Xarxa Afic

Categories

Mostrant els resultats de 1 a 10 de 956

16-07-2019 L'OMIC tramita 420 expedients en la primera meitat de 2019

Durant els 6 primers mesos de l'any l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, OMIC, ha recollit 420 sol·licituds de consumidors, de les quals 414 eren reclamacions, 6 queixes i enguany, cap denúncia.

Cal ressaltar que de les 414 reclamacions, 138 han sigut resoltes per mediació de l'OMIC, és a dir el 33%, un total de 268 expedients estan en tràmit, el 65%, 1 ha sigut derivada a serveis territorials i 7 han sigut arxivades, el 2%.

Quant als sectors més demandats destaca telefonia amb 214 reclamacions, suposa el 52%, gas; 38 reclamacions, el 9%, i altres serveis; 46 reclamacions, l'11%. La resta són de diferents sectors amb un número i percentatge molt reduït.

Els motius més reclamats són Incompliment condicions de venda amb 109 un 26%, la mala prestació del servei suposa un 17% amb 70 reclamacions i altres un 42% amb 172. Entre aquests 'altres' podem ressaltar: disconformitat amb la facturació; 56 reclamacions, facturació posterior a la baixa; 23 reclamacions, altes fraudulentes o sense consentiment o Usurpacions d'identitat per a contractar; 17 reclamacions, baixa del servei; 15 reclamacions, facturació per serveis no prestats; 14 reclamacions, desistiments; 13 reclamacions i altres representen entre 1-2%.

Segons Teresa Sanjuán, regidora d'Informació i Defensa del Ciutadà «des dels serveis de l'ajuntament continuem treballant per a defensar els drets dels consumidors, actuant i mediant davant aquells casos que hagen pogut suposar un perjudici per a la ciutadania de la nostra ciutat. El nostre objectiu és denunciar aquestes situacions i recuperar si és possible el que han perdut els nostres consumidors. Per a això, l'ajuntament disposa d'un equip tècnic especialitzat en aquestes qüestions fent una gran labor vetlant pels interessos dels ciutadans».

Ressaltar que sol haver-hi més denúncies, però se solen classificar com reclamacions si hi ha una pretensió econòmica i existeixen possibilitats de recuperar diners per part del consumidor.

DIFERÈNCIES ENTRE RECLAMACIÓ, QUEIXA I DENÚNCIA

Una reclamació és una petició escrita del consumidor per a posar en coneixement de l'empresa o professional i dels serveis de consum locals, uns fets que han afectat al funcionament normal de la relació de consum (no et donen factura, no compleixen el promés en el contracte, han fet malament una reparació, etc.) en la qual sol·licites la reparació d'un dany, la devolució dels diners o l'anul·lació d'una prestació, etc.

Una queixa es realitza per a expressar el descontentament amb una situació o un producte comprat o no, o un servei prestat. A pesar que no hi ha un incompliment de la llei, les expectatives sobre alguna cosa pel que s'ha pagat (o no) no s'han complit. En aquest cas, encara que l'empresa no haja incomplit la llei (no hi ha una infracció administrativa), s'espera que millore l'atenció de l'empresa.

Una denúncia de consum (no confondre amb una denúncia a la Policia, que tindrà la seua causa en un delicte -Dret Penal i no Civil, com és el Consum) és la petició que es fa a l'Administració o un col·legi professional, per a donar-los a conéixer uns fets que cregues que poden ser constitutius d'infracció administrativa, amb la finalitat que investiguen i actuen d'ofici per a corregir la conducta infractora i, d'aquesta manera, defensen els interessos generals de les persones consumidores.

16-07-2019 El Consell de Cultura celebra un nou Ple

La passada setmana va tindre lloc una nova sessió plenària del Consell de Cultura d'Alcoi, presidida per l'alcalde, Toni Francés. La sessió va aprofitar per a tractar diversos temes: canvis de components, projectes, informe del regidor i es va convidar als participants a fer la proposta de candidatures per als premis 9 d'Octubre.

