Ajuntament d'Alcoi ::Directori comercial de la Comunitat Valenciana
Xarxa Afic

Categories

Mostrant els resultats de 1 a 10 de 1518

18-09-2020 Tornen els cursos de natació de l'Eduardo Latorre amb novetats

Els cursos de natació que, cada any, organitza el Complex Esportiu Eduardo Latorre, amb èxit entre menuts i grans, tornen a oferir-se adaptats a les mesures per a combatre la Covid-19. La preinscripció serà electrònica segons els grups d'edat. Per als bebés, xicotets i adults, el 22 de setembre de 9 a 14 hores; i per a infantils, cadets i juniors, el 23 de setembre de 9 a 14 hores. La preinscripció electrònica no garanteix la plaça, s'informarà tant de les inscripcions acceptades com de les no acceptades i només s'acceptarà una inscripció per alumne.

Els grups d'edat per a les que s'ofereix aquesta activitat esportiva són:
Bebés (12 a 36 mesos), xicotets (3 a 5 anys), infantils (6 a 9 anys), cadets (10 a 14 anys), júniors (15 a 18 anys) i adults (18 a 64 anys ). Els horaris seran entre setmana, depenent de cada grup, de dilluns a divendres, a la vesprada, a partir de les 16:15 hores i el dissabte, al matí, a partir de les 9.15 hores.

El regidor d'esports, Miguel Juan Reig, explica que "els cursos de natació de l'Eduardo Latorre començaran amb un curs de dos mesos per als diferents grups d'edat, des de bebés a adults. Ens hem adaptat per a complir amb els protocols de seguretat i seguir oferint aquesta activitat a l'espera de l'evolució del coronavirus. Els cursos de natació sempre són molt esperats per les famílies amb xiquetes i xiquets per ajudar-los a perdre la por a l'aigua però, també comptem amb molta demanda d'adults i xiquets amants de la natació que volen seguir avançant en aquesta pràctica esportiva. Tots ells podran tornar a la piscina de l'Eduardo Latorre a partir de l'1 d'octubre".

L'enllaç per a poder realitzar la preinscripció el 22 o 23 de setembre, depenent dels grups d'edat, indicats abans, és: https://www.alcoi.org/es/areas/deportes/elatorre/

18-09-2020 L'Ajuntament aprovarà l'ordenança que regularà la circulació a la ciutat

L'Ajuntament d'Alcoi aprovarà pròximament el seu Ordenança de Circulació que, entre molts altres aspectes, definirà la normativa específica per a la circulació en bicicletes, vehicles de mobilitat personal i patinets sense motor, també la velocitat màxima permesa a la ciutat i un nou sistema en el cas de les multes que beneficiarà a la ciutadania i definirà perfectament cada situació sense deixar-la a criteri de la Policia. Es tracta d'un document en el qual s'ha treballat des de fa temps. Durant tot el procés la Direcció General de Trànsit ha anat variant i creant noves normatives respecte a les bicicletes, Vehicles de Mobilitat Persones (VMP) i patinets que s'han inclòs en la normativa local.

BICICLETES, PATINETS I VMP

Respecte a la circulació d'aquests vehicles, l'ordenança determina que s'ha de circular amb aquests vehicles pels carrils bici sempre que existisquen, en cas de no haver-hi, la circulació s'haurà de realitzar per la calçada, no podent anar per la vorera llevat que siga un menor de 10 anys acompanyat per una persona responsable o quan la persona amb bicicleta haja d'accedir a la vorera, ho ha de fer descendint de la bicicleta i transitant amb aquesta a mà fins al seu destí o lloc d'estacionament, de manera que ha d'actuar, amb caràcter general, com a vianant. També s'especifica les velocitats màximes permeses i que el casc és obligatori. L'ordenança també contempla que es puga circular amb aquesta mena de vehicles pels carrers per als vianants amb restriccions de velocitat i donant prioritat sempre al vianant.

