Ajuntament d'Alcoi ::Directori comercial de la Comunitat Valenciana
Xarxa Afic

Categories

Mostrant els resultats de 1 a 10 de 1838

26-08-2021 REACTIVA ALCOI COMERÇ 2021

BUSCA ESTE SEGELL ALS COMERÇOS D'ALCOI I GAUDEIX DELS DESCOMPTES
D’UN 50%

ESTABLIMENTS ADHERITS

* Aquest llistat s’actualitzarà diàriament incorporant nous establiments.

MUSICAL CARDONA

MANETES

OPTIMIL

AKUMA COMICS

COBA COMPLEMENTS

GALIA

FRANQUIEL

INFOALCOI

LES HERBETES DE JOSEP

LOS SÓTANOS

GUAITA

NINA BISUT

OPTICA GARRIDO

ARTENUEVO

SELECCIONES RAFAEL

SOCKSANDCO

KOKETO

LA MEDIA DE ORO

DECOJORDÁ

EQUIVALENZA

DEPORTES ARACIL

RICA-HNOVA

NOVAVELUTI

FIL DE VINT

JOYERIA LA ALCOYANA

CALZADOS LUPE

GUARNER

FERNANDO CANO

NOU PAPER

INFORMATICA ARODREI

COPISTERIA SAN JORGE

CAPERUCITA ROSA

CASA MATI

Procediment adhesió campanya:

Resolució Nº 3612/2020 de 11 d'agost de 2021:APROVAR EL 'REACTIVA ALCOI COMERÇ 2021' D'AJUDES ECONÒMIQUES PER A LA PROMOCIÓ DE LES VENDES EN EL COMERÇ DE PROXIMITAT. PERÍODE 2021.

ANNEXE 1

ANNEXE 4

Resolució Nº 3751/2021 de 26 d'agost de 2021: “APROVAR LA JUSTIFICACIÓ I DONAR PER JUSTIFICAT EL 'REACTIVA ALCOI COMERÇ 2021' D'AJUDES ECONÒMIQUES PER A LA PROMOCIÓ DE LES VENDES EN EL COMERÇ DE PROXIMITAT. PERÍODE 2021.

03-08-2021 PROGRAMA MUNICIPAL CONSOLID@ D'AJUDES ECONÒMIQUES PER A LA CONSOLIDACION D'EMPRESES

L’objecte d’aquestes Bases és la regulació de la convocatòria de concessió, en règim de concurrència competitiva, de les ajudes econòmiques que l’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoria d’Ocupació, Empresa i Formació, podrà atorgar a fi de donar suport a la consolidació i creixement de microempreses joves a Alcoi. questes ajudes tenen la forma de subvencions a fons perdut.

Ajudes Programa Consolid@

03-08-2021 PROGRAMA MUNICIPAL INICI@ D’AJUDES ECONÒMIQUES PER A LA CREACIÓ DE MICROEMPRESES.

L’objecte d’aquestes Bases és la regulació de la convocatòria de concessió, en règim de concurrència competitiva, de les ajudes econòmiques que l’Ajuntament d’Alcoi a través de la Regidoria d’Ocupació, Empresa i Formació podrà atorgar a fi de donar suport i incentivar la creació i localització de microempreses a Alcoi. Aquestes ajudes tenen la forma de subvencions a fons perdut.

AJUDES PROGRAMA INICI@

 

05-07-2021 Nova campanya de promoció del comerç local

La campanya està dirigida a comerços compresos en els epígrafs 64 i 65 comerç al detall, els qui rebran una subvenció de 1000 euros que han de destinar a aplicar descomptes als seus clients del 50% amb un màxim de 50 euros per compra. La campanya de descomptes finalitzarà el 15 d'agost.

L'Ajuntament destina una partida inicial de 100.000 euros ampliable segons disposició pressupostària. La campanya està contemplada dins de la subvenció esgrimida per la Conselleria de Comerç per al foment dels bons comercials i el foment de les compres de proximitat.

Els comerços interessats a adherir-se a la campanya poden contactar amb el departament de Comerç a través del telèfon 965537113 o e-mail comercio@alcoi.org. Hauran d'indicar un número de telèfon de contacte.

