=1

14-08-2019 L'Associació Cultural 'Amigos del Modernismo' presenta algunes de les activitats en les quals participarà aquest any en la Fira Modernista.

Farà un Pícnic el dissabte 21 a les 13,00 hores en Cervantes.

A més en la Glorieta tindran una nova activitat amb un 'Photocall'.

- Dissabte: decoració amb mobles de l'època, etc.

- Diumenge: canvi d'estètica a la carpa a l'estil steampunk. (Un xicotet homenatge al tren dels anglesos).

 

13-08-2019 En marxa les obres per adequar una aula per alumnes de 2 anys en Horta Major

Aprofitant el període sense classe, l'ajuntament està portant endavant l'adequació a la normativa per tindre una aula per escolars de 2 anys en el CEIP Horta Major. Aquests treballs es poden dur endavant perquè aquest any només s'ha omplit una de les dues aules de 3 anys en aquest centre educatiu, i per això s'ha pensat fer aquesta adaptació.

Per adaptar aquesta aula s'invertirà prop de 10.000 euros per complir amb els requisits legals: tindre canviadors i lavabos dins de les aules, així com un pati aïllat de la resta, pel que es col·locarà una tanca metàl·lica de colors, a més es canviarà tot el paviment de l'aula utilitzant gres per a les zones humides i tarima flotant per a la resta.

Respecte a les aules de dos anys, cal recordar que Alcoi va entrar fa 4 anys en el programa pilot de la Conselleria d'Educació que ja s'ha consolidat. Va començar amb una aula en El Romeral i una en Miguel Hernández, i ara la intenció és ampliar amb el col·legi Horta Major.

«Aquestes tres aules juntament amb les aules de les tres escoletes municipals fan que Alcoi siga una de les ciutats amb una major oferta gratuïta de tota la Comunitat Valenciana, tenint en compte el nombre de places per habitant», indica el regidor d'Educació, Alberto Belda.

«Amb aquestes millores ampliarem l'oferta en 18 places més, estem adequant l'aula tal com vam fer en El Romeral i la intenció és que Conselleria convoque un termini extraordinari de matriculació», explica el regidor.

Fins al moment hi ha 194 places per alumnes de dos anys en els centres públics de la ciutat, El Romeral, Miguel Hernández, les escoletes infantils municipals del Jesuset del Miracle, Zona Nord i Batoi, i en l'Escoleta del Partidor que depén de Conselleria. Aquest any hi ha hagut un total de 217 sol·licituds, pel que 23 alumnes han quedat fora. L'aula de l'Horta Major és per a 18 alumnes, el que faria que tan sols 5 escolars es quedaren fora, és a dir que el 97,7% de les peticions tindrien plaça, «una de les millors xifres de la Comunitat Valenciana», conclou, Belda.

13-08-2019 Alcoi futur pavelló i seu de la Biennal Internacional d'Art Digital The Wrong

L'Ajuntament d'Alcoi, des de l'àrea de cultura, va presentar una candidatura per a formar part d'aquesta convocatòria, sent visitades les instal·lacions de la planta de l'Ajuntament en 'Ivam Cada Alcoi, per l'organitzador de la biennal David Quiles, qui va realitzar una valoració positiva de l'espai, avaluant la possible viabilitat de diferents activitats ajuste a aquest esdeveniment.

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) va presentar en el mes de juny la Biennal Internacional d'Art Digital The Wrong, una proposta creada per l'il·licità David Quiles. Una iniciativa que reuneix una àmplia selecció d'obres d'art digital dins i fora d'internet, acollint als artistes i comissaris del panorama de l'art digital d'àmbit internacional.

Després de celebrar-se en més de 300 pavellons i 80 ambaixades en llocs tan dispars i remots com Sibèria, Atenes, Melbourne, Zagreb, Moscou, Toronto, Nova York, Berlín o Xangai, The Wrong aterra a València en la seua quarta edició i tindrà per primera vegada una seu principal en el Centre del Carme Cultura Contemporània. La biennal, que se celebrarà de l'1 de novembre de 2019 a l'1 de març de 2020, es farà extensible també a grans i xicotetes poblacions de la Comunitat, a través de la col·laboració del Consorci de Museus.

"Una vegada més la nostra ciutat està en l'avantguarda de la Cultura, hem treballat molt durant els últims anys perquè Alcoi recuperara la capitalitat cultural, hem aconseguit ser l'única subseu de l'IVAM, amb l'IVAM CADA Alcoi, i el nostre esforç continua per dotar-lo del millor contingut, amb un doble objectiu, ja que d'una banda enriquim culturalment a la ciutadania i per una altra cada vegada acollim més turistes interessats en la nostra cultura, afavorint l'economia de la ciutat, ja que a més de visitar el museu, mengen, compren i fins i tot dormen a Alcoi".

The Wrong no és una biennal exclusivament d'internet. Des de la seua primera edició, el contingut es divideix en ubicacions en línia i off line per tot el món. Els pavellons en línia són espais virtuals comissariats i accessibles al públic on s'exhibeixen obres d'art digital.