VELOCITAT MÀXIMA PERMESA

Una de les principals novetats de l'Ordenança és la velocitat màxima permesa als nostres carrers. La intenció del govern de pacificar la velocitat dels vehicles no ha tingut objeccions per part de l'oposició. Quan entre en vigor el document en tots els carrers en el qual hi haja un únic carril per sentit de la marxa, el màxim permés passarà a ser de 30 Km/h. Es tracta d'una mesura que reduirà la velocitat en el 60% dels carrers d'Alcoi. En la resta se seguirà, com a norma general, els 50 Km/h.
L'ordenança també regula la velocitat màxima en els carrils bicis, voreres bici, etc.


TRAMITACIÓ
Pel que respecta a la tramitació després de treballar el document el Govern i els tècnics municipals, va ser entregat a tots els grups polítics amb representació en el Consistori perquè realitzaren les seues aportacions. En una posterior reunió els tècnics van explicar que mesures s'incorporaven i quins no, argumentant els motius d'aquestes decisions tècniques. El següent pas serà l'aprovació en la Comissió de Governança per a passar després al Ple Municipal, on també s'haurà d'aprovar per a seguir amb la tramitació i l'exposició pública.

“Hem d'estar molt contents d'aquesta ordenança. La ciutat tindrà un document que especifica clarament els drets i les obligacions tant dels conductors de qualsevol mena de vehicle com dels vianants. Vull agrair l'esforç tant dels tècnics municipals com de tots els grups polítics que han dut a terme un treball molt important per a tirar avant una ordenança consensuada i molt completa”, destaca l'edil de Seguretat, Raül Llopis.

“Es tracta d'una ordenança molt garantista amb la ciutadania, tenim un document per a totes les persones i que totes hauran de conéixer pel que realitzarem les campanyes i accions necessàries perquè així siga”, conclou, Llopis.

18-09-2020 AJUDES PER A FER FRONT A LES DESPESES DE LLOGUER DE LOCAL DE NEGOCI I DESPESES D’INTERESSOS DE PRÉSTECS D’ADQUISICIÓ DE LOCAL DE NEGOCI

Les noves ajudes per a les pimes, micropimes, autònoms i altres col·lectius professionals subjectes a mutualitats, amb la intenció de minimitzar l'impacte de la Covid-19 en l'economia de la ciutat d'Alcoi. Les ajudes ascendeixen a un total de 186.553 euros i seran de 1.000 euros per a fer front al pagament del lloguer mensual del local del negoci o les despeses dels interessos del préstec d'adquisició dels locals alcoians compresos entre l'1 de març i el 15 d'octubre de 2020. Les ajudes, tramitades per l'Ajuntament i finançades per la Diputació d'Alacant, que s'han publicat hui al BOP, es poden demanar a través de la web municipal a partir del 16 de setembre i fins al 15 d'octubre del 2020.

L’objecte d’aquesta convocatòria és minimitzar l’impacte econòmic que la COVID-19 està representant sobre pimes, micropimes, xicotets empresaris autònoms i altres col·lectius professionals subjectes a mutualitats, de la ciutat d’Alcoi, per a contribuir al compliment de les seues obligacions empresarials, manteniment de l’activitat i, com a conseqüència, l’ocupació.

Per a més informació accedeix al següent enllaç:

https://www.alcoi.org/ca/areas/innovacion/gastos_local.html

TRÀMITS

17-09-2020 Tornen les rutes pel medi natural i el patrimoni històric i arqueològic a càrrec de l'alumnat del taller d'ocupació

Durant els pròxims tres dissabtes hi haurà unes rutes dutes a terme amb l'alumnat que ha participat en el taller d'ocupació, programa concedit pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació "LABORA" a l'Ajuntament d'Alcoi, anomenat “Turisme de naturalesa: Birdwatching i itineraris interpretatius en el medi natural d'Alcoi” comprés en l'especialitat de “Promoció Turística Local i Informació al Visitant (HOTI0108)” tractant-se d'un certificat de Professionalitat de Nivell 3 i amb una subvenció de 232.054,80 €. El taller és susceptible de cofinançament pel Fons Social Europeu (FSE).