Aquesta setmana es publicaran les bases de la convocatòria i els comerços interessats disposaran de 20 dies per a poder-se adherir a la iniciativa. Posteriorment es publicarà en diferents mitjans i es col·locarà un distintiu en els comerços adherits, perquè els clients puguen identificar i acudir a aquests establiments beneficiant-se d'importants descomptes per fer les seues compres en els comerços minoristes de la ciutat adherits a la campanya

Les entitats comercials destaquen la necessitat de promocionar les compres de proximitat i animen als clients a acostar-se a les xicotetes botigues dels seus barris a realitzar les seues compres, així mateix mostren la seua satisfacció pel treball conjunt dut a terme per a determinar la millor manera de realitzar aquesta campanya que té per objecte d'una banda fomentar les compres en el xicotet comerç i d'altra banda poder oferir importants descomptes als clients que decideixen optar per aquesta pràctica en les seues compres. També ressalten la senzillesa del tràmit enfront d'altres opcions, que el destí de la subvenció queda més ben repartit amb aquest sistema entre els diferents negocis que decideixen adherir-se a la campanya i consideren que pot ser també un reclam per a atraure a clients d'altres municipis.

Des de la regidoria de comerç “Animem a participar tots els comerços interessats i contemplats com a beneficiaris d'aquesta campanya Per a això han de posar-se en contacte amb l'oficina de comerç i presentar la instància de sol·licitud. Així mateix volem agrair la labor de les entitats comercials de la ciutat que col·laboren activament en totes les iniciatives comercials i que han estat aportant idees a solucions als nous reptes que s'han anat plantejant. Igualment, convidem a la població a participar en aquesta campanya, a gaudir de les compres en els xicotets comerços de la nostra ciutat i a beneficiar-se dels importants descomptes que podran oferir-los mentre dure aquesta campanya i fins que esgoten el crèdit concedit a cadascun dels comerços adherits”, destaca, Vanessa Moltó, regidora de Comerç.

El xicotet comerç suposa una part important de la riquesa de la nostra ciutat, creant ocupació a donant vida als nostres carrers i és el nostre deure tractar de conservar-lo i cuidar-lo, tal com ja anunciava el lema estés durant la pandèmia, Cuidem d’Alcoi”, conclou Moltó.

 

Subvención de 1000 euros para descuentos a los clientes del 50% con un tope de 50 euros por compra.

Desde el departamento de comercio y en colaboración con la Federación de Comercio - Alcoy Comercial y Aceca, se ha trabajado en el diseño de una nueva campaña comercial dirigida a estimular las compras de proximidad.

La campaña está dirigida a comercios comprendidos en los epígrafes 64 y 65 comercio minorista, quienes recibirán una subvención de 1000 euros que deben destinar a aplicar descuentos a sus clientes del 50% con un tope de 50 euros por compra. La campaña de descuentos finalizará el 15 de agosto.

El Ayuntamiento destina una partida inicial de 100.000 euros ampliable según disposición presupuestaria. La campaña está contemplada dentro de la subvención esgrimida por la Conselleria de Comercio para el fomento de los bonos comerciales y el fomento de las compras de proximidad.

Los comercios interesados en adherirse a la campaña pueden contactar con el departamento de Comercio a través del teléfono 965537113 o e-mail comercio@alcoi.org. Deberán indicar un número de teléfono de contacto.

Esta semana se publicarán las bases de la convocatoria y los comercios interesados dispondrán de 20 días para poderse adherir a la iniciativa. Posteriormente se publicará en distintos medios y se colocará un distintivo en los comercios adheridos, para que los clientes puedan identificar y acudir a estos establecimientos beneficiándose de importantes descuentos por hacer sus compras en los comercios minoristas de la ciudad adheridos a la campaña

Las entidades comerciales destacan la necesidad de promocionar las compras de proximidad y animan a los clientes a acercarse a las pequeñas tiendas de sus barrio a realizar sus compras, asimismo muestran su satisfacción por el trabajo conjunto llevado a cabo para determinar la mejor forma de llevar a término esta campaña que tiene por objeto por un lado fomentar las compras en el pequeño comercio y por otro lado poder ofrecer importantes descuentos a los clientes que deciden optar por esta práctica en sus compras. También resaltan la sencillez del trámite frente a otras opciones, que el destino de la subvención queda mejor repartido con este sistema entre los distintos negocios que deciden adherirse a la campaña y consideran que puede ser también un reclamo para atraer a clientes de otros municipios.

