Xarxa Afic

Categories

Mostrant els resultats de 1 a 10 de 851

03-01-2019 26 empreses renoven la seua distinció en el SICTED

En 2018 han sigut 26 les empreses que han renovat la seua distinció en el SICTED en el comité de desembre; 2 del Cicle I, 4 del Cicle II, 3 del Cicle III, 5 del Cicle IV, 6 del Cicle de Seguiment i 6 Cicle de Renovació. Recordem que l'any 2013 l'Ajuntament d'Alcoi va signar la seua adhesió al SICTED (Sistema integral de Qualitat Turística espanyola en destinacions) sent ens gestor de les 38 empreses que actualment formen part d'ell.

Sicted és un sistema de qualitat integral en destinació que pretén elevar els estàndards de qualitat oferida per tots els agents que intervenen en el procés del consum turístic a la ciutat, des dels hotels als museus, passant pels taxis i els restaurants, etc per a garantir els màxims nivells de qualitat en totes les etapes del viatge.

L'oficina de Turisme d'Alcoi és part activa del sistema des del mateix any, havent obtingut la distinció per sisé any consecutiu.

Alcoi, disposa de 38 empreses adherides al sistema SICTED, de les quals 33 estan distingides per la xarxa. Actualment la ciutat es troba al cicle 6 d'aquest sistema, un sistema en el qual porta treballant des de 2013.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, recorda que «l'objectiu de l'Ajuntament és clar: servir d'exemple dinamitzador perquè cada vegada siguen més les empreses que s'adherisquen a aquest sistema i així es puga oferir els millors estàndards de qualitat turística als nostres visitants». Zamorano assenyala els grups de millora com un dels aspectes més interessants del SICTED. En aquest sentit, cal recordar que Alcoi va ser mereixedora del guardó «Adaptació de la destinació a les noves tecnologies» dins de la categoria de "Millor projecte de millora en destinació SICTED 2016".

Entre les empreses distingides es troben:
Hotel con encanto Masía la Mota.
Casa Rural Bons Aires
MAF
Explora
Muboma
Tourist Info Alcoy (Q)
Jorge Pérez Borrás
Casa rural La Safranera
Refugio de la Guerra Civil Española
Hostal Savoy
Restaurante Hostal Savoy
Teatro Calderón
Restaurante Bruno Caruso
Equitación Peluca
Hacienda Ibérica
Opció Jove S.L.
Toni Miranda López
Alcoitur Viatges
Restaurante La Safranera
Restaurante Sant Francesc, 52
Restaurante Brasil
Spainrider,
Restaurante Masía la Mota
Hotel Sercotel Ciutat d’Alcoi
Arte 23
Alojamientos Residencial Alcoy

03-01-2019 La OMIC fa unes recomanacions per a les compres de Reis

El Nadal sol ser un període d'alt consum i per això, des de l’oficina d'Atenció al Consumidor d’Alcoi, com cada any volem oferir una sèrie de recomanacions als consumidors en aquest cas sobre les garanties i devolucions en les compres i recomanacions per millorar la seguretat en les compres on-line.

Quan s’adquirix un determinat producte,és important informar-se de les polítiques de devolució de l'establiment per evitar problemes a posteriori.

Si encara seguint aquests consells bàsics es té algun problema o incidència, s'ha d'exigir a l'establiment, el full de queixes i reclamacions oficials i en el cas de necessitar informació o assessorament en matèria de consum, no dubte en contactar amb l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor.

Adjuntem les recomanacions de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor.

02-01-2019 ACECA sorteja 80 passes VIP per al campament reial

Se sortejaran un total de 80 passades VIP per a pujar i visitar un dels dos Campaments Reals. Els guanyadors tindran la possibilitat de pujar al Preventori o al Baradello en un autobús per a ells i gaudir d'una visita VIP. La campanya adquirirà un gran auge de participació, tenint en compte que ja no queden entrades disponibles en els canals de venda oficials. Els 80 passes VIP se sortejaran de la següent manera:

- 5 passes VIP dobles seran entregats als comerciants d'ACECA. Us enviarem un correu electrònic des d'aceca@acecaalcoy.com perquè, tots aquells que vulgueu participar, ens el comuniqueu especificant de quin comerç sou. Una vegada tinguem tot el llistat de comerços participants, abans del 5 de gener, es realitzarà un sorteig per a triar als guanyadors.

- 15 passes VIP dobles se sortejaran a través d'un concurs en la pàgina de Facebook d'ACECA. Per a participar, serà necessari donar-li “m'agrada” a la pàgina i esmentar a aquella persona amb la qual t'agradaria gaudir d'aquesta jornada tan especial. A més, els guanyadors, hauran de presentar un tiquet de compra d'algun dels comerços associats a ACECA. Els dies anteriors es compartirà en Facebook el llistat de comerços per zones comercials.

