Xarxa Afic

Categories

Mostrant els resultats de 1 a 10 de 1334

30-03-2020  L’Ajuntament, Cámara de Comerç i FEDAC es coordinen per posar en marxa una primera línia d’ajudes econòmiques, socials i fiscals de 600.000 euros per ajudar a autònoms, comerciants i micropimes

L'Ajuntament d'Alcoi està estudiant com fer front a la situació econòmica per les conseqüències del COVID-19. L'objectiu de l'equip de govern és pal·liar, en la mesura de les possibilitats de l'administració local, la delicada situació del teixit econòmic de la ciutat que deixa aquest cas d'emergència. Per aquest motiu l’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat una reunió de coordinació per començar a tractar les ajudes per aconseguir la recuperació econòmica a un sector al qual la crisi del Coronavirus ha castigat especialment com està sent els dels autònoms, comerciants i micropimes.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, s’ha reunit per videoconferència amb la regidoria d’Hisenda i Comerç; Vanessa Moltó, el regidor d’Ocupació i Empresa; Alberto Belda, el president de FEDAC; Naxto Gómez i el president de la Cámara de Comercio de Alcoy; Pablo de Gracia, han tractat diferents tipus de mesures que complementaran les del Govern Central i les de la Generalitat Valenciana, com per exemple les primeres que va anunciar Ximo Puig que aniran destinades als autònoms i oscil·laran entre els 750 i els 1.500 euros, depenent de si han paralitzat parcialment o totalment la seua activitat. L’Ajuntament aprovarà una primera línia d’ajudes econòmiques, socials i fiscals de 600.000 euros.

La intenció és crear una línia d'ajudes complementàries a les de les altres administracions per a pal·liar els greus danys ocasionats a micropimes, comerços i autònoms de la nostra ciutat que s'han vist obligats a continuar amb les seues despeses de personal, proveïdors i lloguer sense obtenir ingressos.

S'estudiaran ajudes que podrien enfocar-se a través de bonificacions en diferents taxes i subvencions a diferents activitats empresarials.

«Som conscients que comerciants, autònoms i micropimes estan sent econòmicament el sector més castigat en la situació que estem vivint i hem de conéixer de primera mà les seues necessitats per poder prendre les mesures oportunes per tractar d’ajudar-los en la mesura del possible», ha explicat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Des de FEDAC, la Federació d’empreses de l’Alcoià i El Comtat, valoren positivament aquesta primera reunió provocada des d’aquesta entitat i també des de la Cambra de Comerç arran de la preocupació manifestada per tots els sectors productius davant d’aquesta delicada situació. FEDAC pensa que aquestes mesures són un bon punt de partida que deu, sense dubte, ampliar-se. El president de FEDAC és del pensament que “ les ajudes han de ser més quantioses perquè arriben a tots els sectors de l’Economia alcoiana: Comerços, professionals autònoms, oficis tradicionals, etc. Valorem i agraïm que l’Ajuntament busque més ajudes i amb més quantia en els pròxims dies”.
FEDAC i Cambra de Comerç han rebut en les últimes hores múltiples telefonades per part d’empresaris –especialment micro-pimes- molt preocupats per la situació puntual i per la falta d’ajudes directes, concretes, viables i ràpides. Per això, mantindrà un contacte constant amb els responsables de l’Ajuntament per proposar, analitzar i escoltar propostes en els pròxims dies.

Des de la Cambra de Comerç, el seu president, Pablo de Gracia, afegeix dos aspectes fonamentals que reafirmen la posició de l’empresariat. La primera és que les empreses han de minimitzar costos siga com siga. I això implica reduir el màxim possible el pagament d’impostos municipals. D’altra banda, els autònoms i la resta de Pimes necessiten amb urgència liquiditat, diners per a continuar funcionant. Segons Pablo de Gracia, “necessitem un recolzament ferme de les administracions cap a les empreses i autònoms afectats per les mesures de contenció posades en marxa pel govern, coses que siguen senzilles i directes perquè arriben de forma eficient a qui ho necessite».