Desde la concejalía de comercio “Animamos a participar todos los comercios interesados y contemplados como beneficiarios de esta campaña Para ello deben ponerse en contacto con la oficina de comercio y presentar la instancia de solicitud. Asimismo queremos agradecer la labor de las entidades comerciales de la ciudad que colaboran activamente en todas las iniciativas comerciales y que han estado aportando ideas a soluciones a los nuevos retos que se han ido planteando. Igualmente, invitamos a la población a participar en esta campaña, a disfrutar de las compras en los pequeños comercios de nuestra ciudad y a beneficiarse de los importantes descuentos que van a poder ofrecerles mientras dure esta campaña y hasta que agoten el crédito concedido a cada uno de los comercios adheridos”, destaca, Vanessa Moltó, concejala de Comercio.


 

El pequeño comercio supone una parte importante de la riqueza de nuestra ciudad, creando empleo a dando vida a nuestras calles y es nuestro deber tratar de conservarlo y cuidarlo, tal y como ya anunciaba el lema extendido durante la pandemia, Cuidem d’Alcoi”, concluye Moltó.

CNAES-EPIGRÁFES

01-07-2021 L'11 d'octubre i el 19 de novembre seran els festius locals de 2021

El Consell Econòmic i Social (CES) d'Alcoi ha establit el dilluns 11 d'octubre i el divendres 19 de novembre com a festius locals de 2021. Es recuperen així els dos festius locals previstos per al mes d'abril passat i que van ser anul·lats després de constatar-se la impossibilitat de celebrar durant eixe mes les Festes de Moros i Cristians.

La decisió d'anul·lar els festius locals de 2021 es va adoptar de forma consensuada amb l'Associació de Sant Jordi en el ple que el CES va celebrar el mes de febrer. Llavors, es va decidir fixar les noves dates en funció de com evolucionara la pandèmia de la Covid-19. En la reunió celebrada ahir dimecres a la vesprada, l'alcalde d'Alcoi i president del CES, Antonio Francés, va presentar aquesta nova proposta als membres de l'organisme, que van procedir a la seua aprovació.

En aquesta mateixa sessió es va acordar també que els festius locals de 2022 siguen el 22 d'abril (divendres) i el 23 d'abril (dissabte). L'alcalde va plantejar aquestes dates una vegada rebut l'acord de l'Assemblea General de l'Associació de Sant Jordi de celebrar les festes de Moros i Cristians els dies 22, 23 i 24 d'abril de 2022.

Després d'haver sigut aprovades pel CES, les propostes de festius locals per a 2021 i 2022 seran ratificades en el ple municipal d'aquest divendres, 2 de juliol.

25-06-2021 L'Ajuntament durà a terme les obres del pla d'Accessibilitat 2020 amb una partida de 500.000 €

L'Ajuntament començarà el mes vinent de juliol diverses obres d'accessibilitat en diferents barris de la ciutat, en concret es dedicaran 279.350 euros de la partida de 500.000 que estava en el Pressupost Municipal per al Pla d’Accessibilitat 2020. El motiu d'aquesta diferència és que una vegada es van optar les empreses a l'adjudicació van presentar ofertes per un import inferior, donada l'alta competència existent, amb el que l'Ajuntament ha aconseguit un important estalvi. La quantitat sobrant passarà a les actuacions del Pla 2021, algunes de les quals ja estan en marxa com la de Sant Nicolauet o Sant Mateu.

Totes les actuacions són finançades pel Programa Operatiu Pluriregional d'Espanya, FEDER 2014-2020 – Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) Alcoidemà.

Pel que respecta a les obres en concret s'han dividit en quatre lots per barris, totes tenen un termini d'execució de quatre mesos, es realitzaran durant l'estiu i hauran d'acabar a l'octubre. Bàsicament actuaran en guals per als vianants, embornals, senyalitzacions de la via i verticals, escocells, rebaixes de plataforma, passos de zebra, fanals, escales, papereres, places d'aparcament, pilons, voreres i asfaltat de la calçada.

