Ajuntament d'Alcoi ::Directori comercial de la Comunitat Valenciana
Xarxa Afic

Categories

Mostrant els resultats de 1 a 10 de 925

24-05-2019 Alcoi estrena pàrquings intel·ligents

La ciutadania pot consultar en les pantalles instal·lades en els recintes o al mòbil a través d’una aplicació, la disponibilitat de places d’aparcament en tres pàrquings públics situats en el centre d’Alcoi. Els llocs amb aquest sistema estan situats en la Verge Maria (on es troben els jutjats), Sant Miquel i Torre de les Massanes. En total, es controlen tecnològicament 123 places d’aparcament lliure i 5 més, de mobilitat reduïda. Un projecte que està inclòs dintre de les accions del Pla Director de Smart City, aprovat per unanimitat en el ple municipal, i que pretén posar la tecnologia al servei de les persones per facilitar la vida a les alcoianes i els alcoians.

L’APP que està actualment en proves i serveix per a consultar les places dels pàrquings intel·ligents és «Alcoi Smart Parking», i ja es pot trobar a la App Store d’Android. També estarà en l’Appel Store a partir de finals de setmana o principis de la pròxima, ja que Apple té terminis més llargs per validar les aplicacions.

En l’aplicació es mostren d’una banda les places lliures, 123 en total, i d’altra, les de mobilitat reduïda, 5. L’usuari també pot activar la funció de detecció de pàrquings, que quan entres a 300 metres de les zones, t’avisa per un missatge de veu, del pàrquing que hi ha més a prop i de les places lliures. L’aplicació, com tots els sistemes tecnològics, ha passat una primera fase de proves amb usuaris seleccionats i, ara, està en proves de manera oberta. Es calcula que, fins d’ací 3-4 setmanes, no estarà validada en la seua totalitat.

Però l’aplicació de la tecnologia a la mobilitat d’Alcoi no es queda ací i hi ha altres novetats. El servei d’autobús ha estrenat una nova pantalla per indicar el temps d’espera que està situada a la parada de l’Hospital Verge dels Lliris.

L’altra aposta de mobilitat intel·ligent que s’ha posat en marxa és un sistema de càrrega i descàrrega intel·ligent en el carrer Santa Rosa, dintre del Pla d’Acció Comercial. Amb aquest es pretén que els vehicles no aparquen en les zones de càrrega i descàrrega, encenent-se una llum roja intermitent quan el vehicle passa del temps reglamentari.

Manolo Gomicia, regidor de territori i ciutat intel·ligent, destaca les característiques dels nous pàrquings intel·ligents: «No totes les zones d’aparcament són apropiades per posar un sistema de pàrquing intel·ligent, ha de complir un mínim de places perquè requereix una inversió important, manteniment i ajust periòdic però, creiem que és un sistema interessant per millorar la vida de la gent, i una de les aplicacions més visibles en el dia a dia que pot oferir la Smart City».

L’edil també ha afirmat que «aquests nous pàrquings milloraran a partir d’ara la vida a totes aquelles persones que han d’anar al centre de la ciutat a fer compres, gestions o gaudir de l’oci, és a dir, pràcticament tota la ciutadania, perquè tots passem en un moment o altres pel centre. Des del govern, també tenim previst habilitar nous espais en altres barris de la ciutat en aquells recintes que compleixen les característiques requerides».

20-05-2019 Juan Martínez García guanya el concurs de la nova imatge de l'Associació 'Alcoi Eixample'

L''Associació Alcoi Eixample' formada pels comerciants d'aquest barri, ha organitzat un concurs per a canviar la seua imatge gràfica en col·laboració de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi. Juan Martínez García ha sigut el guanyador.

Més informació

17-05-2019 Alcoi ampliarà la connexió WIFI gratuïta en llocs públics

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit la subvenció de la Comissió Europea i estarà entre els 500 municipis espanyols que reben aquest bo de 15.000 euros. En la província d’Alacant, dels municipis de més de 50.000 habitants, només Alcoi, Sant Vicent del Raspeig i Oriola han aconseguit la subvenció. El projecte permetrà ampliar les zones públiques amb connexió wifi gratuïta d’alta qualitat, que haurà de ser, com a mínim, de 30 Mbps.

