Ajuntament d'Alcoi ::Directori comercial de la Comunitat Valenciana
Xarxa Afic

Categories

Mostrant els resultats de 1 a 10 de 1524

23-09-2020 Commemoració del Dia Mundial del Turisme en Alcoi

Diumenge que ve, dia 27 de setembre, es commemora el Dia Mundial del Turisme, per aquest motiu l'Ajuntament d'Alcoi ha organitzat diverses activitats que es duran a terme els dies 26 i 27.

Cal destacar que enguany el Dia Mundial del Turisme està dedicat al ‘Turisme i Desenvolupament Rural’.

Pel que respecta al dissabte hi haurà Rutes del Modernisme amb dues empreses locals, també hi haurà rutes pel medi natural, en aquest cas una diürna portada a terme pels alumnes del taller d'ús de Birdwatching i una nocturna amb una empresa local.

Cal ressaltar que tant dissabte com diumenge d'11 a 14 hores en el llit del Riu hi haurà una doble activitat, Acosta't a la cultura cervesera i passejos en cavall i burretes.

Finalment, pel que concerneix el dissabte dir que l'altra activitat seran visites guiades en el Museu Explora.

El diumenge repetirà la ‘Ruta Alcoi Modernista’ i a més hi haurà Cementeri monumental Alcoi i per les pintures rupestres de la Sarga. Per a acabar cal ressaltar que el MUBOMA realitzarà jornada de portes obertes amb visites guiades.

És necessària la inscripció prèvia per a totes les activitats excepte les que es realitzen en el llit del riu.

https://youtu.be/KXqARU0bPbE

En el cartell s'explica com realitzar-les:

ProgramaDiaMundialdelTurismeAlcoi2020

ProgramaDiaMundialdelTurismoAlcoy2020

22-09-2020 L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés es reuneix amb el president de la Generalitat, Ximo Puig

El palau de la Generalitat ha acollit aquest matí una reunió entre el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Durant l’encontre han aprofitat per a repassar importants projectes per a la ciutat on la Generalitat està fent una gran inversió, com Edificant, que suposarà una inversió de més de 12 milions d’euros per part del Govern Valencià en els centres educatius d’Alcoi. També han parlat del futur Parc Tecnològic i Sociocultural de Rodes, un projecte pel qual també aposta la Generalitat Valenciana realitzant una important inversió en el CdT i Districte Digital. El Centre de Turisme d’Interior i d’Innovació d’Alcoi possibilitarà la professionalització i la millora dels serveis turístics i de les empreses de l’interior a través de la formació i la innovació, possibilitant la millora de les condicions de vida, el benestar de la població local i, per tant, genera riquesa. Igualment, afavorirà l'impuls socioeconòmic de la ciutat un projecte d'atracció de talent i de transformació del teixit productiu del nostre territori com és la implantació de Districte Digital.

Recordem que la Generalitat Valenciana va destinar a Alcoi durant 2019 un total de 6.617.812,77 euros en subvencions, la xifra més alta concedida mai a l’ajuntament. Entre els projectes subvencionats el passat any podem destacar els plans d’ocupació amb 2,2 milions d’euros, les polítiques socials amb 1,3 milions, més de 500.000 euros per les escoles infantils, les inversions en polígons que van arribar als 500.000 euros i 400.000 per a la via de ciclistes i vianants.

22-09-2020 L'Ajuntament d'Alcoi organitza una jornada per a parlar de mobilitat en els centres de les ciutats

L’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat una jornada en la qual es parlarà i es donaran a conéixer ‘Les noves mobilitats a les ciutats’, amb casos d’èxit de ciutats pròximes i amb un nombre d’habitants similars a la nostra ciutat. També es parlarà dels beneficis cap al Medi Ambient.