El primer dels lots, treballarà a l'Eixample, s'ha adjudicat per 88.300 euros a Leutumur S.L. Actuaran als carrers Isabel La Catòlica, Barranc del Cint, Pont de Sant Jordi, i Espronceda-Francesc Perera.

Pel que respecta a la Zona Nord, les actuacions seran en l'Avinguda Juan Gil Albert, en el tram comprés entre el carrer Calderón i Fontilles. La inversió serà de 79.100 euros i les obres les realitzarà Mediterráneo de Obres i Asfaltos S.L.

En la Zona Alta les intervencions seran als carrers Alarcón, Zorrilla, Capellà Navarro i Echegaray. Les obres van ser adjudicades a Asfaltos y Construcciones Aitana per 59.890 euros.

Finalment cal indicar que les actuacions en Santa Rosa, es realitzaran precisament al carrer que dóna nom al barri, en el tram comprés entre el Barranquet de Soler i la plaça Miguel Hernández. Pel que respecta a Batoi es treballarà al carrer Banyeres. L'actuació la realitzarà Leumutur S.L. per 52.030 euros.

OBRES FORA DEL PLA D'ACCESSIBILITAT 2020: 501.946,5 euros

És important assenyalar que pràcticament totes les actuacions que es realitzen al carrer, malgrat que no són obres exclusivament d'accessibilitat inclouen una part en la qual es treballa aquest aspecte. Així en 2020, es va dedicar 139.007,07 euros en obres com les realitzades en Els Clots, aparcaments del carrer Alacant, Sant Joan i Sant Bonaventura, millores als carrers Gurugú i Sant Mateu, carretera Banyeres, Mestre José Ribera Montes, La Sang, La Sarga, rotonda carretera Font Roja, Barri Les Llometes i la casa Consistorial.

A més l'any passat es va realitzar la reurbanització del carrer Sant Francesc, plaça Ramón y Cajal, i Sant Mateu, una actuació que va fer accessibles aquests espais de la ciutat, amb un import final de 362.939,5 euros. Pel que podem dir que en 2020 es van dedicar, 501.946,5 euros en actuacions per a accessibilitat de la ciutat en obres no contemplades en el Pla. Si sumem aquesta quantitat a la del pla, en total són 781.296,5 euros.

“Parlem de quasi 800.000 euros per a l'accessibilitat, en diferents actuacions perquè, insistim treballem per a l'accessibilitat universal de la ciutat, per això continuem portant avant el pla d'accessibilitat, i no sols això, sinó que totes les obres tenen una part d'accessibilitat. La nostra intenció és tindre una ciutat més amable amb el vianant i amb totes les persones, també les que tenen alguna diversitat funcional. Tenim l'objectiu d'eliminar totes les barreres i les dificultats que els compliquen poder circular pels nostres carrers”, ha explicat el regidor d'Accessibilitat Universal, Jordi Martínez.

23-06-2021 Més de 21,5 milions per al centre d'Alcoi

En total, recentment s'ha invertit més 4,5 milions, 2 milions per a habitatge i 2,5 milions per a infraestructures unes xifres es multiplicaran amb 17 més en els pròxims anys, amb 7 milions per a infraestructures i 10 per a habitatge, en total més de 21,5 milions.

La revitalització del Centre d'Alcoi és prioritària per al Govern Municipal, per aquest motiu s'han multiplicat els esforços en els últims anys per a millorar tota la ciutat, incidint especialment en aquest barri.

És cert que la revitalització dels centres històrics de les ciutats s'han d'adoptar sempre des de diferents àmbits, sent un d'ells és, sens dubte, el de la regeneració urbana. En aquest sentit, l'àmplia rehabilitació que ha tingut lloc en els últims anys d'edificis antics mai abans s'havia apreciat, en aquesta dimensió, en el barri. Gràcies al pla ARRU, subvencionat pel Ministeri, la Generalitat i l'Ajuntament i les seues ajudes per a propietaris privats, ja s'han rehabilitat, concretament en la zona prioritària dins del barri del centre, un total de 25 habitatges amb una inversió en aquest barri de 2 milions d'euros.