En la seua tercera edició, de novembre de 2017 a gener 2018, va registrar 12 milions de visitants, i van participar 1.621 artistes seleccionats per 124 comissaris. El seu treball va estar exposat en 114 pavellons online i es van organitzar 78 esdeveniments en 38 ambaixades per tot el món.

Fins al moment han confirmat la seua participació com a ambaixades, pavellons i routers per a 2019/2020:
Aquisgrán, Aalborg, Abu Dhabi, Alcoi, Aldaia, Alicante, Almenara, Amsterdam, Atenas, Bakú, Baltimore, Bangalore, Bangkok, Bangkok Noi, Barcelona, Basilea, Bega, Belgrad, Belgrado, Belo Horizonte, Benetússer, Benicarló, Benicàssim, Berlín, Bishkek, Blanca, Bloomington, Bogotá, Burdeos, Boston, Brno, Brooklyn, Brunswick Este, Bruselas, Bucarest, Buenos Aires, Cagliari, Cagnano Varano, Castellón, Capilla de la capilla, Chicago, Colonia, Cuba, Curitiba, Dakar, Dnipro, Valle de Draa (Marruecos), Düsseldorf, El Campello, Elche, Eugene, Foggia, Ginebra, Gante, Costa Oro, Gotemburgo, Gwynedd, Hasselt, Habana, Hemer , Estambul, Jerusalén, Johannesburgo, Kanata, Cracovia, Kioto, Leipzig, Las Calas de Vinromà, Lima, Linz, Lisboa, Londres, Los Ángeles, Maastricht, Macastre, Malta, Manfredonia, Markkleeberg, Melbourne, melle, Ciudad de México, Miami, Montreal, Morecambe, Moscú, Múnich, Mérida, Namur, Nashville, Nauru, Nueva York, playa de newport, Nijmegen, Nordhavnen, O Porriño, Oakland, Olomouc, Orihuela, Oslo, Oxford, París, Filadelfia, Portland, Potríes, Qingdao, Qinzhou, Reno, Riccione, Río de Janeiro, Roma, Rosario, San José, San Juan, Sant Mateu, Santa Cruz, Santander, Santo Domingo, Cerdeña, Singapur, Sur de Hobart, Estocolmo, Stäfa, Sydney, São Paulo, Tasmania, Tempe, El Bronx, Toronto, Valencia, Vallada, Vancouver, Vevey, Vezin, Viena, Vilafames, Villanueva de Castellón, Lago de Wallaga, Varsovia, Wiltshire, Winchester, Worcester, Wroclaw i Zagreb.

12-08-2019 L'ajuntament finalitza una nova instal·lació fotovoltaica en un edifici municipal

L'Ajuntament d'Alcoi ha realitzat una nova instal·lació fotovoltaica per a autoconsum, és la dècima realitzada en els últims anys, i s'emmarca dins dels reptes assumits dins del Pla Director per a la implantació de la Smart City a la ciutat, en aquest cas se situa en el Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre, un gran consumidor energètic degut fonamentalment a les seues instal·lacions climatitzades.

S'han implementat un total de 194 panells fotovoltaics, per a aconseguir una potència de 60 kW, això permetrà reduir el consum en més d'un 50% durant les hores de sol, a més reduint de forma significativa les emissions de CO₂. La inversió total ha sigut de 43.459,57 euros.

Cal destacar que amb la incorporació d'aquesta instal·lació s'han aconseguit els 230 kW de potència instal·lada en edificis municipals, el que suposen 420 Mwh (megavats per hora) , que permet subministrar la energia, necessària per a tot un any equivalent al consum de 140 famílies. Abans d'aquesta actuació la ciutat produïa 350 Mwh.

El nou marc regulador aprovat recentment, que entre altres aspectes ha eliminat el denominat impost al sol, fa que aquest tipus d'actuacions siguen ràpidament amortitzables, pel que són també molt interessants des del punt de vista de l'estalvi econòmic.

Recordem que l'ajuntament d'Alcoi ha realitzat durant la passada legislatura 8 instal·lacions solars fotovoltaiques en diferents punts de la ciutat per al subministrament elèctric de col·legis, oficines i instal·lacions esportives.

"La implantació d'aquests sistemes s'emmarca, en el full de ruta de la Smart City que subministren energia neta i renovable a diferents edificis i instal·lacions municipals, és un al·licient més per a continuar apostant pel nostre projecte que pretén fer una ciutat més sostenible, reduint la contaminació i les emissions de CO₂", explica el regidor de Ciutat Intel·ligent, Toni Francés.

"Amb aquesta actuació contribuïm al desenvolupament sostenible, i aconseguim un doble estalvi econòmic i mediambiental, ja que aquest tipus d'instal·lacions s'amortitzen a curt termini, i a partir d'aqueix moment es produeix energia sense cap cost econòmic ni mediambiental", ressalta Francés.