L’IVAM CADA Alcoi acollirà la jornada en la qual un representant de l’Ajuntament de Gandia, explicarà el cas de la ‘peatonalització’ del centre de la ciutat, realitzat ja fa anys i que va resultar un èxit tot i les nombroses crítiques inicials. També intervindrà un representant de l’ajuntament de Benidorm, ciutat que està duent a terme la segona fase de ‘conversió en zona de vianants’ després de l’èxit de la primera, a més Jorge Olcina, catedràtic d'Anàlisi Geogràfica de la Universitat d’Alacant, donarà a conéixer les raons mediambientals que recomanen que els centres urbans tinguen restringida la circulació de vehicles.

La jornada començarà a les 19 hores i per assistir de forma personal cal fer inscripció en mobilitat@alcoi.org. L’aforament està limitat seguint la normativa Covid 19. També es podrà seguir en línia a través del canal de YouTube de l’Ajuntament d’Alcoi.

«Afrontem un repte important, un projecte de ciutat que hem de dur a terme entre tots i totes i és important que coneguem com s’ha realitzat en altres llocs per poder adaptar-ho a Alcoi. El projecte en la nostra ciutat ha de ser un projecte de consens entre tots els partits i tots els estaments implicats. Sabem que han eixit veus en contra d’un projecte que encara no és definitiu ni l’hem publicat. Tenim un projecte realitzat per tècnics experts en el tema que adaptarem amb les propostes que ajuden a millorar-lo i que dignificaran encara més el centre d’Alcoi», ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez.

22-09-2020 El Departament de Medi Ambient realitza proves per acabar amb l'ailant sense utilitzar herbicides

La regidoria de Transició Ecològica i la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica fa anys que treballa en l'eliminació de l’espècie exòtica i invasora Ailanthus altissima, més coneguda com ailant, tant en la ciutat com en l'entorn natural. L'ailant, també conegut popularment com a arbre de carretera, arbre del cel, arbre pudent o mal arbre, procedeix de la Xina, creix amb molta facilitat i és difícil d'erradicar per la seua resistència a tales i cremes. Produeix toxines que quan s'acumulen en el sòl, inhibeixen el creixement d'altres espècies i les arrels poden produir danys en voreres i edificis. Ara, el departament municipal de Medi Ambient ha realitzat una prova de control dels rebrots d'aquesta espècie invasora evitant l’ús dels herbicides tòxics per a persones i animals que normalment s’utilitzen per intentar eliminar les masses d'aquesta planta.

El nou sistema consisteix en el desbrossament de la zona i el recobriment amb plàstic de color negre fixat a terra. Amb aquesta actuació se sotmet als rebrotins de la planta durant uns mesos a unes condicions de carència de llum i altes temperatures, que s’espera que acaben controlant el profús desenvolupament que té l’espècie en algunes zones. La primera prova s'ha realitzat en la zona de la via, enfront del carrer Escultor Peresejo i està previst que també s'utilitze en altres zones de la ciutat.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, destaca la importància d'acabar amb aquesta espècie que perjudica la nostra flora autòctona: "Des de l'Ajuntament, treballem per acabar amb l'ailant, una espècie invasora que evita el creixement de la nostra flora autòctona. Ara, estem provant un sistema per acabat amb ell sense haver d'utilitzar herbicides, evitant així els productes tòxics. Esperem que funcione i puguem ampliar aquest nou sistema basat en el desbrossament i malles a diferents zones d'Alcoi per aconseguir que l'ailant desaparega del nostre territori".

Paral·lelament, i en coordinació amb l’Ajuntament d’Alcoi, les Brigades Natura 2000, del Servei de Vida Silvestre de la Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, van iniciar els tractaments encaminats al control i eliminació de diversos nuclis importants d’Ailanthus altissima als Parcs Naturals de Font Roja i Mariola, y en la zona del riu Barxell durant l'any 2019. Aquests tractaments s’han tornat a realitzar durant l’any 2020, i es preveu la seua continuïtat durant els anys vinents fins que aquestes poblacions siguen eliminades i substituïdes per vegetació autòctona.