Les persones participants en el taller actuaran com a guia en dues rutes cada dissabte, concretament, el dia 19 en la ruta del Puig i la del Barranc del Cint; el dia 26, Barranc del Cint i Font Roja-Menejador, acabant el 3 d'octubre amb Cervantes – Racó de Sant Bonaventura i Font Roja- Barranc de l’Infern. Estan limitades a 15 persones i per a inscriure's cal enviar un correu electrònic a turismenaturalcoi@gmail.com.


“Aquestes rutes són molt interessants i compleixen diversos objectius, d'una banda donen a conéixer el nostre tan ric entorn natural i patrimoni històric i arqueològic, a més serveixen perquè les persones que han participat en el taller adquirisquen també la pràctica necessària per a dur a terme, de la millor manera possible, tot l'aprés i finalment, com hem vist en les dades de les anteriors rutes, gràcies a la seua realització han visitat la ciutat gent d'altres municipis. Visitants que, una vegada finalitzades les excursions, pot quedar-se a menjar i d'aquesta manera afavorir també l'economia alcoiana”, explica el regidor d'Ocupació i Empresa, Alberto Belda.


Recordem que durant el passat estiu l'alumnat d'aquest taller ha fet treball pràctic actuant com a guia en un total d'11 rutes per diversos paratges naturals, en les quals van participar un total de 158 assistents. Cal assenyalar que les visites previstes per a l'últim cap de setmana es van suspendre per les altes temperatures.


En concret en la ruta Via Verda- El Puig dels dies 4 de juliol i 18 de juliol, van assistir un total de 26 persones, 9 persones el dia 4 i 17 persones el dia 18. La majoria procedien d'Alcoi, però també va vindre gent d'Aspe, Benidorm, Xàbia, Polònia i Bulgària (establides a Alcoi). L'edat mitjana dels assistents oscil·la entre 35 i 50 anys, encara que també trobem xiquets de 6 a 10 anys.


La ruta del 4 de juliol de Cerevantes- Racó de Sant Bonaventura va tindre 16 participants amb edats compreses entre 25 i 35 anys, majoritàriament la procedència va ser d'Alcoi, seguida d'Aspe, Elx, Sant Vicent del Raspeig i Xàtiva. D'altra banda el 25 de Juliol, van tindre 14 participants amb un rang d'edat superior a l'anterior entre 35 i 50 anys, la seua procedència majoritària va ser Alcoi, Alacant i el Campello.

Així mateix, en la ruta realitzada pel Barranc del Cint el dia 11 de juliol van assistir un total de 8 persones sense comptar els guies, 4 d'elles provenien d'Alcoi, 2 del Campello i 2 d'Alacant, encara que aquests dos són naturals de Novelda i Ontinyent. D'edats compreses entre els 34 i els 64 anys. També hi havia un xiquet de 12 anys.


Pel que respecta a la ruta Via Verda – La Gerga del dia 25 de juliol, van assistir un total de 16 persones sense comptar els tres guies. La majoria procedien d'Alcoi, però també va vindre gent d'Aspe, Elx i Bulgària (establits a Muro de Alcoy). L'edat mitjana oscil·la entre 40 i 60 anys, encara que també van assistir xiquets de 6 a 10 anys.


