Xarxa Afic

Categories

Mostrant els resultats de 1 a 10 de 725

20-07-2018 Les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi seran les primeres a rebre la declaració BIC

La Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Comunitat Valenciana ha decidit iniciar la declaració de Bé d’Interès Cultural de la festivitat de Moros i Cristians d’Alcoi. A l’espera doncs que el Ple de Consell aprove per decret la proposta de BIC, les festes de Moros i Cristians de la nostra ciutat seran les primeres i úniques en rebre aquesta declaració. L’altra de les particularitats d’aquesta declaració és que englobarà la festivitat en el seu conjunt, sense atendre a cap acte en particular

Més informació:

 

19-07-2018 Es canvien els bancs de l'Avinguda la Hispanitat

L’Ajuntament està canviant al llarg d'aquesta setmana els bancs de l’Avinguda de la Hispanitat. Aquest canvi , que va ser sol·licitat pels propis veïns, especialment els majors, en les reunions que el Govern va portar a terme en tots els barris, es devia a que els bancs que hi havia de pedra no tenien respatller. Els bancs que estan col·locant-se compten amb aquest element que facilita el descans dels majors de la Zona Nord.

17-07-2018 Bases per a participar en la fireta comercial dins de la Fira Modernista

Les bases de la convocatòria es poden trobar a continuació.

Bases de la convocatòria en valencià: https://sedeelectronica.alcoi.org/sta/docs/GetDocumentServlet?CUD=11774141731634652172&HASH_CUD=27b4b71305d104c892cfc24a8f76d435626f08e9&APP_CODE=STA

Bases de la convocatoria en castellano: https://sedeelectronica.alcoi.org/sta/docs/GetDocumentServlet?CUD=11774141276510516531&HASH_CUD=b662cfacebc5fb25036c600002d1217c85780950&APP_CODE=STA

17-07-2018 Comencen les obres de reparació del pontó de Sant Jaume

Les obres de reparació del taulell del Pontó de Sant Jaume han començat aquest matí. De moment, l’empresa no contempla la necessitat de tallar el trànsit i de fer-ho seria de manera molt puntual en el barranc de Na Lloba. Aquestes obres per a solucionar els problemes del taulell d’aquesta infraestructura, situada al carrer Sant Jaume, on es troba una de les entrades a l'EASD (Escola d'art superior i disseny d'Alcoi), són independents de l’adequació del propi carrer Sant Jaume aprovades dins dels pressupostos participatius.

 

L'actuació d'adequació del carrer Sant Jaume es troba ara mateix en procés d’adjudicació, i les empreses poden presentar les seues propostes fins al 19 de juliol. S’espera poder adjudicar l’obra els mesos d'estiu per a poder començar a executar-se al llarg de la tardor.

16-07-2018 Tornen les ajudes per a recuperar patrimoni artístic d'immobles privats

Més informació:

https://www.alcoi.org/ca/portada/noticias_2018/noticia_0051.html

12-07-2018 Manifestació de reivindicació obrera a la II Fira Modernista d'Alcoi

La II Fira Modernista d'Alcoi acollirà com a part de la seua programació unes concentracions amb què recuperar l'esperit de les reivindicacions obreres per a la jornada de 8 hores. Està previst que les concentracions tinguen lloc el 22 de setembre a cada uns dels barris de la ciutat i que es reunisquen finalment a la Plaça d'Espanya.

La regidoria de Turisme compta per a realitzar aquesta activitat amb la col·laboració de l'Associació d'ames de casa Lucentum i la Coral polifònica alcoiana.

https://www.youtube.com/watch?v=0jX3m5ffMWQ

11-07-2018 La Fundación Mutua de Levante apadrina culturalment al Campus d'Alcoi de la UA

Aquest migdia s'ha signat el conveni que lligarà en matèria de cultura a la Fundación Mutua de Levante amb la Universitat d'Alacant, a través del seu recentment estrenat campus a la nostra ciutat. La signatura ha tingut lloc al mateix Campus -última planta de la Cámara de Comecio d'Alcoi- on s'ha escenificat l'acord amb la presència del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i el president de la Fundación Mutua Levante, Juan Escrig Zamora.

Palomar ha destacat que aquesta particular mostra de mecenatge cultural tindrà dos eixos fonamentals, "els estudis de magisteri que acollirà a partir del curs que ve del campus d'Alcoi, i la defensa dels valors de responsabilitat social lligats a la UA".

11-07-2018 Vora 3.500 escolars han participat enguany en la campanya d'educació viària de la Policia Local

La Policia Local d’Alcoi, degana a tota Espanya en matèria d’educació viària, ha dut a terme al llarg del curs 2017-18 la seua tradicional campanya de formació en matèria de seguretat viària. 3.482 estudiants de 18 centres educatius de la nostra ciutat han sigut objecte de la campanya formativa: 875 d’infantil, 1.870 de primària, 716 de secundària i 61 d’educació especial, als que s’haurien de sumar 220 adults. Aquest abast s’ha assolit gràcies a les 150 intervencions fetes per la Policia Local als centres, on s’han impartit 478 hores lectives -348 teòriques i 130 pràctiques.

Els continguts en cursos d’infantil i primària han sigut els següents:
Coneixement dels diferents elements que componen l’entorn pròxim al xiquet. 
Les funcions de les normes, i els senyals de circulació dirigides als vianants. 
Senyalització vertical, significat d’alguns senyals que han de coincidir amb les observables del seu entorn. 
Semàfor. 
Senyals dels agents.
Comportament dels vianants en l´entorn pròxim, la importància del respecte a les normes de circulació

Pel que fa a secundària cal parlar dels següents: 
Caminant per la carretera. 
Circulant en bicicleta. 
Conducció del ciclomotor. 
Contacte amb persones víctimes d’accidents de trànsit. 
Accidents de trànsit i el seu entorn.
Seguretat viària per a adults.

Els centres educatius que han acollit les sessions formatives són els següents: CP El Romeral, IES Andreu Sempere, CP St. Vicent, IES Cotes Baixes, CP Miguel Hernández, CIP Batoi, CP Horta Major, escoleta “El Salvador”, c. Salesians centre, c. “La Presentació”, c. Arnauda, c. Sta. Ana, c. St. Vicent de Paül, c. e. especial Tomàs Llàcer, c. Salesians Juan XXIII, c. St. Roc, c. Esclaves i c. La Salle.

El regidor de Seguretat, Raül Llopis, afirma que «és un privilegi per a la ciutat d’Alcoi comptar amb un dels cossos policials amb major experiència en seguretat viària de tot l’estat». De fet, recorda el regidor, «gràcies al seu mig segle de dedicació en la matèria la Policia Local d’Alcoi ha rebut recentment un reconeixement per part de la Fundació per a la Seguretat Viària (FESVIAL)».