El Consell va modificar els seus components polítics després de les eleccions municipals. Hi ha canvis en algunes formacions i la incorporació d'altres.

També van tractar tots els projectes ja aprovats i que s'havien treballat en les comissions. En setembre ja s'anunciaran els projectes que es duran a terme a través de les comissions del Consell de Cultura.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, va exposar un informe de les accions , activitats i treballs duts endavant i farà aquesta setmana una reunió amb cada comissió per tractar els temes competents de cadascuna per separat.

Finalment es va emplaçar a inicis de setembre a les comissions i grups polítics perquè presenten els seus candidats, als premis 9 d'Octubre tant en la categoria de guardó individual com en la de col·lectiu.

«Hi ha projectes molt innovadors i atractius que veuran la llum en setembre-octubre. Són propostes de totes les comissions i tots els seus components, tant a títol personal com de col·lectius culturals i socials de la ciutat. Des del nostre Govern demostrem que la Cultura és de tots i per a tots, amb un òrgan de participació que dóna veu a tota la ciutadania», conclou el regidor de Cultura, Raül Llopis.

15-07-2019 Alcoi presenta dues noves iniciatives de Smart City

Toni Francés, alcalde d'Alcoi, va presentar el divendres en roda de premsa dues iniciatives dins del projecte Smart City per a les quals l'Ajuntament ha aconseguit obtindre dues ajudes de la Agència Valenciana de la Innovació.

La primera iniciativa és la convocatòria del primer procés de compra pública innovadora amb el qual es pretén incorporar sistemes tecnològics que monitoren els moviments de terra que puguen suposar un problema.

En el segon projecte parlem de Smart Social. Un projecte pioner per a buscar la solució que permeta conéixer l'estat de les persones majors que viuen soles i poder actuar a l'instant en cas de necessitat sense que la persona major haja d'avisar.

Video roda de premsa

15-07-2019 Aprovat el concurs per a la redacció del projecte de La Rosaleda

L'ajuntament d'Alcoi ha aprovat la licitació per a la redacció i direcció facultativa de la reforma de la plaça de la Constitució, més coneguda com La Rosaleda. Aquest projecte servirà per a complir la sentència que va condemnar a l'Ajuntament per l'obra de La Rosaleda que va ser realitzada per l'anterior govern del Partit Popular.

El termini per a la redacció i presentació prèvia del projecte preliminar és de dos mesos. Una vegada els tècnics municipals emeten l'informe de conformitat, tindran dos mesos més per a presentar el projecte definitiu. L'anunci de licitació i el plec ja està publicat en el perfil del contractant. Una vegada el Govern tinga el document definitiu que done solució a aquest emblemàtic lloc, podrà licitar l'obra conforme al projecte.

Recordem que es licita aquesta redacció de projecte sobre un avantprojecte aprovat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, sala tercera del Contenciós-Administratiu. En el mateix document, el tribunal desautoritza l'al·legació de la UTE, formada per Enrique Ortiz i Autobusos Platja Sant Joan, perquè segons els jutges «trata de dilatar torticeramente la ejecución del fallo judicial (...) pretendiendo prolongar la actual situación de hecho» i també considera que l'UTE no està legitimada per a qüestionar el projecte d'execució.

El document que va suposar el vist i plau dels tribunals, va estar consensuat entre el govern i la Carrasca. Es tracta d'un avantprojecte de l'arquitecte Ciro Vidal que restaurarà la zona verda, s'ajusta a la rasant i no perd cap plaça d'aparcament. La valoració del mateix se situa al voltant del milió i mig d'euros.

Per a la valoració dels criteris tècnics s'ha conformat un grup d'experts amb un arquitecte nomenat pel Col·legi Oficial d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana i tècnics municipals de diferents àrees de l'ajuntament, com Medi Ambient, Obres i Serveis, entre d’altres. Àrees que es veuran implicades tant en el desenvolupament de l'obra com en el manteniment posterior.

«Esperem que finalment el projecte que isca d'aquesta licitació resolga els problemes d'il·legalitat que pateix la plaça de la Constitució des que el PP decidira desgraciadament saltar-se la disciplina urbanística i executar una zona verda il·legal», ha afirmat la regidora d'Urbanisme, Lorena Zamorano.