El grup que va fer la ruta Font Roja - Menejador era d'11 persones més els guies. D'aquestes 11 persones hi havia una parella de 65 anys d'edat que a més no s'havien inscrit en la ruta per e-mail sinó que havien arribat per la informació que se'ls va donar en l'Oficina de Turisme. Vivien a Alcoi encara que la seua procedència era una altra, la dona era de Sòria i l'home de Madrid. També hi havia dues xiques que venien d'Alacant i que tenien 21 anys i una altra xica d'Alacant que venia sola i tenia 35 anys. La resta era un grup de quatre persones d'Alcoi, d'edats entre els 25 i 30 anys, dels quals un vivia a Madrid i estava de vacances.


La ruta del Barranc de l’Infern es va realitzar durant tres dissabtes. El dissabte 4 de juliol el grup de visitants es va compondre de nou participants, tres d'ells en edats compreses entre 9 i 13 anys, una persona amb 64 anys i els altres entre 30 i 50 anys aproximadament. Dues persones eren d'Alcoi, tres de Muro d'Alcoi i tres del Campello. El dissabte 11 de juliol van assistir 14 persones a la ruta. Del total, 10 d'ells procedien d'Alcoi, altres 2 de Sant Vicent del Raspeig, 2 més d'Aspe i 1 de Xàtiva. Si els dividim per edats, veiem que 4 assistents eren menors de 30 anys, que només 2 arribaven als 60 i que, la majoria, es trobava entre els 35 i els 50 anys. Finalment, el dissabte 25 de juliol ens van visitar 18 persones, tots procedents d'Alcoi i en un rang d'edat comprés entre els 25 i els 35 anys.

17-09-2020 El Teatre Calderón torna a obrir les portes al públic

El pròxim dissabte, dia 19 de setembre, el Teatre Calderón tornarà a oferir un espectacle, es tracta de ‘Amelia’ (Que no te corten las alas) a càrrec de Marea Danza. Es tracta d’una funció de dansa per a tota la família que començarà a les 19 hores i tindrà un preu de 3 euros.

Pel que respecta a l’espectacle, segons explica la companyia, «Amèlia és la història d’una xiqueta que somia amb els ocells, amb els núvols i amb mons xicotets als seus peus. És la història de cada dona que es posa l’horitzó com a límit i la llibertat com a únic equipatge. Marea Danza i La Teta Calva ens hem donat la mà per a alçar el vol en aquest viatge rasant de les emocions, per a crear un espectacle de dansa flamenca per a tots els públics. Sentiu els motors i les hèlices, emmudiu amb les bombes, amb les coses belles i el que és terrible, deixeu que us seduïsca el trinar d’eixe canari que vola dins de cadascun.

Amèlia, que no et tallen les ales».

Cal recordar que dins de la programació de Viu l’Estiu s’han dut a terme alguns esdeveniments culturals en diferents espais de la ciutat. Durant aquest temps s’ha aprofitat per a realitzar diferents treballs de reforma en el Teatre Calderón.

«El Teatre Calderón torna a la seua activitat de forma habitual, respectant sempre tota la normativa higiènic-sanitària per oferir una cultura segura a tota la ciutadania. Des del primer moment hem treballat per dinamitzar aquest sector que tant mal ho ha estat passant a causa de la pandèmia i hem dut i durem endavant diferents iniciatives per donar-los suport», afirma el regidor de Cultura, Raül Llopis.

Cal destacar entre la programació que oferirà el Teatre Calderón, un concert irrepetible ‘Cant Espiritual’ amb Carles Dénia. Serà el diijous 8 d’octubre a les 20.30 hores.


El Cant Espiritual, el poema més important d’Ausiàs March (1400-1459), és una oració delirant, bigarrada, complexa, plena de passió i sinceritat, on el poeta mostra obertament les seues febleses. Carles Dénia porta els versos de March al segle XXI amb tocs de jazz, flamenc, cant valencià, música mediterrània... i molt, molt de ritme. Música lliure, amb la sola voluntat de ser tan absolutament visceral, polièdrica i apassionada com ho és el mateix poema d’Ausiàs March.