De fet Cambra Alcoi s’ofereix a l’Ajuntament per a col·laborar en les tasques d’admissió, certificació i tractament de la documentació que siga necessària quan aquestes ajudes es facen realitat, l’abans possible.

Recordem que l’ajuntament ja va emetre un decret en el qual indicava que el pagament de tributs patrimonials, així com els preus públics gestionats pel Consistori que es refereixen o afecten prestacions que s’hagen vist suspeses per les autoritats, es reduïen proporcionalment segons el temps en el qual les activitats o prestació de l’activitat no s’hagen pogut dur endavant. En el cas d’haver pagat anticipadament l’ajuntament farà la devolució corresponent atenent al temps efectiu que s’haja parat l’activitat o servei. Aquesta mesura afecta per exemple a la taxa de brossa dels comerços o la col·locació de terrasses.

En aquest decret també s’acordava la suspensió de tots els terminis en l’àmbit de la Gestió i Recaptació Tributària. Per aquest motiu, el pagament de qualsevol rebut, autoliquidació, o qualsevol altre ingrés tributari, com l’impost de circulació, han quedat ajornats, sent el 3 de juny el darrer dia de pagament.

27-03-2020  Continuen les donacions de diferents empreses i entitats per combatre la Covid19

L’Ajuntament d’Alcoi continua gestionant les donacions que diferents empreses i entitats estan realitzant, sobretot de material sanitari, per ajudar als professionals que s’enfronten en primera línia a la Covid19. En total, els últims dos dies, s’han gestionat un total de nou donacions. El personal municipal ha coordinat l’arreplegada del material per a fer entrega de tota l’ajuda a l’Àrea de Salut situada a la nostra ciutat.

Des de l’Ajuntament, la regidoria d’Obres i Serveis està coordinant i gestionant les donacions per a fer-les arribar a l’Àrea de Salut. Les empreses que han fet donacions ahir dijous, 26 de març i hui divendres, 27 de març, han sigut: Nirvel amb 1000 unitats més de 100ml de Gel Hidroalcohòlic; Brildor Benimarfull, 300 marcarilles; Distribuciones Batoy amb 2000 guants, 1000 patucos i 50 bates-tovalloles, Germaine Capuccini amb 600 mascarilles i hidrogel; Rizzolo SLU Cocentaina amb 8000 mascarilles importades: Worketbats, 3 caixes de guants; La Española, 1000 litres d’hidrogel; Seripafer SL, protectors facials de vinil i Plastimodul, 1 pallet d’aigua mineral.

Es recorda que, de moment, només no es poden fer donacions personals, només poden ser empreses o entitats i de material embalat. El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, destaca la solidaritat de la societat alcoiana: «Seguim treballant per donar resposta a tantes i tantes mostres de solidaritat que hem rebut per part de la societat alcoiana. Totes elles estan ja en l’Àrea de Salut perquè arriben a totes i tots els professionals de la sanitat i els serveis de cura de persones que estan en primera línia, lluitant dia a dia contra aquesta pandèmia. Recordem que qualsevol empresa o entitat que crega que pot aportar alguna cosa, pot telefonar al número habilitat de l’Ajuntament 900750071 i des d’allí gestionarem l’arreplegada i l’entrega del material».

27-03-2020 Anul·lació resolució limitació horari comercial, i tancament en diumenges i festius

Estimats comerciants, us adjuntem comunicació de la Delegada de de Govern de la Comunitat Valenciana on anul·la la Resolució de limitació d’horari i tancament en diumenges i festius que us vaig fer aplegar ahir.

Resolució anul.lació

 

Sentim moltíssim el trastorn que us haja pogut ocasionar.

Oficina de Comerç
Ajuntament d’Alcoi.

