Xarxa Afic

Categories

Mostrant els resultats de 1 a 10 de 1035

08-09-2019 L'ajuntament d'Alcoi decreta dos dies de dol oficial per la defunció de Camilo Sesto

Alcoi s'ha despertat aquest matí amb la trista notícia de la defunció de l'artista Camilo Sesto, fill predilecte i medalla d'or de la ciutat, als 72 anys. L'Ajuntament ha decretat dos dies de dol oficial i les banderes ja onegen a mitja asta en senyal de duel. L'alcalde, Toni Francés, acompanyat per membres de la Corporació Municipal estarà present demà en la Capella Ardent que estarà instal·lada en la seu de la SGAE a Madrid d'11 a 20 h. La ciutat està a la disposició de la família per a acollir les restes de Camilo si aquesta fóra la seua voluntat.

Camilo va tindre el reconeixement per part de l'Ajuntament d'Alcoi com una de les figures internacionals més rellevants en el món de la cançó coincidint amb el seu 70 aniversari, i el novembre del 2016, va rebre la màxima distinció de la ciutat, la Medalla d'Or i el títol de Fill Predilecte d'Alcoi, en un acte multitudinari celebrat en el Teatre Calderón. El cantant també va estar a l'Ajuntament en les Festes de Moros i Cristians 2017.

L'artista estarà present en el dia a dia de la ciutat per sempre, no solament amb les seues cançons inoblidables, sinó també en un dels carrers principals d'Alcoi com és L'Alameda Camilo Sesto. L'artista va estar present en la inauguració d'aquesta avinguda, al novembre de l'any passat, un acte en el qual igualment va estar envoltat d'una multitud d'admiradors.

Camilo Sesto, nom artístic de Camilo Blanes Cortés, va nàixer a Alcoi en 1946. Cantant, productor musical i compositor espanyol ha sigut un dels artistes més reconeguts i guardonat tant en l'àmbit nacional com internacional. Ha editat àlbums també en anglés i algunes de les seues cançons clàssiques les ha interpretades en italià, portugués i alemany. Gràcies a la seua frenètica activitat discogràfica en les dècades de 1970 i 1980 i amb més de 100 milions de discos venuts, continua sent un dels intèrprets amb major quantitat de números 1, amb 52 en total, i 18 en la llista dels 40 principals.

Com a compositor ha escrit cançons per a artistes com Miguel Bosé, Ángela Carrasco, Lani Hall, Audrey Landers, Lucía Méndez, Manolo Otero, Sergio Fachelli i José José, entre altres. En 1975, va protagonitzar el paper de Jesús en l'òpera rock ‘Jesucristo Superstar’, que ell mateix va finançar en la seua adaptació a l'espanyol. Pese a l'abandó de les seues actuacions en directe, Camilo va seguir des del 2014 amb algunes presentacions a l'Argentina, Xile, el Perú, Colòmbia, Puerto Rico, Mèxic i els Estats Units. A la fi del 2016, coincidint amb el seu aniversari número 70, publica un nou recopilatori anomenat 'Camilo70', aquest CD conté 60 cançons, entre èxits i temes inèdits.

L'alcalde, Toni Francés, ha afirmat que “Hui és un dia molt trist per a tots els alcoians i alcoianes perquè ens ha deixat un dels nostres artistes més internacionals més importants, un artista que ha sigut capaç de traspassar les fronteres del nostre país, de connectar amb ciutadans de tot el món i amb generacions ben diferents que han fet de les seues cançons la banda sonora de la seua vida. És una pèrdua irreparable, una pèrdua que sentim perquè Camilo era un alcoià molt volgut a la seua ciutat. Ja vam tindre ocasió de mostrar-li aquesta estima, admiració i respecte de tots els alcoians i alcoianes en 2016, atorgant-li el títol de Fill Predilecte i Medalla d'Or de la Ciutat d'Alcoi i també en 2018 posant-li el nom d'una de les avingudes més importants d'Alcoi, l'Alameda Camilo Sesto”.

L'alcalde també ha explicat que la ciutat s'ha posat a la disposició de la família per a poder complir amb les seues últimes voluntats que encara no s'han fet públiques, “estem a disposició la família per a acollir les restes de Camilo Sesto, si així ho desitgen”, ha conclòs, Francés.

