Xarxa Afic

Categories

Mostrant els resultats de 1 a 10 de 782

20-09-2018 Les activitats del CCJ reben una subvenció de prop de 55.000 euros

L’Ajuntament d’Alcoi ha tornat a ser una de les entitats locals que més diners rep de tota la Comunitat amb una subvenció de la Generalitat, en aquest cas, en l’àmbit de la joventut. Les activitats que l’Ajuntament d’Alcoi desenvolupa al Cervantes Centre Jove (CCJ), realitzades al llarg de tota la setmana i durant tot l’any i destinades als joves de la ciutat ha rebut una important ajuda de 54.599,59 euros, la més alta de totes les atorgades per part de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). Un recolzament que demostra, una vegada més, el treball municipal per aconseguir fons d’altres administracions.

L’ordre de l’Institut Valencià de la Joventut, més conegut com IVAJ, estava destinada a les ajudes a entitats locals per programes de joventut i d’equipament TIC. La regidoria de joventut va presentar l’ampli i divers programa d’activitats que es desenvolupa al llarg de la setmana al CCJ, en l’antiga escola de Cervantes i la Conselleria li ha donat una ajuda de més de 54.000 euros.

María Baca, regidora de joventut, destaca la tasca desenvolupada: «Portem només 3 anys de funcionament del CCJ però des de la seua inauguració sempre hem dit que volíem que fora un centre juvenil referent no només a Alcoi sinó per a tota la comarca. Volíem recuperar aquell espai referent per a diverses generacions als anys 80-90, l’Espai Jove i tornar a fer polítiques transversal reals per als joves de la ciutat però adaptades al segle XXI. Ara tenim un dels edificis més grans de la comunitat i un ventall d’activitats molt important, i ara sumem aquesta ajuda demostrant que som un dels ajuntaments valencians més implicats en els joves».

Cal recordar que l’Ajuntament d’Alcoi va inaugurar el CCJ al 2015, un edifici de 1000 m2 destinat a diferents espais per als més joves com una sala per a conferències i tallers, una altra per connectar-se a internet i una altra per jocs i videojocs. Des d’aquell moment, els pressupostos municipals compten amb un contracte anual de 65.000 euros per realitzar activitats al centre juvenil però aquesta és la primera vegada en que s’ha rebut l’ajuda autonòmica.

Als últims anys, les activitats juvenils s’han multiplicat a la ciutat a banda de l’obertura del CCJ i de les obres que hem fet aquest any per poder tindre aules homologades pel Servef. Als últims anys, s’ha posat en funcionament el Bus de la Festa, els pressupostos participatius per a xiquets, el CLIA, el Forum de Participació Jove de caràcter comarcal, el programa JOOB; s’ha creat una pista «skateboard» i l’espai Riverfit al llit del riu. Alcoi ha sigut un dels ajuntaments que més joves ha contractat amb el programa Avalem, 350 en total. S’han post en marxa les ajudes per a entitats juvenils; en l’àmbit educatiu, la UA ha obert un nou campus Universitari, i en esports, s’han fet noves activitats com els Esports Urbans o la «Race Made». També s’ha posat en marxa l’Escola municipal de teatre i els cursos per adolescents de l’Àgoralab. Sense oblidar altres activitats importats amb un alt nombre de participants en el Survival Zombie, LoveCraft, la Batalla de Gallos, la Color Road, el Correfocs del 9 d’octubre o la important Mostra d’Art Urbà, fruït dels pressupostos participatius, que es realitzarà el pròxim cap de setmana.

 

19-09-2018 L'Alcalde de Terrassa serà l'encarregat del primer pregó de la Fira Modernista d'Alcoi

La Fira Modernista d'Alcoi inaugura, l'acte del pregó; i l'encarregat de posar text i veu, en aquesta ocasió, serà el màxim representant institucional de Terrassa, el seu alcalde, Alfredo Vega. L'elecció de la ciutat del Vallés Occidental respon d'una banda, als importants vincles històrics, comercials i industrials, que unien Alcoi i Terrassa en l'època modernista, i també a la importància turística de la Fira Modernista de la ciutat catalana, una de les més reconegudes i consolidades que l'any 2018 ha celebrat la seua XVI edició.

L'alcalde terrassenc, Alfredo Vega, serà l'encarregat del primer pregó de la Fira Modernista d'Alcoi, tal com ha desvelat aquest matí la regidora de turisme, Lorena Zamorano: «Volem rendir un homenatge especial a la ciutat de Terrassa a la que ens uneixen molts vincles històrics i actuals pel que hem decidit que seua la màxima figura institucional, l'alcalde Alfredo Vega, es convertisca en el primer pregoner de la fira alcoiana».

Històricament, la relació entre Alcoi i Terrassa sempre ha estat estreta, especialment a l'època modernista. També és cert, que turísticament la Fira Modernista de la localitat catalana és un referent per a tots, i Alcoi va ser la primera ciutat de fora de Catalunya en exposar en aquesta. L'any passat, Terrassa ja va participar amb un estand a la Fira Modernista d'Alcoi i aquest any, tornarà a estar en la Glorieta amb diverses localitats.