Als habitatges, s'han d'unir les ajudes comercials. S'han obert un total de 65 negocis en els últims tres anys que han rebut subvenció. Al costat de les ajudes per obrir la persiana, també hi ha unes altres per a la rehabilitació de baixos comercials, 41 en total. Tot això ha suposat una inversió que frega els 300.000 euros.

A aquesta regeneració d'edificis s'uneix el condicionament i millora d'alguns carrers importants del centre en els últims anys com Sant Llorenç, mossèn Torregrossa, País Valencià, Casa Blanca, Sant Jaume, Sant Nicolauet, Sant Tomàs, Sant Mateu, Gurugú, Sant Francesc i plaça Ramón y Cajal. Juntament amb la rehabilitació dels parcs de la Glorieta i el Parterre, i d'onze fonts situades en el centre històric. S'ha habilitat una nova Comissària de Policia Nacional en la placeta Les Xiques. La creació dels aparcaments intel·ligents en tres zones, així com l'habilitació de solars en placeta Les Eres, Sant Joan i la Beniata i les actuacions de millora en el pont de Sant Jordi, han marcat el manteniment imprescindible però absent durant les dècades precedents en el cor de la ciutat. Aquestes i altres inversions han suposat un total de prop de 2,5 milions per a millorar diferents infraestructures.

A més d'aquests projectes duts a terme, hi ha quatre més per als que hi ha partida pressupostària, en total, prop dels 900.000 euros per a realitzar diferents accions d'accessibilitat, la creació de l'aparcament a La Riba, la reurbanització dels carrers Santa Rita, Sant Maure i El Tap, així com per a la rehabilitació del barri de Sant Pancraç. A aquests caldria sumar els 6,1 milions d'euros contemplats en actuacions en infraestructures del Centre als que s'opta en el Pla de Recuperació Europeu.

Al costat de la revitalització amb aquests projectes en infraestructures que freguen els 7 milions d'euros, podem parlar d'un total de 10 milions dedicats a l'habitatge, per a la rehabilitació o la construcció. Als 2 milions en projectes dels Fons Europeus, cal sumar els més de 7 milions a través de diferents ARRU que ja estan aprovats. En concret parlem d'una inversió de 4.315.000 euros amb una subvenció de quasi 2 milions d'euros per part de la Generalitat per a incentivar la construcció i rehabilitació de nous habitatges per part de la iniciativa privada, que permetrà construir 40 habitatges i rehabilitar 9 en la zona de la Placeta Les Eres i el Partidor. Serà una actuació que permetrà la regeneració Urbanística, Social i Econòmica d'aquesta zona del Centre d'Alcoi.

A més d'aquest projecte, l'Ajuntament està treballant per a construir habitatge públic en la mateixa zona amb una inversió de 2,5 milions d'euros. Aquesta actuació planteja l'edificació de quatre edificis, prèviament demolits. Els 24 habitatges estan dirigits a persones majors i joves, col·lectius que tenen més problemes per a trobar habitatge. En el Partidor concretament en els números 102 i 104 del carrer Sant Mateu se seguirà la filosofia del ‘cohousing’ (habitatges col·laboratius), sent un ‘ecobarri’, s'habilitaran espais comuns creant un jardí interior, amb locals, i també amb una ludoteca i hort social, que afavoriran la convivència entre els dos col·lectius als qui van dirigits aquests habitatges. En total són més de 7 milions d'euros per a construir més de 89 habitatges.

A aquestes xifres caldria sumar el milió d'euros que invertirà la Conselleria d'Habitatge en un projecte pilot a Alcoi. Es tracta de la construcció de set habitatges aplicant els criteris d'innovació ecològica al carrer Ambaixador Irles.