Aquest projecte permetrà restituir la zona verda de La Rosaleda, i complir la sentència que considerava il·legal el projecte d'aquesta plaça. Recordem que la proposta d'adjudicació de l'obra va ser signada per Rafa Miró, l'actual president local, fins fa poc portaveu a l'ajuntament del Partit Popular, i llavors regidor d'obres i contractació.

Recordem que durant l'estiu de 2001 l'ajuntament d'Alcoi va iniciar els tràmits per a la construcció d'un aparcament subterrani en la plaça de la Constitució, licitant l'obra i el va adjudicar a la unió temporal d'empreses Enrique Ortiz i Fills i Auplasa, amb un projecte que no respectava la zona verda. La Carrasca-Ecologistes en Acció i un grup de veïns van presentar un recurs contenciós administratiu i van demanar la suspensió cautelar de les obres, però el Tribunal la va denegar perquè l'Ajuntament va al·legar que l'eliminació de la zona enjardinada era transitòria, ja que el concessionari havia de reposar-la exactament en la mateixa situació en què es trobava abans de les obres, cosa que va resultar incerta. Per aquest motiu van presentar un recurs contenciós administratiu que va ser aprovat en una sentència del TSJ emesa l'octubre de 2005, ratificada posteriorment pel Tribunal Suprem i pel Constitucional.

12-07-2019 L'Ajuntament d'Alcoi organitza la Trobada dels Horts Socials Municipals

Per tercer any consecutiu, el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Alcoi organitza la Trobada dels Horts Socials Municipals. Aquesta encontre reuneix els usuaris dels quatre horts socials d'Alcoi que compten amb un total de més de 60 parcel·les que són cedides de manera gratuïta als veïns d'Alcoi que les sol·liciten mitjançant la realització d'un sorteig que dóna prioritat a jubilats i aturats. La trobada serà dijous que ve, 18 de juliol, en la piscina municipal ‘José Trenzano Alós’ a les 9.30 hores.

Aquesta trobada anual es realitza amb l'ànim de promoure la convivència, l'intercanvi de coneixements, idees i també llavors de varietats locals entre els usuaris dels diferents horts socials. Sota el marc de l'esdeveniment social que és per als hortolans aquest esmorzar compartit, l'ajuntament organitza dues activitats que s'han tornat molt populars entre els usuaris. Aquestes són el sorteig a l'hortalissa més gran o més original i el sorteig al millor "aspencat". Mentre es desenvolupa l'esmorzar, es realitzen aquests sortejos que tenen com a premi un sopar per a dues persones en l'Hostal Savoy. Els guanyadors de l'edició anterior participaran com a jurat dels concursos juntament amb personal de l'ajuntament, d'entitats col·laboradores i de la premsa.

«Aquest encontre brinda als usuaris dels horts socials l'oportunitat de compartir experiències d'aquesta afició que per a molts es converteix en el seu entreteniment principal, així com de millorar entre tots els coneixements d'agricultura ecològica necessaris per a desenvolupar correctament les activitats en els horts municipals», explica el regidor de Transició Ecològica Jordi Silvestre.

12-07-2019 Alcoi serà seu de la gravació d’una sèrie

Alcoi acollirà la gravació d’una sèrie durant una setmana gràcies a la promoció que des de la regidoria de Turisme s’ha fet de l’ ‘Alcoi Film Office’, que va ser un dels temes presentats en FITUR, la Fira Internacional de Turisme de Madrid.

'Alcoi Film Office', és a dir, Alcoi com destinació pel rodatge de pel·lícules, el que pot generar turisme amb la ruta creada d'Alcoi Plató de Cinema i també treball per a diferents sectors. En FITUR, es va fer una presentació a través d'un vídeo de 5 minuts rodat a manera de pel·lícula, en la que participa Xavi Mira. «En lloc de ser un vídeo reportatge on es veu Alcoi, en aquesta ocasió es mostren diferents espais de la nostra ciutat que poden ser utilitzats com a localitzacions per a rodar pel·lícules a través d'una història que té com a punt de partida l'IVAM CADA Alcoi», destaca la regidora, Lorena Zamorano.