Aquestes ajudes de la Comissió Europea es troben dins del programa «Wifi4EU» amb el que es volen establir connexions d’alta velocitats en municipis comunitaris amb un pressupost de 120 milions d’euros entre 2018 i 2020. En total, prop de 3400 municipis de tota Europa, han rebut l’ajuda. Amb aquest programa, l’Ajuntament d’Alcoi accepta el compromís perquè la connexió estiga disponible en un termini màxim de 18 mesos. L’administració local també haurà d’elegir a l’operador i fer front a les despeses de manteniment. La connexió, a més a més, serà de qualitat, havent de comptar com a mínim amb 30 Mbps.

En aquest moments, Alcoi ofereix WIFI gratuït a les biblioteques, a l’oficina de turisme amb el TouristWifi, al CCJ i a alguns parcs públics com la Glorieta o la Uxola. Amb aquest nou projecte podrà ampliar-se el servei, essent, a més a més, una connexió d’alta qualitat i igualment gratuïta.
La iniciativa WiFi4EU promou el lliure accés dels ciutadans a la connectivitat wifi en espais públics com a parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de municipis de tota Europa.

També ofereix als municipis l'oportunitat de sol·licitar ajudes per valor de 15.000 euros que s'utilitzaran per a instal·lar equips de wifi en els espais públics del municipi que encara no estiguen equipats amb un punt d'accés wifi.

Alberto Belda, regidor de Modernització de l’Administració, destaca el treball realitzat per aconseguir subvencions europees: «Cal destacar el gran treball realitzat pels tècnics per detectar possibles ajudes i subvencions i preparar tots els expedients per a aconseguir-les. Des que estem al govern no hem deixat de treballar per aconseguir subvencions, hem creat un equip transversal preparat per a aconseguir programes europeus i subvencions de qualsevol administracions que ens permeten millorar la vida de les alcoianes i els alcoians».

A banda d’aquesta nova subvenció, cal recordar que Alcoi forma ja part d’un projecte de digitalització europeu impulsat també per la Comissió Europea sota el nom «Digital Cities Challenge» on només hi ha tres ciutats espanyoles: Alcoi, Gibraltar i Granada. Un projecte que acabarà la seua primera fase a principis de juny amb una trobada que tindrà lloc en Brussel·les. No obstant això, l’Ajuntament d’Alcoi ja ha anunciat que ha sigut convidada per la Comissió Europea, entitat que impulsa i subvenciona aquest programa, per a formar part d’una segona fase, sota el nom «Intelligent Cities Challenge» que es posarà en marxa a finals de 2019.

16-05-2019 Taller de "Instagram Creatiu" a Alcoi

Taller de "Instagram Creatiu" que es desenvoluparà a la Cambra de Comerç d'Alcoi la setmana que ve, dilluns i dimarts, 20 i 21 de maig, de 15:00 a 17:00 hores.

Inscripcion en: http://bit.ly/formalcoy

L'imparteix "Chicalista - Fotolateras", Lola Barcia i Marinela Forcadell, explicant com treure més partit a la "Fotografia amb el mòbil".

13-05-2019 Alcoi va estar present en la XVII edició de la fira Modernista de Terrassa

Des del divendres i fins al diumenge, Alcoi va estar present en la XVII edició de la fira Modernista de Terrassa, considerada com la gran fira modernista de Catalunya.

Alcoi va acudir per tercera vegada a aquesta fira per a promocionar els atractius turístics de la ciutat en un espai dedicat a les ciutats incloses en la Ruta europea del Modernisme.

Cal destacar que el mercat català constitueix un dels mercats prioritaris per a Alcoi quant a l'emissió de turistes, situant-se per darrere de la Comunitat Valenciana que és el mercat emissor nacional principal.

El Cinema i el modernisme de principi del segle XX han sigut els protagonistes d'aquesta edició.