Carles Dénia (Gandia, 1971) ha sorprés la crítica i el públic per la seua qualitat expressiva i musical. Procedent del jazz, ha aconseguit renovar i enaltir les diverses fórmules de la música mediterrània, font d’inspiració de la qual es nodreix. Guitarrista, cantant, compositor, productor i arranjador, va estudiar al Departament de Jazz del Royal Conservatoire of the Hague de la Haia (Holanda). Ha recorregut mig món amb diverses formacions. Els seus espectacles no deixen indiferent ningú i omplin l’escenari d’una calidesa inoblidable.

16-09-2020 Alcoi formarà part durant 4 anys més del Consell Rector de la Red Innpulso

Aquest matí, la Red Innpulso ha triat al seu Consell Rector, l'òrgan executiu que exerceix la representació, direcció i administració d'acord amb les disposicions i directives del Ple. El Consell Rector està integrat per nou ajuntaments que representen les tres modalitats que existeixen de Ciutats de la Ciència i la Innovació atorgada pel Ministeri: ciutats de menys de 20.000 habitants, ciutats d'entre 20.000 i 100.000 i ciutats de més de 100.000 habitants, totes elles, triades pel Ple. A més, formen part del mateix la Presidència de la Xarxa, els dos Vicepresidents i el representant de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).


La ciutat d'Alcoi ha integrat el Consell Rector durant els quatre últims anys i en aquesta votació, presentava de nou la seua candidatura per a renovar la seua presència en aquest òrgan de direcció de la Red Innpulso. La confiança de la resta de municipis l'han situat amb els municipis de Barakaldo, Valladolid, Castellón de la Plana, Sant Boi, Aranda del Duero, Salinas, Ejea de los Caballeros i Villamayor, en el Consell Rector que estarà copresidit per les ciutats d'Ermua i Viladecans. Cal recordar que Alcoi va obtindre el reconeixement de Ciutat de la Ciència i la Innovació, per part del Ministeri, en 2011.


L'Alcalde, Toni Francés, que ha estat present en Madrid per a defensar la candidatura d'Alcoi s'ha mostrat molt satisfet per la confiança depositada en el nostre municipi per part de les ciutats innovadores d'Espanya i ha destacat: "Agraïm la confiança a tots els municipis ja que Alcoi ha sigut la ciutat més votada en totes les categories . És important que Alcoi siga present en els òrgans de direcció de la Red Innpulso per a poder seguir impulsant, amb més força, els projectes innovadors de la ciutat, poder compartir experiències i col·laborar amb altres ciutats així com facilitar el nostre accés a fons nacionals i europeus".

La Red Innpulso és un fòrum de trobada i de definició de polítiques locals innovadores on es comparteixen experiències i projectes, format per les ciutats que han obtingut el reconeixement del Ministeri de Ciència i Innovació, actualment, un total de 72 municipis de tota Espanya. A través de la Xarxa es potencia la col·laboració entre ajuntaments compartint bones pràctiques. Actualment és un agent cada vegada més actiu de promoció de polítiques innovadores, com la compra pública d'innovació, el suport a les pimes i els emprenedors i la definició de criteris d'innovació, promovent i donant suport a la participació en projectes europeus.

 

16-09-2020 Alcoi destina més de 180.000 euros en ajudes per a fer front a les despeses dels locals de negocis

A partir de demà ja es podran sol·licitar les noves ajudes per a les pimes, micropimes, autònoms i altres col·lectius professionals subjectes a mutualitats, amb la intenció de minimitzar l'impacte de la Covid-19 en l'economia de la ciutat d'Alcoi. Les ajudes ascendeixen a un total de 186.553 euros i seran de 1.000 euros per a fer front al pagament del lloguer mensual del local del negoci o les despeses dels interessos del préstec d'adquisició dels locals alcoians compresos entre l'1 de març i el 15 d'octubre de 2020. Les ajudes, tramitades per l'Ajuntament i finançades per la Diputació d'Alacant, que s'han publicat hui al BOP, es poden demanar a través de la web municipal a partir del 16 de setembre i fins al 15 d'octubre del 2020.