 

06-09-2019 L'Ajuntament d'Alcoi gestionarà directament l'Escola Municipal de Teatre

L’Escola Municipal de Teatre serà gestionada directament per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi. Fins al moment, el servei l’oferia l’empresa que havia guanyat la licitació del contracte, i que tenia l’opció de demanar una pròrroga, tres mesos abans del venciment del contracte, fet que no s’ha realitzat, i que ha produït la finalització del contracte tàcitament. Una vegada arribat aquest moment i des del Govern, en veure que no es va fer la renovació oportuna per part de l’empresa, es va optar per estudiar quina seria la millor mesura per seguir oferint l’Escola Municipal de Teatre de manera estable, arribant a la conclusió de què el millor model era el d’oferir un servei municipal com el de l'Escola de Belles Arts que tan bons resultats ha donat.

Amb aquest sistema, es realitzarà la contractació dels docents de manera directa des de l’Ajuntament, i l’escola tindrà continuïtat, sense eventuals canvis d'empresa i de projecte formatiu, oferint un sistema públic i de qualitat per a tot l’alumnat. Raül Llopis, regidor de Cultura, explica el nou projecte: «Una vegada es va complir el termini i vam veure que l’empresa adjudicatària no renovava el contracte, ens vam posar a treballar perquè l'Escola de Teatre no parara i pogués tindre un començament de curs en les dates que toca. Amb el sistema elegit evitarem els problemes de cada any d'haver de licitar la contractació, amb canvis de projecte i professorat que això podia suposar. Gestionant-la directament, podrem garantir una escola pública i de qualitat, amb un projecte de continuïtat adequat al que una ciutat com Alcoi es mereix».

Afegir, que respecte al període de matrícules previst per al 15 de setembre i l'inici de l'escola està previst per la primera quinzena d'octubre. Una vegada tinga l'ajuntament la contractació del personal, es farà una reunió amb el personal docent per per explicar als pares, mares o tutors, l'estructura, llocs i nous programa de l'escola.

Llopis també ha afegit: «Des del Govern volem agrair la tasca realitzada per l'empresa «La Dependent» en el desenvolupament de l'escola de teatre durant aquests anys. Són uns grans professionals i esperem seguir comptant amb ells i els seus espectacles, oferint la seua professionalitat i bon fer en la nostra ciutat».

Des de la regidoria s’anuncia que tant el termini perquè els professionals interessats es presenten a la borsa de treball, com les dades de prematrícula es donaran a conéixer la setmana que ve perquè les famílies tinguen temps d’organitzar les seues activitats extraescolars, per a començar el curs al mes d’octubre. Aquells interessats en participar en l’Escola, poden informar-se en la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, situada a l’edifici de l’IVAM CADA ALCOI.

06-09-2019 Reunió per coordinar l’inici del curs escolar a Alcoi

Ahir dijous va tindre lloc una reunió a l’Ajuntament per coordinar l’inici del curs escolar, especialment, en el cas dels centres educatius que estan afectats per obres o altres situacions que puguen complicar l’entrada de les diferents comunitats educatives. La primera decisió va ser acordar quina serà la presència dels efectius de policia local que vigilen i agilitzen el trànsit en la majoria dels centres educatius de la ciutat i, sobretot, en aquells que presenten més problemes, sobretot, tenint en compte que a les nou del matí, la circulació de vehicles en la ciutat s’intensifica. També es van tractar els centres als quals podrien afectar obres o altres situacions especials, per donar alternatives i informar dels canvis a les comunitats educatives afectades.
En la reunió municipal, presidida per l’alcalde, Toni Francés, estaven presents: el cap de la Policia Local, David Lerma i el regidor de Seguretat, Raül Llopis; el cap del Departament d’Obres, Miguel Signes, i el regidor delegat de l’àrea, Jordi Martínez així com el regidor d’Educació, Alberto Belda. A més dels efectius de la policia local per a la regulació del trànsit en la ciutat, que sempre augmenta, sobretot, en les hores d’entrada a classe, també s’ha acordat amb l’empresa que realitza les obres, parar les tasques en eixos trams de temps, en els centres afectats pels treballs que estan realitzant-se a l’eix ciclista-vianant: CEIP Horta Major, IES Andreu Sempre, CPEE Tomás Llácer i San Vicente de Paul. Aquest últim és l’únic que veurà modificada l’entrada al centre, que es realitzarà per la part de sota, a causa de les obres que estan realitzant-se al conegut com «el pont de les Paules».
Alberto Belda, regidor d’educació explica: «Hem realitzat una reunió de coordinació per preparar l’inici del curs escolar a la ciutat, tenint en compte les obres que puguen afectar a alguns centres educatius així com la presència d’efectius de la policia local en la major part dels centres i, sobretot, aquells que presenten més problemes, per a que «la vuelta al cole» en Alcoi estiga marcada, com ve sent habitual als últims anys, per la normalitat. L’únic centre que modifica la seua entrada és San Vicente de Paul al que s’accedirà per la part de sota fins que acaben les obres al pont, que està previst que finalitzen en breu».