Actualment, en l'àmbit institucional, Alcoi i Terrassa comparteixen presència en diferents xarxes com l'ACTE (Associació de col·lectivitats tèxtils europees) Ciutats Educadores o la xarxa INNPULSO, de ciutats per la ciència i la innovació, en la que comparteixen projectes.

Zamorano afegeix: «Estem segurs que serà un gran pregó que ajudarà a unir si cal més, a les nostres ciutats, i a donar impuls i rellevància a la Fira Modernista d'Alcoi que amb molt poc temps ja s'ha posicionat com una de les més importants del territori valencià i una de les més destacades d'Espanya. Compartim amb Terrassa dos trets diferencials que són sinònim d'èxit: un teixit associatiu actiu, divers i molt emprenedor, i un meravellós patrimoni modernista que cal reivindicar i mostrar orgullosos al món per a convertir-lo en atractiu turístic».

RESSENYA

Alfredo Vega López va néixer a Motos (Guadalajara) l'any 1957. És llicenciat en Geografia i Història. Amb anterioritat a la seua arribada a l'Ajuntament, va ser professor i director de l'escola Pere Viver de Terrassa. Fins a la seua elecció com a alcalde, el desembre del 2017, era el primer tinent d'alcalde de Serveis Generals i Govern Obert. També formava part de la Junta de Govern i era el portaveu del Grup Polític Municipal (PSC-CP) a la Junta de Portaveus. És regidor de l'Ajuntament de Terrassa des de l'any 2007 on ha exercit els càrrecs de regidor d'Esports, regidor de l'Aigua, tinent d'alcalde de Serveis a les Persones i tinent d'alcalde d'Hisenda i Serveis Generals, entre altres.

19-09-2018 Zuma solidària per l'Alzheimer

El diumenge 23 de setembre a partir de les 11.30 hores al Poliesportiu Francisco Laporta

Més informació

18-09-2018 L'Arxiu Municipal d'Alcoi incorpora el major fons musical de la festa de moros i cristians

Des de l’any 1972 José Sempere va gravar tots els concerts i festivals de música festera celebrats a Alcoi. A més va gravar dos certàmens amb motiu del I Centenari de la Música Festera a Villena i Cocentaina. La quantitat exacta de composicions musicals d’aquest fons musical suma 458 pasdobles, 185 marxes mores i 62 marxes cristianes. Fora d’aquest catàleg se sumen la Missa a Sant Jordi en dos enregistraments diferents, les ambaixades i dos concerts de la Corporació Musical Primitiva de 1994.

Hi estan representats tots els autors, tant alcoians com moltíssims autors forans que componen música festera. El fons musical de José Sempere té un gran valor pel seu contingut, perquè segurament, moltes de les obres interpretades que no van aconseguir passar a les finals dels concursos han quedat oblidades i no han tornat a escoltar-se mai. De fet hi ha algunes composicions gravades de les quals es desconeix la seua autoria.

El fons sonor ha sigut donat pel seu fill José Sempere Vicedo.

L’Arxiu Municipal ha realitzat una inversió de 3.000 euros en les tasques de digitalització, masterització, indexació, edició i còpia en diversos formats electrònics de totes les cintes d’àudio conservades.

Totes aquestes peces musicals estan sent catalogades per a la seua consulta i audició en la nova secció de Fonoteca, creada recentment, del Portal Documental d’Alcoi BIVIA (http://bivia.info/), després d’un treball de recerca entre la bibliografia de la música festera.

17-09-2018 Pepa Puchades presentarà els premis 9 d'Octubre

Una dona serà de nou l’encarregada de presentar l’acte institucional que els alcoians i alcoianes celebrem el 9 d’octubre. En aquesta ocasió serà Pepa Puchades.

L’actriu pren el relleu a dues periodistes; Jésica Sempere, encarregada l’any passat, i Amàlia Garrigós en la primera edició, en 2016. L’acte institucional tindrà lloc al Teatre Calderón, allí es lliuraran els premis que seran per Sol Picó; en l’apartat individual i per al Centre Excursionista; en el Col·lectiu. Recordem que en aquesta edició per primera vegada els guardonats han estat triats pel Consell de Cultura. Durant l’acte, l’escriptora i periodista, Anna Boluda, llegirà el manifest.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha destacat que «Tindrem un acte molt femení, amb tres dones amb un paper molt important». «Pepa és una persona molt activa i que sempre està disposada a col·laborar en qualsevol iniciativa que es duga endavant a la ciutat, i ja estava en cartera per presentar l'acte en anteriors edicions, aquest any serà possible i tindrem segur una presentadora excel·lent», ha conclòs, Llopis.