21-09-2020 Presentat KM Zero per als emprenedors del futur

L’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat un programa formatiu per a l’alumnat que ha acabat o està a punt d’acabar un cicle formatiu i en el qual se’ls donaran ferramentes per a fomentar l'emprenedoria.
Aquesta formació és una proposta dels pressupostos participatius.
Expliquen tots els detalls el regidor d’Empresa i Ocupació, Alberto Belda i els dos formadors del curs, Manolo Pastor, director de projectes d’Academia Da Vinci i Javier Ivorra, gerent d'Helpyme.

https://youtu.be/U4Q_M5tkrfA

21-09-2020 L'Ajuntament d'Alcoi realitzarà una jornada per a presentar i conéixer el mercat en la Compra Pública Innovadora

Demà dimarts, 22 de setembre de 2020 a les 11.00 hores, l'Ajuntament d'Alcoi celebrarà una "Jornada de presentació de la Consulta Preliminar del Mercat (CPM)” on també participarà l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), entitat encarregada de dissenyar i coordinar l'estratègia d'innovació de la Comunitat Valenciana i promoure l'enfortiment i desenvolupament del Sistema Valencià d'Innovació en el seu conjunt.

En primer lloc, cal ressaltar que Alcoi ha apostat i està immers en el procés de Compra Pública Innovadora (CPI). Aquest procés consisteix a comprar solucions innovadores a problemes que existeixen a la ciutat, és a dir, el que es fa és comprar unes solucions que no estan en el mercat, que s'han d'investigar i que milloraran la qualitat de vida de la ciutadania. A més és un aposta perquè les empreses treballen en l'I+D+I creant nous productes que a més de servir per a solucionar els problemes definits a Alcoi puguen després comercialitzar en el mercat aconseguint d'aquesta manera un doble benefici.

Com a elements d'interés concret sobre els que treballar, s'han identificat 4 tipus de nodes IoT per a Alcoi, és a dir quatre punts base a partir dels quals s'ha de treballar per a trobar productes que generen solucions per a les principals necessitats existents en l'Administració Pública.

És a més requisit indispensable garantir que la totalitat dels Nodes IoT, s'integren en plataforma Smart City de la ciutat d'Alcoi, la qual es desenvoluparà en general sota la família de Normes UNE 178 referent a ciutats intel·ligents i en particular segons la Norma UNE 178104:

1.NODES D'EDIFICIS, adaptats a la seua instal·lació en edificis públics. Aquest és el tipus de node concret al qual fa referència la norma UNE 178108, adaptant els sensors, actuadors i resta d'elements IoT a les particularitats dels diferents edificis municipals d'Alcoi. Com a serveis bàsics a gestionar en tots els edificis podríem indicar l'eficiència energètica, gestió de consums d'aigua, confort interior, qualitat d'aire exterior i control d'aforaments. El projecte, encara que inspirat en la norma UNE 178108, va més enllà del concepte de Node IoT d'edificis d'aquesta norma.

2.NODES SOCIALS que servisquen per a millorar la qualitat de vida i les prestacions socials als ciutadans, amb especial interés en els col·lectius vulnerables, com per exemple les persones majors que viuen en soledat. Per exemple, nodes que permeten identificar i previndre accidents dins del domicili, problemes de salubritat, possibles extraviaments de persones amb diverses patologies, oblits de medicació i condícia, detecció de persones en possible risc d'exclusió, etc.

3.NODES ECONÒMICS, orientats a recopilar informació per a comerços, empreses i polígons industrials. Informació que siga d'utilitat per a l'acompliment de la seua activitat i perquè els gestors municipals puguen prendre mesures relacionades amb el desenvolupament econòmic i industrial de la ciutat.

4.NODES D'INFRAESTRUCTURES, que permeten monitorar el comportament d'infraestructures crítiques de la ciutat com: ponts, grans artèries, sistemes d'aprovisionament d'aigua, evacuació o clavegueram, vessants i talussos, desmunts i rius, entre altres, de manera que possibilite la detecció precoç i actuació davant potencials desastres naturals o d'origen humà que poden arribar a col·lapsar la ciutat.