Les subvencions s'han de presentar telemàticament a través de https://www.alcoi.org/ca/areas/innovacion/gastos_local.html , i es poden acollir tots aquells negocis que desenvolupen l'activitat econòmica en Alcoi, que hagen suspés l'activitat per l'Estat d'Alarma o en cas d'haver continuat amb l'activitat, tinguen una reducció en la facturació de, almenys, el 50% en els mesos d'abril i maig, o que la facturació no s'haja vist compensada amb la venda telefònica o telemàtica. Entre altres requisits també s'inclou que el sol·licitant es compromet a mantenir l'activitat empresarial durant 6 mesos com a mínim a partir de l'endemà de la presentació de la instància.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, destaca aquesta nova subvenció dins del pla "Reactiva Alcoi" destinada a ajudar al sector econòmic de la ciutat: "Aquestes noves ajudes permeten donar liquiditat als negocis d'Alcoi en uns moments molt complicats per a tots, evitant tancaments però, també, afavorint el manteniment dels llocs de feina en la ciutat. La nova subvenció de 1.000 euros està destinada a les pimes, micropimes, autònoms i professionals alcoians per a fer front a les despeses dels locals d'aquells negocis afectats per l'Estat d'Alarma, tant per a pagar el lloguer com als interessos del préstec d'adquisició del local. Les noves ajudes, a més a més, són complementàries a les ajudes que l'Ajuntament ja ha atorgat a les micropimes i autònoms, dins del pla local "Reactiva Alcoi", i en les que no serà necessari adjuntar la documentació presentada amb anterioritat facilitant així els tràmits als empresaris i autònoms locals".

15-09-2020 L'Àgora acull la jornada ‘Creant futur amb l’FP motor de canvi d’Alcoi’

Durant tot el matí de hui, dimarts 15 de setembre, es duu a terme en l'Àgora, la jornada ‘Creant futur amb l’FP motor de canvi d’Alcoi’. És una activitat impartida pels tècnics d'ACTAIO (Acord Territorial per a l'Ocupació i el Desenvolupament Local Alcoi - Ibi – Ontinyent), es troba alineada amb els objectius del Pacte Territorial i la seua realització va ser acordada pels membres del Consell de l'FP d'Alcoi en la sessió celebrada al gener del present any.

La jornada, organitzada al principi per al mes de març, no va poder dur-se a terme a causa de la crisi generada per la Covid 19 i finalment, s'ha realitzat hui tenint en consideració les mesures de seguretat i recomanacions imposades per les autoritats sanitàries.

Una vintena de professionals entre els quals es troben membres d'equips directius, personal orientador i professorat d'ESO, Batxillerat i cicles formatius de 9 centres de formació d'Alcoi, estan assistint a aquesta formació que té una duració de 8 hores i està acreditada pel CEFIRE Alcoi (Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat).

Els objectius d'aquesta jornada són aportar als assistents estratègies, tècniques i recursos per a facilitar l'activitat orientadora cap als cicles d'FP, conéixer les necessitats del mercat laboral en el territori i l'oferta de la Formació Professional relacionada. Així mateix, adquirir habilitats d'orientació a través de la pràctica amb exemples reals i finalment, compartir les necessitats cap a una orientació fonamentada en la realitat laboral actual i futura. En definitiva que en les tasques d'Orientació, els professionals coneguen les necessitats actuals del mercat de treball i la seua correspondència en cicles formatius existents i que s'imparteixen en el nostre territori.