Pepa Puchades Chulià, nascuda l’agost de 1965, és actriu des de 1983. Participa des de llavors i de forma ininterrompuda en espectacles teatrals, musicals, sarsueles i lectura de poesia en diversos grups locals com el Quadre artístic de l'Associació de Sant Jordi, La Cazuela, Teatre Circ, o Bolos Teatre d'Alcoi, companyia que dirigeix en l’actualitat.

També ha participat com a actriu en diversos curtmetratges i compta amb una dilatada experiència com a presentadora en diverses gales i esdeveniments com la Gala de l'Associació de Comerciants, Gala commemorativa del 125 Aniversari de la Cavalcada d'Alcoi, Premi de Teatre Tomás Gisbert, Lliurament de premis de Carnestoltes, Presentació de Candidats a les eleccions municipals de Compromís o la presentació de la revista i de càrrecs festers.

Cal ressaltar que l'any 2010 va rebre el X Premi de Teatre No Professional Tomás Gisbert per la seua actuació en «Usted tiene ojos de mujer faltal» de Jardiel Poncela.

17-09-2018 Comença el curs per a les Aules de la Tercera Edat

Les aules de la tercera edat han començat hui el curs 2018/19 amb un total de 597 persones inscrites, 461 dones i 136 hòmens, tots ells amb edats compreses entre els 60 i els 90 anys. Aquest volum d'inscrits és superior al del curs passat, al qual es van inscriure 27 persones menys.

L'oferta de les aules continua sent d'11 activitats diferents. L'activitat amb més inscrits és gimnàstica, amb 247; seguida per ioga, amb 107; i balls de saló, amb 104. A més també s'ofereix: Informàtica en tres nivells: inicial, mitjà i superior, Noves Tecnologies, Treballs Manuals, Dibuix i Pintura, Història i Geografia i dues corals.

Aquest any la gimnàstica ja ha començat el curs al Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre, on es van traslladar a mitjan curs passat. Aquest és un espai específic per a la pràctica de l'esport, que disposa de llum natural, vestuaris, dutxes, és totalment accessible i té una parada d'autobús molt pròxima, demandes que tenien els alumnes i que amb aquest trasllat s'han resolt, sent el curs amb més inscrits.

14-09-2018 L'Ajuntament millorarà tot el clavegueram al barri dels Clots

Les obres adjudicades per un valor superior als 114.000 euros es va decidir, d’acord amb l’associació de veïns, executar-les una vegada passaren les festes del barri. La intervenció suposarà la substitució de l’actual clavegueram que està en mal estat en el carrers Llibertat i Els Clots. A més, es canviarà la instal·lació d'aigua potable i es repararan les voreres que es troben en mal estat millorant l’accessibilitat.

Al mateix temps, ja està preparant-se el projecte per a la segona fase tal i com va explicar l’alcalde aquesta setmana en la reunió que va tenir al barri amb els veïns. La segona part millorarà la resta de carrers: Pare Vitòria, Cronista Rogelio Sanchís i Pintor Laporta, aconseguint la total renovació del clavegueram i el sistema d’aigua potable del barri dels Clots.

Jordi Martínez, regidor d'Obres, destaca que «seguim actuant per millorar tots els barris de la ciutat i la xarxa de clavegueram que presenta alguns problemes, sobretot, en aquelles parts de la ciutat més antigues. Parlem d’una obra, la dels Clots, molt demandada pels veïns i que millorarà la vida de la gent del barri».

Amb l'obra s'executarà una canalització de PVC que siga capaç de recollir les escomeses, que aniran als 6 pous del carrer Llibertat i els 5 del carrer Els Clots. Cal assenyalar que actualment el clavegueram per on discorre la xarxa d'aigua potable té problemes de fuites i avaries, i és de fibrociment. Amb aquesta actuació es renovarà tota la instal·lació amb un anell de canonada de polietilé i escomeses als habitatges. L’actuació adjudicada per 114.925,06 euros a Sigma Estructuras, també contempla la reparació de les voreres i la millora de l’accessibilitat.

«Aquesta serà la primera fase de les actuacions, amb la segona es renovarà el clavegueram dels carrers Pare Vitòria, Cronista Rogelio Sanchís i Pintor Laporta, resoldrem tots els problemes que tenia amb aquesta infraestructura Els Clots, probablement el barri amb la xarxa de clavegueram més antiga, on mai s’havia actuat», va explicar l’alcalde Toni Francés, en la reunió de veïns que va tindre lloc aquesta setmana a l’associació de veïns, i que com l’any passat recorrerà tots els barris. La pròxima reunió de l’alcalde amb els veïns serà el dia 27 a les 19 hores en l’Associació de Veïns de la Zona Nord

14-09-2018 L'Ajuntament adquireix dos cotxes elèctrics per a la Brigada d'Obres

Aquest matí el regidor d'Obres i Serveis, Jordi Martínez, ha presentat els dos cotxes elèctrics que ha adquirit l'ajuntament per a la Brigada d'Obres, que aprofitaran per a substituir als que s'encontraven ja en mal estat.

Més informació