06-09-2019 Conferència del CAHEA sobre sistemes educatius alternatius en la Setmana Modernista

Dins de l’agenda de la Setmana Modernista, el CAHEA (Centre Alcoià D'estudis Històrics i Arqueològics) oferirà una conferència sobre sistemes educatius alternatius en l’època de la restauració a càrrec dels joves historiadors del CAEHA, el dijous 19 de setembre a les 19,30 hores a l’Àgora. Ens ho expliquen tot, el president de l’entitat, Pedro Juan Parra, i el jove historiador, Jordi Ortiz, amb la regidora de turisme, Lorena Zamorano.

 Ací teniu el video de la roda de premsa https://youtu.be/zMeaX-x1XO8

05-09-2019 Acord del Govern Municipal amb els representants empresarials per impulsar les energies netes a les nostres indústries

El govern municipal ha acordat bonificar els impostos d’Activitats Econòmiques i de Construccions Instal·lacions i Obres a aquelles empreses que aposten per les energies sostenibles. Aquestes han estat propostes que han estat realitzades en l’encontre mantingut hui a l’ajuntament i que s’incorporaran a les ordenances fiscals per a l’any 2020 després de ser ben acollides per l’alcalde.

En aquest encontre han estat presents l'alcalde d’Alcoi; Toni Francés; la regidora d’Hisenda; Vanessa Moltó; el regidor d’Empresa; Alberto Belda, juntament amb León Grau, president d’ATEVAL, José Martínez; president d’ACETEX, Natxo Gómez; president de FEDAC i Pablo de Gracia; president de la ‘Cámara de Comercio’.

L'aposta per les energies renovables és una de les línies estratègiques del pla director Smart City de la ciutat d'Alcoi, de fet, als últims anys el govern d’Alcoi ha instal·lat 10 instal·lacions fotovoltaiques, 8 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, també s’ha instal·lat enllumenat públic alimentat d'energia solar en tres polígons industrials i en tots els polígons s'ha substituït la il·luminació de vapor de sodi per la tecnologia Led, cosa que també s’ha fet en gran part de la ciutat i es continuarà fent durant els pròxims anys. Açò produeix una disminució del consum elèctric i lumínic de tota la ciutat amb sistemes eficients i tecnològicament avançats.

Cal recordar que a les ordenances fiscals d’Alcoi ja hi ha beneficis per als particulars i empreses que aposten per les energies netes. Així a l'impost de Béns Immobles s’aplica una bonificació del 50% per aquells immobles amb sistemes d’energia solar o tèrmica, i a l’impost de circulació s’aplica una bonificació del 75% el primer any i del 50% per a la resta d’anys per als vehicles híbrids i elèctrics, en lloc del 25% que s’havia establert. També cal recordar que l'ajuntament va adquirir vehicles elèctrics per a la Brigada d'Obres i que la flota de l'empresa que fa el servei de neteja i recollida de residus també ha incorporat molts vehicles elèctrics, fomentant una mobilitat sostenible.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi i regidor de Ciutat Intel·ligent, recorda que «la implantació de sistemes d’energia sostenible s’emmarca en el full de ruta de la Smart City, hem aconseguit subministrar energia neta i renovable a diferents edificis i instal·lacions municipals. Que les empreses es sumen és un al·licient més per a continuar apostant pel nostre projecte que pretén fer una ciutat més sostenible, reduint la contaminació i les emissions de CO₂». «Amb aquesta actuació contribuïm al desenvolupament sostenible», afegeix Toni Francés.

«L'energia, en el segle XXI, s'ha convertit en la clau de la gestió d'una ciutat, les tecnologies aplicades a la generació d'energia, així com, l'eficiència energètica són claus per a un bon servei al ciutadà i per a l'assoliment de la ciutat sostenible. Seguirem treballant per aconseguir una millora de l'eficiència energètica tant dels edificis municipals com en els de les empreses i particulars», conclou, Francés.