“Amb aquestes jornades valorem l'FP, ja que no és l'alternativa educativa més demandada pels joves i per les famílies. No obstant això, aquest nivell d'estudis concentra la necessitat més gran de qualificació que té actualment la ciutat. En aquest sentit s'ha de continuar realitzant una labor informativa per a difondre les alternatives i eixides professionals dels egressats d'aquests estudis. Cal destacar que la jornada suposa una oportunitat per a intercanviar coneixements, experiències, punts de vista entre professionals de diversos centres de formació de la ciutat” explica el regidor d'Educació, Ocupació i Empresa, Alberto Belda, qui recorda que “el compromís del nostre govern amb l'FP és molt forta, ja fa uns anys ens adherim a Xarxa FP, a més de la mà del Consell de l'FP i la Conselleria d'Educació treballem per a aconseguir l'oferta formativa coherent amb la realitat industrial del nostre territori, mostra d'això és que aquest curs l'IES Cotes Baixes començarà a impartir el Cicle Formatiu de Grau Superior de Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils, ja que fins ara només oferia el de grau mitjà”.

Entre els quals continguts que han tractat podem destacar:

● Procediment, estratègies i tècniques per a una orientació cap a l'FP.

● Guia de recursos: itineraris acadèmics, reconeixement de crèdits i homologacions, matriculacions i accessos, FP Dual, Erasmus +, formació en centres de treball, sistema nacional de qualificacions, certificats de professionalitat, programa de garantia juvenil.

● Ocupabilitat dels cicles formatius.

● Activitats per a treballar en el centre: amb l'alumnat, amb les famílies i docents.

● Resolució de casos pràctics d'orientació cap a l'FP.

● Bones pràctiques dels serveis d'orientació.

Les activitats realitzades per ACTAIO (Acord Territorial per a l'ocupació el desenvolupament local Alcoi - Ibi – Ontinyent), es realitzen en col·laboració de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball amb les corporacions locals i són finançades per Labora i el Ministeri de Treball i Economia Social.

15-09-2020 Presentada la nova web de la regidoria de Joventut

La regidora de Joventut, María Baca, ha presentat la nova web de la seua regidoria www.joventutalcoi.org .
En la web es pot accedir a tots els serveis, activitats i programes que ofereixen.
En el vídeo podeu conéixer tots els detalls

:https://youtu.be/NupKJ9BCc_0

14-09-2020 Alcoi col·loca tres plaques amb el compromís de lluitar contra les violències masclistes

La Regidoria d'Igualtat ha col·locat un total de tres plaques amb el text "Alcoi, ciutat compromesa contra les violències masclistes" en les principals avingudes d'entrada a la ciutat. Les senyalitzacions de color morat estan situades en l'avinguda d'Elx en l'entrada sud des d'Alacant; a l'entrada nord en el carrer València i en l'entrada des de Banyeres pel barri de Batoi. Les plaques de compromís contra la violència masclista estan dins de les activitats realitzades per l'Ajuntament amb el finançament anual atorgat als municipis a través del Pacte d'Estat per la Violència de Gènere.

Aquest matí, l'alcalde, Toni Francés, acompanyat dels regidors d'Igualtat i Seguretat i de les tècniques de la regidoria s'ha acostat per veure la senyalització. Des de la regidoria es destaca la importància de visibilitzar una realitat social que segueixen sofrint massa dones al nostre territori. Les plaques són un recordatori i es troben englobades dins de les activitats que, als últims anys, s'han realitzat de manera transversal i coordinada per lluitar contra la violència de gènere.

L'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat el Pla Municipal d'Igualtat, ha ampliat el seu personal, ha realitzat el Protocol Municipal d'Actuació per a lluitar contra la violència de gènere, convenis amb les entitats per l'atenció a les víctimes, activitats de coeducació en els centres o campanyes de sensibilització i formació en l'àmbit cultural com, per exemple, la recentment inaugurada Escola d'Empoderament Mariola. Unes activitats de sensibilització a les que, ara, s'uneixen aquestes tres plaques morades que s'han col·locat reivindicant el compromís de la societat alcoiana de lluitar constantment perquè s'erradique la violència de gènere.