És fonamental proporcionar enfocaments capaços d'integrar, interconnectar, fusionar, plataformes IoT heterogènies per a construir ecosistemes interoperables a gran escala, i d'aquesta manera poder construir serveis sobre aquestes plataformes. És a dir es busquen solucions globals que es puguen integrar en la plataforma Smart City, no aplicacions que simplement per exemple puguen mesurar l'aforament.

JORNADA DE PRESENTACIÓ DE LA CONSULTA PRELIMINAR DEL MERCAT (CPM)

Una vegada coneixem que és la Compra Pública Innovadora i els apartats i problemes concrets sobre els quals l'Ajuntament vol trobar solucions innovadores, es durà a terme una jornada per a donar-los a conéixer aquests aspectes a les empreses i explicar-los com poden participar en el projecte, és a dir, una consulta preliminar del compreu (CPM) que permetrà conéixer també si ja existeixen els productes que solucionen aquests problemes citats anteriorment.

Aquesta Consulta Preliminar del Mercat s'emmarca dins del projecte ‘Nodes IoT Smart Alcoi’ , coordinat per l'Ajuntament d'Alcoi i finançat per l'Agència Valenciana d'Innovació (AVI) a través del seu Programa de “impuls de la Compra Pública Innovadora per a fomentar la demanda de licitacions de productes i serveis innovadors”, i la finalitat dels quals és desplegar una infraestructura de nodes IoT en el municipi.

Amb la Consulta Preliminar del Mercat es pretén obtindre informació dels operadors de mercat per a conéixer el grau de desenvolupament de la tecnologia en l'àmbit dels nodes *IoT que hem descrit anteriorment, i poder així definir adequadament la potencial futura licitació de compra pública i informar adequadament els operadors econòmics dels plans de l'òrgan de contractació.

L'esdeveniment tindrà lloc de manera telemàtica a través de la plataforma Zoom i serà necessari confirmar assistència prèviament escrivint a: contacte_smartcity@alcoi.org

Projecte ‘Nodes IoT Smart Alcoi’

L'Ajuntament d'Alcoi pretén implantar tecnologies de nodes *IoT per a la gestió de diverses dinàmiques urbanes mitjançant la captació de dades, així com una plataforma de gestió dels mateixos que ajude a la presa de decisions en el servei públic municipal.

L'objectiu general es troba a proporcionar sistemes maquinari i programari inspirat en la norma UNEIX 178108, que servisquen de punt d'intercanvi d'informació segur i escalable per a aconseguir la interoperabilitat d'elements IoT, de molt diversa índole, dins d'una ciutat i aconseguir així la capacitat de creuar, analitzar i representar dades de diferents fonts de manera senzilla a través d'una única interfície.

La posada en marxa d'aquest projecte té com a finalitat promoure la dinamització de les activitats d'I+D+i en el sector privat a través de la CPI per a la generació de solucions per a les principals necessitats existents en l'Administració Pública.

En la pàgina web, https://smartcity-alcoi.com/innovacion/ es pot consultar tota la informació sobre el projecte.

21-09-2020 CURSOS ONLINE GRATUÏTS PER A AUTÒNOMS

Cursos online gratuïts per a autònoms, els cursos consisteixen en un pack de tres cursos de 115 hores, que no es poden cursar per separat. Són cursos per a poder digitalitzar-se com a autònom i així poder ampliar les competències.

El primer curs consisteix en el posicionament en la web per a l'emprenedoria, són 90 hores de curs. Consisteix en aplicar tècniques de posicionament de pàgines web a l'hora d'emprendre un negoci, tant les corresponents al posicionament natural o SEO, com la creació de campanyes de publicitat online (SEM).