04-09-2019 Conta Contes i Tallers d’animació lectora en la programació de la biblioteca Tirisiti per al darrer trimestre de l’any

Comença el curs 2019-2020 i la Biblioteca Tirisiti recupera els tallers i contacontes habituals dels dissabtes. La programació del primer trimestre porta com a lema 'Em divertisc a la meua biblioteca' i s’estructura en quatre blocs: dos cicles de contacontes i dos cicles de tallers d’animació lectora.

Hi haurà ‘conta contes amb ombres’ el 14 i 28 de setembre, ‘El llenguatge secret del club dels sequaços’ 19 i 16 d’octubre, ‘Contes amb titelles’ 16 i 23 de novembre i ‘El Nadal amb Tirisiti’ 14 i 21 de desembre.

Totes les activitats es duran endavant dissabte a les 12 del matí i estan dirigides a animar a la lectura, adquirir nous coneixements i millorar el vocabulari, treballar valors, actituds i comportaments mitjançant els contes, i estimular la imaginació i fantasia. Mitjançant contes, poesies infantils i recursos didàctics xiquets i xiquetes aniran ampliant la seua experiència i formant la seua personalitat en els àmbits cognitiu, afectiu i ètic.

 

BALANÇ ACTIVITATS ESTIU

Pel que fa al balanç de les activitats de l’estiu, durant els mesos de juliol i agost s’han realitzat un total de 39 tallers d’animació lectora i contacontes, als quals han assistit 563 xiquets i xiquetes, la qual cosa suposa una ocupació del 90 % de l’aforament. En aquestes activitats han participat no sols xiquetes i xiquets de forma individual, sinó també grups organitzats com escoles d’estiu.

«Amb aquestes activitats continuem amb la tasca de la Biblioteca Tirisiti com a centre més enllà de la 'biblioteca tradicional', amb els objectius de fomentar l’hàbit lector dels xiquets i xiquetes, afavorir el seu apropament afectiu i intel·lectual a la lectura, col·laborar amb les famílies en el desenvolupament dels hàbits lectors, desenvolupar estratègies i activitats d“animació a la lectura per a potenciar la creativitat i imaginació dels xiquets i xiquetes i dinamitzar la lectura amb activitats lúdiques, més enllà del rol tradicional de centre 'educador'», ha destacat el regidor de Cultura, Raül Llopis.

Llopis, ressalta la innovació d’aquesta biblioteca infantil: «Quan van recuperar la biblioteca infantil per al centre de la ciutat ja sabíem que volíem un projecte innovador, començant per convertir a Tirisiti en el seu reclam, apostant per una decoració moderna i dotant-la d’un fons bibliogràfic de contes, àlbums il·lustrats i material audiovisual adequat al segle XXI. El projecte volia ser un revulsiu pels centres educatius i les famílies en relació a la lectura infantil, I l’èxit de públic demostra que Alcoi necessitava un espai així, amb estratègies i activitats d'animació a la lectura per a potenciar la creativitat i imaginació de les xiquetes i xiquets».

04-09-2019 Activitats de l' Asociación Cultural Samarita i el Ballet Virginia Bolufer en la Fira Modernista

Ací teniu el vídeo de les activitats de l' Asociación Cultural Samarita i el Ballet Virginia Bolufer.
Asociación Cultural Samarita

- Dissabte 21 repartiment 'Heraldo de Alcoy'

- Estand a la Glorieta (dissabte i diumenge). Amb càmera minutera i com a novetat tindran un 'Charlatán' i la creació d'un hospital de campanya.

- Després de la manifestació, Declaració del reclutament de quintes.

- Al local: tertúlia literària. Actuació Ballet Virginia Bolufer. Pintura en directe amb José Borrell. Concert de música de l'època.

 
Durant dissabte i diumenge, rifa de caràcter solidari. (venda de paperetes)

 
Diumenge, en la placeta del Fossar donant xocolate. (donatiu)

 


Ballet Virginia Bolufer

- Al local dels Samarites. Can Can i balls de l'època.

- Abans de la manifestació, en la Glorieta a les 11,00 h, xicoteta introducció a la manifestació. Un espectacle per donar a entendre el que passara a la manifestació.