Recordem que el Centre també compta amb un Pla Estratègic. Aquest pla va ser sol·licitat per la Mesa del Centre, creada en 2016 com a òrgan de participació per a la recuperació del centre històric de la ciutat. Formen part d'ella l'Associació de Veïns del Centre, Cambra de comerç d'Alcoi, Alcentro, Federació de Comerç d'Alcoi, Asociación Comarcal de Empresarios del Comercio (ACECA), Universitat Politècnica de València i tots els grups polítics de la Corporació, que van mostrar la seua unanimitat en signar el Pacte del Centre Històric d'Alcoi. Un pacte, el primer en la història de la ciutat, per a recuperar el centre seguint les accions contemplades en el pla estratègic que va ser elaborat per PATECO. Aquesta estratègia de reactivació socioeconòmica presenta un full de ruta a curt i mitjà termini. El Pla Estratègic fixa 5 objectius específics agrupats en 20 actuacions que al mateix temps comprenen 94 accions, iniciatives i projectes.

Per a acabar, un altre element determinant en el centre d'Alcoi en els últims anys ha sigut l'obertura de diferents serveis com l'Àgora, l’Escola d’Art o el Campus de la UPV han ampliat les seues instal·lacions, s'ha obert el nou Campus de la Universitat d'Alacant al carrer Sant Francesc, s'ha recuperat l'emblemàtic edifici de l'IVAM CADA Alcoi, s'han unificat tots els jutjats de la ciutat en la Placeta de la Mare de Déu, s'ha inaugurat la primera biblioteca infantil de la ciutat en l'edifici del Centre cultural i també ha obert les portes la comissaria de la Policia Nacional anteriorment citada, sent aquesta una antiga reivindicació veïnal. Diferents serveis que, d'una banda, han suposat l'arribada de gent de tota la comarca per a realitzar gestions administratives i que també ha portat demanda d'allotjament en el barri, principalment, per als alumnes de les Universitats i xarxa FP.

“La revitalització del centre és primordial per al nostre govern. En els pròxims anys tindrem una inversió de 18 milions d'euros. Afrontem un repte complex, treballant en diferents àmbits com la regeneració urbana, la dinamització comercial, la millora d'infraestructures o l'obertura de nous serveis. El Centre ha millorat en els últims anys i d'ací a poc veurem més canvis que faran millor aquest barri, destacant el gran esforç que durem a terme en habitatge, 10 milions d'euros”, ha indicat l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés.

21-06-2021 Més de 45 negocis es beneficien de bonificacions en la seua obertura des de 2019

Les ordenances fiscals de l'Ajuntament d'Alcoi inclouen una sèrie de bonificacions per a l'obertura de negocis. Des de 2019 a l'actualitat s'han aplicat en un total de 46 negocis i sis estan en l'actualitat en tramitació.

En primer lloc, indicar que les bonificacions existents són del 100% per a negocis que òbriguen les seues portes en el conjunt històric artístic de la ciutat en locals de menys de 500 m². En el cas de ser locals de major superfície i estar en el centre la bonificació és del 50%.

També podran gaudir d'una bonificació de fins al 95% de la quota de la taxa, aquells establiments que per concórrer circumstàncies socials, culturals o de foment d'ocupació siguen declarades pel Ple de la Corporació, amb el vot favorable de la majoria simple dels seus membres, prèvia sol·licitud del subjecte passiu, d'especial interés o utilitat municipal.

Una altra bonificació és per als subjectes passius menors de quaranta-cinc anys que inicien per primera vegada l'exercici de qualsevol activitat econòmica tindran una bonificació del 30%.

També gaudiran d'una bonificació del 50% de la quota de la taxa d'aquells subjectes passius que acrediten tindre la condició d'aturats de llarga duració i les activitats empreses per primera vegada per dones.

Cal indicar que en 2019 va haver-hi 15 expedients, dos de persones menors de 45 anys, set de dones que emprenien per primera vegada i sis per estar en el centre històric. En 2020, el número va ascendir fins als 21, tres menors de 45 anys, huit per dones que emprenien per primera vegada i 10 negocis en el centre. Finalment enguany ja s'han tramitat 10 expedients, dos són de menors de 45, quatre de dones que emprenen per primera vegada i quatre de negocis en el centre, a més hi ha sis expedients en tramitació.

Cal ressaltar que en total ha suposat una bonificació de 3691,86 euros i que han sigut set per a menors de 45 anys, 19 per a dones que han emprés activitat per primera vegada i 20 negocis que han obert en el centre.

Per a sol·licitar aquestes bonificacions, en el document existent en la seu electrònica per a demanar la llicència d'obertura, existeix un apartat per a marcar en el cas de pertànyer a algun dels supòsits que hem explicat. Enllaç: ací.