Aquest treball ha donat els seus fruits, i la pròxima setmana es durà endavant un càsting en Alcoi, concretament el l’Edifici Carbonell del Campus d’Alcoi de la UPV. Serà dimarts de 16 a 21 hores, dimecres de 10 a 14 i de 16 a 21 hores i dijous de 10 a 15 hores. Busquen homes i dones majors de 18 anys d’origen europeu per fer de figurants. La empresa que realitza el càsting indica que per agilitzar el procés recomana fer la inscripció prèvia en el web www.yaelmorenocasting.com. Les persones que vagen hauran de dur fotocòpia del DNI i justificant amb l’IBAN del banc, pel tema de pagaments.

 

 

 

La nostra ciutat acollirà el rodatge d’una sèrie de Movistar durant una setmana el que suposarà un doble benefici per Alcoi. Per una banda l’econòmic, ja que l’equip dormirà, menjarà, utilitzarà transport i farà les seues compres. També pot contractar empreses de la zona segons les necessitats, i com no els figurants locals que cobraran pel seu treball. A més, donarà notorietat a Alcoi en el mapa de ciutats que poden convertir-se en plató de cinema, mostrant els nostres recursos i aconseguint possibles visitants.

«Estem molt il·lusionats perquè tota la tasca i l'impuls que estem donant des de turisme està donant fruits. La dedicació i l'excel·lència en el tracte és i serà la pedra angular del nostre treball i el factor diferenciador que ens posicione com a destinació de rodatge», conclou, Zamorano.

10-07-2019 Àgora realitza 33 atencions a emprenedors en el primer semestre de 2019

El Programa “Àgora Emprenedors” es va iniciar per a donar suport a la posada en marxa i consolidació de les empreses mitjançant la prestació d'un servei individualitzat d'assistència especialitzada. La importància del projecte se centra en què són tècnics externs als projectes i experts en la matèria els que ajuden a resoldre els dubtes que tenen els promotors respecte a les principals àrees de gestió de l'empresa. Aquests tècnics ajuden els emprenedors i empreses a enfocar la seua idea de negoci per a enfrontar-se al repte d'emprendre amb les majors garanties d'èxit.

En concret, aquest servei, realitzat en col·laboració amb el CEEI Alcoi-Valencia i que està cofinançat per la Diputació d'Alacant, ha servit per a millorar la capacitació d'emprenedors i empreses en les diferents àrees de negoci i gestió de l'empresa com són la definició del model de negoci, la política de màrqueting, la gestió econòmica i financera, l'enfocament al mercat o la definició de l'estratègia a seguir i els objectius perseguits, entre altres.

La prestació d'aquest servei es va posar en marxa el gener de 2019 i s'ha desenvolupat en les instal·lacions d’Àgora setmanalment, segons la demanda existent. Han sigut, en total, 33 les atencions realitzades durant els primers sis mesos de 2019, destacant el mes d'abril, en el qual es van realitzar 9 atencions, i els mesos de gener i maig, en els quals es van atendre 6 emprenedors en cadascun d'ells.

Alberto Belda, regidor d'Ocupació i Empresa, destaca la labor de suport als emprenedors realitzada des de la regidoria: “Des de l’Àgora continuem treballant per a fomentar l'emprenedoria amb diferents mesures com aquest projecte d'atenció personalitzada cofinançat per la Diputació d'Alacant i realitzat amb la col·laboració del CEEI Alcoi-Valencia, o uns altres com “Àgora Activa” on també col·laborem amb el CEEI, oferint un co-working per a emprenedors o amb les ajudes anuals de “INMPULS”, entre altres mesures. En el camp de la creació de noves empreses, des de l’Ajuntament considerem que és imprescindible la col·laboració i coordinació entre tots els actors existents complementant les nostres ofertes i aconseguint que qualsevol persona que vulga emprendre tinga l'ajuda i mecanismes necessaris”.