29-04-2019 Alcoi diu No és No

Com l'any passat, des de la Regidoria d'Igualtat, han posat en marxa la campanya "Alcoi diu No és No. Contra les Agressions Sexistes som una Veu". Tota la informació per al vostre coneixement i difusió ACÍ

29-04-2019 Nova campaya del comerç en primavera

La Federació de Comerç Alcoy Comercial sorteja un xec regal valorat en 500 € a canviar en una de les seues agències de viatge associades.

 Per a participar cal seguir aquests passos:

1 Ser seguidor de la seua pàgina en Facebook

2 Compartir el post amb la promoció de forma pública: https://www.facebook.com/alcoycomercial/photos/rpp.1436009236621779/2415218085367551/?type=3&theater

3 Disposar d'un tiquet de compra de qualsevol dels establiments que disposen en la seua façana una banderola de Primavera com les de la imatge. El tiquet ha d'estar datat entre els dies 24 d'abril i 24 de maig.

El sorteig es realitzarà el dia 25 de maig.

Més informació

26-04-2019 Lliurament bicicleta elèctrica

El passat 25 d'abril Al Centro va lliurar la bicicleta elèctrica a la guanyadora del sorteig, qui va consumir durant els dies i en els comerços adherits a la iniciativa que vam dur a terme "Festa is coming"
 

17-04-2019 MERCADET SANT JORDI

Del 3 al 6 de maig trobaràs artesania, oci i restauració al carrer.

Ceravantes-Alzamora: 82 parades, amb els habituals d'artesania, complements tèxtils, bijuteria, plata, marroquineria, bunyols, xurros, forn de pa, alimentació, entre d’altres.

Parc de la Glorieta: del 2 al 6 de maig: tapa i festa, entre altres brasseria, menjar internacional, tapes alcoianes, arrossos, còctels i mojitos...

Emili Sala: 6 parades de menjar ràpid

I més!!! ...Mercadet Sant Jordi

16-04-2019 Alcoi disposa d'un nou material promocional en japonés

El municipi d'Alcoi compta amb un patrimoni històric i natural molt atractiu per al mercat turístic del país del sol naixent. Aquesta atracció per la ciutat per part dels visitants s'ha pogut constatar arran de les diferents visites de prospecció organitzades a la nostra ciutat per a agències i tour operadors japonesos en diferents ocasions. Per aquest motiu, s'ha realitzat un fullet específic general de la ciutat en l'idioma propi dels visitants que servirà d'eina en els diferents certàmens i que estarà disponible en l'oficina de turisme d'Espanya a Tòquio.

A més, Alcoi forma part de la ASOCIACION HISPANO JAPONESA DE TURISMO (AHJT), l'objectiu principal del qual és fomentar el turisme i els negocis entre Espanya i el Japó, ajudant tant a potenciar el flux del turisme japonés amb destinació Espanya com a intensificar les relacions culturals i comercials entre tots dos països.

L'Associació està formada per empreses i organismes del sector turístic, tant espanyoles com japoneses, proveïdores de serveis al turista japonés i per les principals agències japoneses, que mouen més del 85% del trànsit turístic entre tots dos països, així com per organismes autonòmics, municipals, hotels, restaurants, empreses de transport, comerços ... Amb la col·laboració i suport de l'Ambaixada del Japó a Madrid, el Consolat a Barcelona i l'Oficina Espanyola de Turisme a Tòquio.

Entre les activitats que es realitzen destaquen les iniciatives de suport al turisme Japonés i l'organització de“Fam-trips i workshops” en destinacions espanyoles. També es realitzen comunicacions sobre l'oferta de la destinació al mercat japonés i a través d'ella Alcoi té presència en la Fira JATA de Tòquio, en la qual també estarà present el nou fullet de la nostra ciutat.

La regidor de turisme, Lorena Zamorano, destaca també la bona notícia que suposa la creació de Hana, Hashi Alcoi Nipon Associació: «Continuem treballant per a atraure visitants japonesos i comptar amb tots els recursos necessaris perquè la seua visita siga un èxit. Sens dubte, la creació d'una associació japonesa a Alcoi és una gran notícia perquè ens servirà de nexe d'unió per a continuar ampliant serveis i oferta per a aquest important mercat turístic d’una banda, i de l’altra, per a que els alcoians descobrisquen aquest fascinant país».