26-03-2020  El Ayuntamiento realizará tratamientos de desinfección en las zonas más vulnerables

El Ayuntamiento de Alcoy llevará adelante a partir de mañana tratamientos de desinfección en la vía publica adyacente a los espacios más vulnerables como puedan ser: Centros de Salud, Hospital, Residencias de Mayores, Mercados, Supermercados, o diferentes espacios públicos de concurrencia como las sedes de las Policías tanto local como nacional, entre otros.

Estos tratamientos los realizará la empresa concesionaria, Lokímica. Se utilizarán productos biocidas con efecto virucida debilitamiento registrados para su uso por parte del personal profesional especializado en el Ministerio de Sanidad.

Hay que resaltar que este tratamiento es complementario al plan de limpieza especial que ya está llevándose adelante en estos espacios y que las dos empresas, tanto la de limpieza como la de desinfección actuarán de forma coordinada.

https://youtu.be/dwgHhol9E3Q

26-03-2020  El Centro Social de la Zona Norte acoge a personas sin techo

El Ayuntamiento de Alcoy ha habilitado el Centro Social de la Zona Norte para acoger a personas sin techo ni recursos de vivienda. Se trata de un proyecto coordinado entre los Departamentos de Servicios Sociales y Vivienda del Ayuntamiento y la Cruz Roja. El servicio se ofrece de 9 de la noche a 9 de la mañana.

«Es un recurso para dar respuesta a las personas que más lo necesiten, queremos apoyar a esas necesidades básicas que ahora misma son tan esenciales como son la comida, las duchas y un lugar donde poder estar calentitos», ha explicado la concejala de Vivienda, María Baca.

«Dada la situación especial estamos siendo lo más flexibles posible. En cada caso la intención es dar una solución más estable y a más largo plazo. Continuaremos estando al lado e implicándonos con la gente que más lo necesite», ha concluido, María Baca.

https://youtu.be/WsD23h9bUMs

26-03-2020 #Joemquedeacasa

Arran de la promulgació del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. Conscients de la gravetat de la situació actual per la que travessem, des de l'Ajuntament d'Alcoi, Federació de Comerços i Afins d'Alcoi, ACECA, Mercats municipals i Cambra de Comerç d'Alcoi, volem posar en marxa un llistat d'empreses de servei a domicili o cita prèvia per arreplega de comanda per a aquelles persones del municipi que desitgen adquirir productes de primera necessitat per mitjà d'este canal, tot això amb el suport dels comerços que vullguen i puguen adherir-se a la campanya.

 

El sistema consistix a subministrar a domicili productes de primera necessitat. Les persones sol·licitaran per telèfon (crida o WhatsApp), la comanda directament al comerç que figure en el llistat de comerços participants. Posteriorment el comerç ho podrà entregar complint amb les mesures sanitàries oportunes al domicili, evitant qualsevol tipus de contacte directe amb la persona sol·licitant, i fora de la via pública, tal com establix el Reial Decret 463/2020.

LLISTA COMERÇOS SERVEI A DOMICILI

Formulari inscripció comerços interessats

25-03-2020 El autobús urbano será gratuito a partir de mañana jueves

El Ayuntamiento está trabajando para asegurar el transporte público en la ciudad, por un lado, colaborando de una manera directa con el sector de los taxistas, higienizando los taxis. El servicio del taxi realiza turnos semanales de 4 taxistas.

Por otra parte, el autobús urbano será gratuito a partir de mañana jueves para todos los usuarios. La entrada a los vehículos se hará por la puerta central y no se podrá acceder a la parte del conductor. De este modo, se da más seguridad tanto a los trabajadores como a los usuarios del transporte. Se continúan desinfectando los vehículos y se recuerda a los viajeros que deberán seguir guardando la distancia de seguridad de entre 1-2 metros entre personas.

https://www.youtube.com/watch?v=bp_Ouf2athY