Els emprenedors interessats en el servei poden contactar directament amb Àgora a través del telèfon 965 53 71 50.

10-07-2019 L’Oficina del Centre d’Alcoi ja ha atés presencialment a més de 120 persones

Al carrer Sant Francesc número 38, al mateix local on està l’Oficina de Comerç, està situada l’Oficina del Centre, un punt d’atenció presencial que serveix per a atendre i tramitar totes les inquietuds de les veïnes i veïns relacionades amb el centre de la ciutat. Aquesta iniciativa també serveix per a coordinar i, sobretot, impulsar accions transversals per a millorar el centre històric d’Alcoi. Des del 2018 que es va posar en marxa, aquesta espècie de «finestreta única» especialitzada en el centre, ha atés ja a més de 120 persones de manera presencial.
Cal recordar que l’Oficina del Centre és una de les mesures que plantejava «L’estratègia de reactivació socioeconòmica en el centre històric d’Alcoi», un estudi encarregat per la Mesa del Centre, l'òrgan de participació creat per l’Ajuntament d’Alcoi per impulsar la dinamització del barri, on estan tots els grups polítics així com associacions comercials, l’associació de veïns, el Campus de la UPV i la Cámara de Comercio de Alcoy.

Entre les diferents accions realitzades per aquesta oficina cal destacar en 2018 la campanya «Ací en el Centre» que va comptar amb diferents accions amb l’objectiu de crear una imatge de marca per a posicionar el barri. En el tema de l’urbanisme comercial, en 2018 es va redactar el projecte per a la reurbanització tant del carrer Sant Francesc com de la Placeta Ramón i Cajal, que estava a l’espera de generació de crèdit, ja que el projecte està subvencionat en una part per Fons Feder de la Unió Europea. S’espera que en les pròximes setmanes es genere el crèdit i, per tant, es puga licitar.

També en 2018 es va assessorar personalment a totes aquelles veïnes i veïns interessats en les ajudes per obrir negocis al centre de la ciutat. En aquest sentit, es van atendre 34 persones presencialment en 2018, d’elles finalment 18 es van presentar a les ajudes i 17 van ser beneficiàries d’aquestes. També es van enviar 60 cartes a tots els propietaris de local tancats en el centre informant-los de les ajudes específiques per a «adequar locals» i poder obrir negocis. D’altra banda, es van atendre un total de 49 emprenedors.

En el primer semestre del 2019, l’Oficina del Centre també ha desenvolupat una important tasca. D’una banda, s’han atés presencialment 21 interessants en la nova convocatòria d’ajudes per obrir negocis al centre i, d’altra, s’ha assessorat 23 emprenedors. Per tant, des de la seua creació, a les seues instal·lacions han passat 127 persones a les quals s’ha atés de manera presencial.

L’oficina també ha tingut un paper important en la creació dels aparcaments intel·ligents en les zones de Verge Maria, Sant Miquel i Torre de les Maçanes, que permetes a aquells ciutadans que arriben al centre, conéixer els pàrquings públics on hi ha places disponibles, i també s’ha millorat la seguretat amb la incorporació de noves càmeres de vigilància del trànsit.

Per últim, l’oficina també gestiona l’anomenada «Red Comercios Amigos», un canal directe de comunicació amb els comerciants per a resoldre queixes i incidències de manera ràpida. Des del 2018 i principis de 2019 s’han comunicat i resol un total de 69 incidències.

Vanessa Moltó, edil delegada de la regidoria de Comerç que és l’àrea que gestiona l’Oficina del Centre es mostra satisfeta de la posada en funcionament d’aquest punt d’atenció: «Podem dir que en tot aquest temps hem complit els objectius amb els quals es va crear l’oficina, fent pràcticament totes les accions que l’estratègia plantejava: suport en la tramitació d’ajudes, atenció personalitzada a empresaris, gestionar la incorporació de nous operadors en el centre, gestionar les accions de dinamització comercial, coordinar accions conjuntament amb altres entitats implicades al barri, ser punt d’informació i trobada de les diferents accions que es desenvolupen propiciant la participació activa i canalitzant suggerències i idees...»