“Des de l'ajuntament com a administració més pròxima intentem ajudar a la creació de negoci i una fórmula important són les bonificacions en les llicències d'obertura. És important assenyalar que en els últims tres anys, s'han obert amb bonificacions més de 50 negocis a la nostra ciutat, fins i tot en època de pandèmia l'activitat emprenedora no ha cessat i cal destacar que han obert 20 negocis en el centre, un element molt important de cara a la regeneració d'aquest barri. Aquests negocis estan exempts de pagar la llicència. També cal subratllar que 19 dones han emprés per primera vegada”, ha explicat la regidora d'Hisenda, Vanessa Moltó.

18-06-2021 Alcoi firma amb el Ministeri el protocol que convertix al municipi en model per a desenvolupar l'Agenda Urbana

L'Ajuntament d'Alcoi ha signat aquest divendres amb la Secretaria General d'Agenda Urbana i Vivenda del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana el protocol general d'actuació que convertix a esta localitat en pilot de l'Agenda Urbana Espanyola.

La firma ha tingut lloc en la seu de la Subdelegació de Govern d'Alacant i han assistit el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos; el secretari general d'Agenda Urbana, David Lucas; la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; i la subdelegada del Govern en la província d'Alacant, Araceli Poblador. Per part de l'Ajuntament d'Alcoi han acudit l'alcalde Antonio Francés i el vicealcalde, Jordi Martínez.

Segons ha destacat Francés, “la signatura d'aquest protocol d'actuació ens permet avançar cap al nostre objectiu d'aconseguir una ciutat més integrada i sostenible, alhora que millora el nostre posicionament per a captar nous fons europeus amb què portar endavant aquest procés de transformació. Convertir Alcoi en un dels municipis pilot de la província d'Alacant per desenvolupar l'Agenda Urbana Espanyola és, a més, una nova mostra de la confiança depositada pel Ministeri en la nostra ciutat i en les estratègies plantejades per l’Ajuntament d’Alcoi”.

Per part seua, el ministre Ábalos ha reconegut l'àmplia experiència d'Alcoi en la planificació estratègica i ha posat en valor els treballs realitzats en els últims sis mesos en el seu Pla d'acció Local.

Al costat d'Alcoi hi ha altres quatre ciutats de la Comunitat Valenciana (Castelló, València, Torrent i Alacant, que también ha firmat hui el protocol d’adhesió) que s'han postulat com a projectes pilot de l'Agenda Urbana Espanyola. En aquest context, el ministre ha reivindicat la implantació de l'Agenda Urbana perquè porta a garantir el dret a l'habitatge, a fomentar la cohesió social, a impulsar una mobilitat sostenible i vertebradora, a regenerar espais urbans i a rehabilitar el patrimoni arquitectònic.

Per a Ábalos, l'Agenda Urbana és l'instrument més eficaç per a conjugar les aspiracions econòmiques dels ciutadans amb la justícia social i la qualitat de vida i per a créixer amb equitat i de manera sostenible.

L'Agenda Urbana Espanyola és el full de ruta que marca l'estratègia i les accions a dur a terme fins a 2030 amb l'objectiu de fer dels pobles i ciutats del nostre país àmbits de convivència amables, acollidors, saludables i conscienciats. Aquest pla estratègic, en sintonia amb les directrius de la nova Agenda Urbana de les Nacions Unides i l'Agenda Urbana per a la Unió Europea, oferix als municipis espanyols un decàleg d'objectius estratègics que despleguen, al mateix temps, un total 30 objectius específics i 291 línies d'actuació.

A partir d'aquest document, el consistori alcoià ha estat treballant durant els últims mesos de forma transversal i coordinada en l'elaboració del seu propi Pla d'Acció. Este perseguix unes metes amb què la ciutat està plenament identificada i familiaritzada, perquè les desenrotlla des de fa anys, mitjançant eines com el Pla Director Smart City, el Pla Estratègic 2020-2025 o l'Estratègia de Desenrotllament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), que suposa una inversió de 20 milions d'euros, cofinançats al 50% per la Unió Europea.