El segon curs consisteix en les novetats en la seguretat de les dades personals, són 15 hores de curs. Consisteix en conéixer el nou marc europeu a matèria de protecció de dades, analitzant el RGPD, el seu àmbit d'aplicació material i territorial, les condicions generals de consentiment en el tractament de dades, les obligacions del responsable del tractament de dades i el procediment per a l'elaboració i aprovació d'un codi de conducta.

El tercer curs consisteix en la ciberseguretat per a usuaris, són 10 hores de curs.Consisteix en valorar la necessitat de la gestió de la seguretat en les organitzacions. Conéixer les principals amenaces als sistemes d'informació i identificar les principals eines de seguretat i la seua aplicació en cada cas.

Per a més informació entrar en el següent enllaç:

Cursos Online Gratuïts

 

 

18-09-2020 Tornen els cursos de natació de l'Eduardo Latorre amb novetats

Els cursos de natació que, cada any, organitza el Complex Esportiu Eduardo Latorre, amb èxit entre menuts i grans, tornen a oferir-se adaptats a les mesures per a combatre la Covid-19. La preinscripció serà electrònica segons els grups d'edat. Per als bebés, xicotets i adults, el 22 de setembre de 9 a 14 hores; i per a infantils, cadets i juniors, el 23 de setembre de 9 a 14 hores. La preinscripció electrònica no garanteix la plaça, s'informarà tant de les inscripcions acceptades com de les no acceptades i només s'acceptarà una inscripció per alumne.

Els grups d'edat per a les que s'ofereix aquesta activitat esportiva són:
Bebés (12 a 36 mesos), xicotets (3 a 5 anys), infantils (6 a 9 anys), cadets (10 a 14 anys), júniors (15 a 18 anys) i adults (18 a 64 anys ). Els horaris seran entre setmana, depenent de cada grup, de dilluns a divendres, a la vesprada, a partir de les 16:15 hores i el dissabte, al matí, a partir de les 9.15 hores.

El regidor d'esports, Miguel Juan Reig, explica que "els cursos de natació de l'Eduardo Latorre començaran amb un curs de dos mesos per als diferents grups d'edat, des de bebés a adults. Ens hem adaptat per a complir amb els protocols de seguretat i seguir oferint aquesta activitat a l'espera de l'evolució del coronavirus. Els cursos de natació sempre són molt esperats per les famílies amb xiquetes i xiquets per ajudar-los a perdre la por a l'aigua però, també comptem amb molta demanda d'adults i xiquets amants de la natació que volen seguir avançant en aquesta pràctica esportiva. Tots ells podran tornar a la piscina de l'Eduardo Latorre a partir de l'1 d'octubre".

L'enllaç per a poder realitzar la preinscripció el 22 o 23 de setembre, depenent dels grups d'edat, indicats abans, és: https://www.alcoi.org/es/areas/deportes/elatorre/

18-09-2020 L'Ajuntament aprovarà l'ordenança que regularà la circulació a la ciutat

L'Ajuntament d'Alcoi aprovarà pròximament el seu Ordenança de Circulació que, entre molts altres aspectes, definirà la normativa específica per a la circulació en bicicletes, vehicles de mobilitat personal i patinets sense motor, també la velocitat màxima permesa a la ciutat i un nou sistema en el cas de les multes que beneficiarà a la ciutadania i definirà perfectament cada situació sense deixar-la a criteri de la Policia. Es tracta d'un document en el qual s'ha treballat des de fa temps. Durant tot el procés la Direcció General de Trànsit ha anat variant i creant noves normatives respecte a les bicicletes, Vehicles de Mobilitat Persones (VMP) i patinets que s'han inclòs en la normativa local.