Cal recordar que l’obertura de l’Oficina de Comerç al carrer Sant Francesc, que després també ha assumit aquesta «finestreta única» del Centre i les ajudes a l’obertura de negocis com acció més destacada, junt amb el nou Campus de la Universitat d’Alacant situat a la seu de la Cámara de Comerç; la nova oficina de la Policia Nacional a la Placeta de les Xiques; la posada en marxa de l’iVAM CADA ALCOI, les ajudes a la rehabilitació d’habitatges privats del Pla ARRU, la reurbanització del carrer Sant Jaume o la rehabilitació de les fonts, sortidors i de parcs com la Glorieta i el Parterre han sigut accions impulsades des de l’Ajuntament, als últims anys, que han suposat una revitalització urbana i econòmica important d’aquest barri, punt neuràlgic de la ciutat.

08-07-2019 Activitats del Grup Danses Carrascal a la Fira Modernista 2019

Com en altres anys, l’entitat ajudarà als comerços que estiguen interessats en fer aparadors amb la temàtica modernista aportant peces de l’època que tenen conservades a l’entitat. Aquest any, abans del pregó, l’entitat representarà la figura de Doña Amalia. La concentració començarà a les 19 hores en Sant Tomàs i anirà fins Ambaixador Irles on vivia Doña Amalia, d'ací s’anirà fins a l’Ajuntament on es farà el pregó i, de seguida, la desfilada fins la Placeta de Ferrandis i Carbonell.

També participaran, com els altres anys, el dissabte al matí amb la inauguració de la Fira Modernista en la Glorieta. I, com a novetat, el diumenge a les 12 del matí hi haurà un Aplec de Dolçaines a la Glorieta amb tres colles, essent una d’elles de gaiters que venen des de Galícia per interpretar música de l’època modernista.

https://youtu.be/xawdlzP17JE

08-07-2019 L’Ajuntament pretén incorporar persones majors de 30 anys amb el programa «Avalem Experiència»

El pla integral d’ocupació i formació «Avalem Experiència» és una estratègia del Consell de la Generalitat, finançada amb el Fons Social Europeu (FSC), amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat de persones aturades majors de 30 anys. L’Ajuntament ha demanat la línia d’ajudes «EMCORP» per a persones sense feina que, almenys, tinguen 30 anys per a la realització d’obres i serveis d’interés general en col·laboració amb les corporacions locals de la Comunitat Valenciana.

La duració del contracte de treball és de 6 mesos i l’Ajuntament ja ha sol·licitat a la Conselleria una subvenció de més de 400.000 euros, una quantitat que no és definitiva i que variarà en funció de la resolució definitiva de l’òrgan autonòmic. Cal recordar que l’Ajuntament també està pendent de la resolució de la subvenció per al programa «Avalem Joves» que, en aquest cas, va adreçat a joves que no hagen complit els 30 anys.

Els perfils que es plantegen incorporar des de la Casa Consistorial estan vinculats, en la seua major part, a treballs de manteniment de la ciutat, relacionats tant amb el món forestal com amb llocs per a oficials d’obres, neteja, electricitat i jardineria. També es plateja poder reforçar la plantilla amb altres perfils més qualificats, d’educadors ambientals amb estudis específics de formació professional o amb estudis superiors vinculats a l’àmbit de la Smart City.

El regidor d’Ocupació i Empresa, Alberto Belda, destaca la importància d’aquesta iniciativa: «Tots sabem que la desocupació és un element que erosiona i genera frustració en aquelles persones de més edat que no troben un lloc de feina. Aquest programa suposa una segona oportunitat per als alcoians i alcoianes que volen treballar. A la satisfacció de trobar feina se suma, a més a més, saber que tasca que realitzen serveix per a millorar la seua ciutat».

«La gent que ha participat d’aquest programa ha demostrat molta il·lusió per poder tornar a desenvolupar una feina i estem segurs, que la seua participació serà un revulsiu i una motivació important per incorporar-se al món laboral» afegeix Belda.