- 20 passes VIP se sortejaran de forma física. Tiquets de participació que hauran de ser emplenats amb les dades de contacte (nom, telèfon i C.P). Entre el 2 i el 3 de gener, passaran pels establiments a recollir els tiquets per a realitzar el sorteig.

Roda de premsa

13-12-2018 Campanya de Nadal del Comerç

Pots veure la roda de premsa amb més novetats de la campanya de Nadal del Comerç d'Alcoi ací

 

05-12-2018 Alcoi participa de la cimera d'alcaldes 'Digital Cities Challenge' a Brussel·les

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, està des d’ahir a Brussel·les participant al «Mayors Summit», una cimera d’alcaldes que va realitzar la Comissió Europea per posar en comú els avanços de les ciutats que participen al program «Digital Cities Challenge». Una de les reivindicacions dels alcaldes participants era que el projecte de tutorització tinguera continuïtat en una línia dotada econòmicament per a portar a la pràctica projectes concrets. La Comissió ha anunciat que va a realitzar una convocatòria dotada amb 7 milions i mig d’euros per als municipis que han fet programes de digitalització, entre ells, Alcoi.

Aquesta primera reunió dels màxims responsables municipals europeus del programa «Digital Cities Challenge» ha servit per a presentar també els avanços dels equips, compartir bones pràctiques i seguir avançant en la transformació digital. Cal recordar que aquest programa només va seleccionar 15 ciutats de les més de 90 que van presentar els seus projectes i d’elles 3 són espanyoles: Algesires, Granada i Alcoi.
L’alcalde va destacar a la seua intervenció d’ahir a Brussel·les la importància de la transformació digital en tots els àmbits empresarials i institucionals: «Estem convençuts en que hem de ser una ciutat digital perquè en el futur no es podrà ser una altra cosa. La digitalització ja està produint grans canvis organitzatius i socials, i les alcoianes i alcoians hem d’aprofitar-los per a que milloren la nostra vida i siguen una oportunitat de treball i creixement. Però no volem ser només una ciutat digital sinó ser una una ciutat digital capdavantera ja que això ens permetrà tindre més oportunitats i liderar el futur. I això només s’aconsegueix de manera transversal, essent una administració digital però també tenint empreses digitals, centres educatius referents en formació digital, aplicant les noves tecnologies a l’urbanisme i que la nostra «Smart City» tinga un full de ruta com el nostre pla Director».

Alcoi ha presentat tots els seus projectes a la resta de participants destacant entre ells, la digitalització de l’administració; el StreetLab d’Entença dotat amb una subvenció de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI); el parc Tecnològic de Rodes (dins de l’Edusi subvencionat amb Fons Feder) o les iniciatives relacionades amb la implantació de sensors a a ciutat... Tots ells sempre emmarcats dins dels fulls de ruta que el Govern té pel futur de la ciutat: l’EDUSI Alcoidemà i el Pla director Smart City.

La cimera arriba després de diferents sessions de treball tècniques, a Brussel·les i Tessalònica, on Alcoi també ha participat. En les diferents trobades Alcoi ha presentat la seua estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat «Alcoidemà» subvencionada amb 10 milions de Fons Feder i també altres iniciatives com «Agoralab» que funcionen a la ciutat de forma pionera des de la passada legislatura.

«Àgoralab» és l'espai dedicat a la robòtica educativa per a xiquets, formadors i públic en general, que es volen introduir en l'esperit «maker», aprenent a desenvolupar aplicacions de robòtica, domòtica i electrònica. A tal fi s'utilitzen mitjans open source / open hardware com Arduino, Raspberry Pi, impressió 3D... fonamentant l'ús creatiu de les noves tecnologies. Aquest projecte va ser el més votat per la resta de participants, al ser considerat molt innovador.

A banda de les trobades externes, el programa «Digital Cities Challenge» també realitza «workshops» locals ja que és molt important involucrar a tots els actors rellevants de la ciutat. El últim taller va tindre lloc a l’Àgora el passat 20 de novembre I va comptar amb el consultor assignat per la Comissió Europea a Alcoi i 25 persones, tots ells agents locals rellevants en el procés de digitalització. En la jornada es van presentar la visió i missió digital de la ciutat; i es van identificar els indicadors i els objectius operacionals per a poder treballar. En els pròxims mesos es realitzaran dos tallers més a la ciutat per a seguir avançant en la digitalització d’Alcoi.

30-11-2018 Aquest any el Campament Reial arriba amb novetats

Raül Llopis, regidor de Festes i David Ponsoda, president de l' Asociación Cultural Samarita han presentat les novetats del Campament Reial d'aquest any. Les entrades eixiran a la venda el dia 3 i 4 a les 20 hores en http://home.ticketalcoi.com/ També en vendran en el Mercat de Nadal.
Aquest any hi haurà dos campaments amb entrades diferenciades, seguirà el de l' 'Escriba' i a més es podrà visitar el campament dels Reis Mags.
En el vídeo teniu tots els detalls.