BICICLETES, PATINETS I VMP

Respecte a la circulació d'aquests vehicles, l'ordenança determina que s'ha de circular amb aquests vehicles pels carrils bici sempre que existisquen, en cas de no haver-hi, la circulació s'haurà de realitzar per la calçada, no podent anar per la vorera llevat que siga un menor de 10 anys acompanyat per una persona responsable o quan la persona amb bicicleta haja d'accedir a la vorera, ho ha de fer descendint de la bicicleta i transitant amb aquesta a mà fins al seu destí o lloc d'estacionament, de manera que ha d'actuar, amb caràcter general, com a vianant. També s'especifica les velocitats màximes permeses i que el casc és obligatori. L'ordenança també contempla que es puga circular amb aquesta mena de vehicles pels carrers per als vianants amb restriccions de velocitat i donant prioritat sempre al vianant.

VELOCITAT MÀXIMA PERMESA

Una de les principals novetats de l'Ordenança és la velocitat màxima permesa als nostres carrers. La intenció del govern de pacificar la velocitat dels vehicles no ha tingut objeccions per part de l'oposició. Quan entre en vigor el document en tots els carrers en el qual hi haja un únic carril per sentit de la marxa, el màxim permés passarà a ser de 30 Km/h. Es tracta d'una mesura que reduirà la velocitat en el 60% dels carrers d'Alcoi. En la resta se seguirà, com a norma general, els 50 Km/h.
L'ordenança també regula la velocitat màxima en els carrils bicis, voreres bici, etc.


TRAMITACIÓ
Pel que respecta a la tramitació després de treballar el document el Govern i els tècnics municipals, va ser entregat a tots els grups polítics amb representació en el Consistori perquè realitzaren les seues aportacions. En una posterior reunió els tècnics van explicar que mesures s'incorporaven i quins no, argumentant els motius d'aquestes decisions tècniques. El següent pas serà l'aprovació en la Comissió de Governança per a passar després al Ple Municipal, on també s'haurà d'aprovar per a seguir amb la tramitació i l'exposició pública.

“Hem d'estar molt contents d'aquesta ordenança. La ciutat tindrà un document que especifica clarament els drets i les obligacions tant dels conductors de qualsevol mena de vehicle com dels vianants. Vull agrair l'esforç tant dels tècnics municipals com de tots els grups polítics que han dut a terme un treball molt important per a tirar avant una ordenança consensuada i molt completa”, destaca l'edil de Seguretat, Raül Llopis.

“Es tracta d'una ordenança molt garantista amb la ciutadania, tenim un document per a totes les persones i que totes hauran de conéixer pel que realitzarem les campanyes i accions necessàries perquè així siga”, conclou, Llopis.

18-09-2020 AJUDES PER A FER FRONT A LES DESPESES DE LLOGUER DE LOCAL DE NEGOCI I DESPESES D’INTERESSOS DE PRÉSTECS D’ADQUISICIÓ DE LOCAL DE NEGOCI

Les noves ajudes per a les pimes, micropimes, autònoms i altres col·lectius professionals subjectes a mutualitats, amb la intenció de minimitzar l'impacte de la Covid-19 en l'economia de la ciutat d'Alcoi. Les ajudes ascendeixen a un total de 186.553 euros i seran de 1.000 euros per a fer front al pagament del lloguer mensual del local del negoci o les despeses dels interessos del préstec d'adquisició dels locals alcoians compresos entre l'1 de març i el 15 d'octubre de 2020. Les ajudes, tramitades per l'Ajuntament i finançades per la Diputació d'Alacant, que s'han publicat hui al BOP, es poden demanar a través de la web municipal a partir del 16 de setembre i fins al 15 d'octubre del 2020.

L’objecte d’aquesta convocatòria és minimitzar l’impacte econòmic que la COVID-19 està representant sobre pimes, micropimes, xicotets empresaris autònoms i altres col·lectius professionals subjectes a mutualitats, de la ciutat d’Alcoi, per a contribuir al compliment de les seues obligacions empresarials, manteniment de l’activitat i, com a conseqüència, l’ocupació.

Per a més informació accedeix al següent enllaç:

https://www.alcoi.org/ca/areas/innovacion/gastos_local.html

TRÀMITS