 

04-09-2019 L'ajuntament ha realitzat obres d'accessibilitat en les mediacions de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi

L'obra s'ha realitzat per a millorar l'accessibilitat al centre educatiu i complir amb la normativa d'accessibilitat en l'edificació i en els espais públics.

S'han adequat accessos mitjançant passos de vianants elevats, i modificant el paviment de voreres adaptant-la a la normativa. Un d'aquests passos està al carrer Sant Jaume i dos en la plaça Emilio Sala. L'actuació s'ha portat endavant el mes d'agost abans del començament de les classes en la per a generar les mínimes molèsties.

La inversió de l'obra és de 22.403,15 euros i l'empresa adjudicatària Pavasal.

03-09-2019 Presentada la guia de la Setmana Modernista 2019

Ja ha tingut lloc la roda de premsa per a presentar l'Agenda completa de la Setmana Modernista, us adjuntem l'enllaç de l'agenda i el mapa, que ja podeu aconseguir en la Tourist Info Alcoy Turismo.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano també ha informat que el periodista Aimar Bretos farà el pregó.

Agenda Valencià: https://alcoyturismo.com/alcoy/uploaded/Feria_Modernista_val_Web.pdf

Mapa Valencià: https://alcoyturismo.com/alcoy/uploaded/Mapa_De_Actividades_val_Web.pdf

 

03-09-2019 Alcoi utilitzarà un sistema innovador per al control de cremes

L'ajuntament d'Alcoi començarà a utilitzar a partir d'octubre en període de proves una aplicació que ajudarà a millorar la seguretat en les cremes controlades. Està creada per Aures TI Consultors una empresa alcoiana i serà la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat la que assumirà la inversió, pel que pròximament la resta de municipis podrien també utilitzar-la.

Control Foc és el nom de l'aplicació que va ser presentada per l'empresa en ACIF, a José María Ángel Batalla; Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, Jorge Suárez; Subdirector General d'Emergències, Jordi Silvestre; regidor de Transició Ecològica i Protecció Civil i als responsables de Policia Local i Bombers de la ciutat, així com a membres d'ACIF i tècnics de l'ajuntament.

El funcionament de l'aplicació permetrà a l'usuari sol·licitar una autorització de crema. L'administració, és a dir, l'ajuntament, realitza l'alta del perfil per a l'usuari i crear l'autorització de crema. Per realitzar aquests passos caldrà fer una modificació del pla local de Cremes i indicar que aquest serà el procediment administratiu per fer la sol·licitud, de moment se seguirà el procediment de sol·licitud presencial fins que es faça aquesta modificació.

Una vegada l'usuari tinga l'autorització per a la crema, amb l'aplicació activarà la crema, és a dir, indicarà que la realitzarà en eixe moment. En cas d'estar prohibit per qualsevol situació, saltarà una alarma tant l'usuari com als operadors que seran Policia Locals i Bombers, on s'avisarà que no es pot cremar. En cas de poder realitzar la crema, els operadors supervisaran la crema des de panell de control, tenint-la geolocalitzada. En cas d'haver-hi alguna incidència l'usuari pot avisar ràpidament, simplement prement un botó a la pantalla del seu mòbil.

El regidor de Transició Ecològica i Medi Ambient, Jordi Silvestre, va destacar que «ens alegra que una empresa d'Alcoi haja fet un treball tan bo, aquest sistema ens ajudarà molt i demostra una vegada més que la nostra ciutat és referent en la Comunitat».

El sistema segons van destacar des dels Bombers i Policia Local, els podrà ajudar i tindre 'controladors' perquè davant qualsevol avís de possible incendi, ràpidament poden contactar amb la persona que està fent la crema i consultar si són ells o si inclús veuen on està el possible incendi o la falsa alarma que els han indicat sense haver de desplaçar-se fins al lloc.

Per la seua banda, el Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, va destacar la funcionalitat del sistema i va proposar una reunió amb la Conselleria de Medi Ambient per intentar que adopte aquest sistema per a tots els municipis de la Comunitat Valenciana.

Un dels problemes plantejats és que hi ha gent major que no disposa de Telèfon intel·ligent. La intenció és que per fer les cremes siguen acompanyades d'algú més jove, no només per utilitzar l'APP, sinó per la seguretat, ja que segons van explicar molts dels incendis vénen de cremes que es descontrolen a persones majors.