Més informació ací

26-11-2018 Mercat de Nadal

Del 6 al 9 de desembre tindrà lloc la tercera edició del Mercat de Nadal a Alcoi. Es durà endavant en La Glorieta amb la participació de 26 comerços locals. A banda de la part comercial hi ha programat un gran nombre d'activitats. La Inauguració serà el dia 6 a les 13 hores.

Podeu vore la Roda de premsa

Com ha explicat la regidora de Comerç, Vanessa Moltó, es duran a terme tallers per part dels comerciants, així com també hauran alguns espectacles especials, entre altres, tenim el Taller de cuina amb Salva "MasterChef4", on els xiquets prepararan tres elaboracions: Mini pizza, Galeta i xocolatina relacionada amb el Nadal; places limitades, 20 per taller (són 2 tallers: 11:00h i 12:30h), i per rigorós ordre d'inscripció al correu: comercio@alcoi.org

També podeu visitar y compartir amb els vostres amics la pàgina de  Facebook Mercat de Nadal

No falteu, us esperem!

 

21-11-2018 Alcoi ha estat elegida per acollir la XX edició de 'Ciencia en Acción'

Alcoi forma part des de fa anys de la Xarxa de ciutats per la Ciència i la Innovació, i la xarxa Innpulso, apostant, de forma decidida les últimes legislatures, per la ciència i la divulgació científica. Aquesta important trajectòria, ha sigut, sens dubte, un dels motius pel que la ciutat ha estat elegida per convertir-se en la seu de la propera edició del concurs internacional «Ciencia en Acción» en l’any del seu vintè aniversari, concurs que es celebra cada any a una ciutat d’Espanya. La celebració de les dues dècades de «Ciencia en Acción» tindrà lloc a Alcoi a l’octubre de 2019.

El Programa «Ciencia en Acción» té com a principal objectiu presentar la ciència d'una manera atractiva i motivadora de tal manera que els joves i el públic s'interessen per ella. Al llarg del concurs, tots gaudeixin atenent les conferències, observant i participant a la fira i, els més animats, pujant a la gran experiència. "Ciència en Acció" està dirigit a estudiants, professors, investigadors i divulgadors de la comunitat científica en qualsevol de les seves disciplines.

Es tracta d’una iniciativa del Consell Superior d'Investigacions Científiques, la Fundació Lilly, l'Institut de Ciències Matemàtiques, la Reial Societat Espanyola de Física, la Reial Societat Espanyola de Química, la Societat Espanyola d'Astronomia, la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular, la Societat Geològica d'Espanya i la Universitat Nacional d'Educació a Distància.

L’alcalde, Toni Francés, destaca la importància de convertir-se en la capital de la divulgació científica al llarg de diversos dies: «És un honor i un orgull que Alcoi haja estat elegida per ser pròxima edició del concurs nacional «Ciencia en Acción». D’una banda és evident que som una ciutat que aposta per la innovació i la ciència amb projectes i iniciatives concretes, així com que comptem amb centres educatius compromesos amb ella. Aquesta setmana sense anar més lluny estem celebrant una nova edició de la setmana de la ciència de la UPV».

Francés afegeix: «Ciencia en acción» però, no només és una oportunitat de promoció de la ciutat, sinó que també suposa que anem a treballar intensament, a partir d’ara i fins l’any que ve, amb tots els centres educatius alcoians per a que participen de l’esdeveniment. Experimentar, investigar i apostar per la ciència és necessari i enriquidor per tindre una ciutat de futur, i Alcoi compta amb tots els recursos necessaris: educatius, empresarials i institucionals per destacar en aquest camp».

Aquest programa apropa la ciència i la tecnologia al gran públic d'una manera dinàmica, fàcil i amena. Concretament, el concurs està dirigit a professors d'ensenyament primaria, secundària i d'universitat; a estudiants, a investigadors, a divulgadors científics dels mitjans de comunicació o pertanyents a organismes i museus relacionats amb la ciència, així com a qualsevol persona interessada en l'ensenyament i divulgació de la ciència en qualsevol país de parla hispana o portuguesa.

Els premis «Ciencia en acción» es distribueixen en diverses modalitats, segons siga el tipus de treball presentat: Demostracions de física; laboratori de matemàtiques; demostracions de química; laboratori de biologia;, laboratori de geologia; ciència i tecnologia; sostenibilitat ciència, enginyeria i valors ; física i societat; biomedicina i salut; posada en escena; materials didàctics de ciència en suport no interactiu i interactiu; treballs de divulgació científica i curtmetratges científics. Els finalistes de cada modalitat presentaran les seves propostes a l’edició que se celebrarà a la ciutat d’Alcoi al mes d’octubre de 2019 convertint el nostre municipi durant diversos dies en la capital estatal de la divulgació científica.